چهارشنبه 30/آوریل/2025

اسارت یک میلیون فلسطینی از آغاز اشغال فلسطین تاکنون

پنج‌شنبه 20-آوریل-2017

بر  اساس گزارش ویژه هیات امور اسرا وآزادگان، باشگاه اسیر فلسطین و سازمان مرکزی آمار فلسطین که به مناسبت روز اسیرفلسطینی منتشر شده است، از آغاز اشغالی اراضی اشغالی سال 1948 فلسطین توسط رژیمصهیونیستی تاکنون، یک میلیون مورد بازداشت فلسطینیان ثبت شده است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در این گزارش  که به بررسی اوضاع اسرای فلسطینی در زندان هایرژیم صهیونیستی به عنوان یکی از ارکان اصلی مساله فلسطین پرداخته، آمده است که سالهای انتفاضه نخست فلسطین موسوم به انتفاضه سنگ که در سال 1987 آغاز شد و سال هایانتفاضه الاقصی که در سال 2000 به راه افتاد، از سخت ترین مراحل تاریخی بودند کهملت فلسطین در جریان آنها در معرض عملیات های بازداشت گسترده قرار می گرفتند و درآن زمان صدها نفر از اقشار مختلف ملت فلسطین بازداشت شدند.

از زمان آغاز انتفاضه الاقصی در تاریخ 28 سپتامبر سال 2000، موسسات رسمی وحقوقی نزدیک به 100 هزار مورد بازداشت را ثبت کرده اند که از میان آنها می توان به 15هزار مورد بازداشت کودکان زیر 18 سال، بازداشت 1500 زن و نزدیک به 70 نمایندهپارلمانی و وزیر سابق فلسطینی اشاره کرد. رژیم صهیونیستی همچنین نزدیک به 27 هزارمورد حکم بازداشت اداری؛ چه برای بازداشت شدگان جدید و چه برای افرادی که حکمبازداشت شان تمدید شده بود، صادر کرده است و در حال حاضر اسرای فلسطینی در 24زندان و بازداشتگاه و مرکز بازجویی نگهداری می شوند.

رژیم صهیونیستی از اکتبر سال 2015 حجم بازداشت های خود علیه فلسطینیان راافزایش داده و بیش از 10 هزار نفر را در کرانه باختری و به ویژه قدس شریف بازداشتکرده اند که یک سوم آنها کودک بوده اند.

در حال حاضر 6500 اسیر فلسطینی؛ از جمله 57 زن در زندان های صهیونیستی به سرمی برند که 13 نفر از این زنان را دختران نابالغ تشکیل می دهند. قدیمی ترین ایناسرا “لینا جربونی” از ساکنان اراضی اشغالی سال 1948 فلسطین بود که درتاریخ 16 آوریل آزاد شد. در میان این اسرا 300 کودک کم سن و سال هم دیده می شوند کهدر زندان های “مجدو”، “عوفر” و “هشارون” نگهداری میشوند.

وکلای حقوقی که با موسسات حقوقی همکاری می کنند، مهمترین تجاوزات و شیوه هایشکنجه کودکان اسیر را ثبت کرده اند که از آن جمله می توان به بازداشت شبانه، ضرب وشتم شدید در مقابل دیدگان اعضای خانواده و نزدیکان، تیراندازی به سمت آنها قبل ازبازداشت، بستن دستها و پاها و چشم ها در جریان بازداشت، تعلل در اعلام بهره مندیآنها از حق استفاده از وکلای حقوقی و غیره اشاره کرد. از زمان افزایش موج بازداشتفلسطینیان در مرحله پس از اکتبر سال 2015 آمار بازداشت کودکان مجروح فلسطینی همافزایش یافته است و در بسیاری از موارد این جراحت های آنها منجر به نقص عضو دائمشده است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده استکه 44 نفر از اسرای فلسطینی جزء اسرای قدیمی به شمار می روند که 29 نفر از آنهاقبل از آنها در مرحله قبل از امضای توافقنامه اسلو در سال 1993 بازداشت شده اند.در سال 2013 نیز 3 گروه از این اسرا به منظور مقدمه سازی برای از سر گیری مذاکراتسازش میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی، از زندان های صهیونیستی آزادشدند، اما این رژیم از آزادی چهارمین گروه از این اسرا که قرار بود ماه مارس سال2014 آزاد شوند، خودداری کرد. قدیمی ترین این اسرا “کریم یونس” و”ماهر یونس” از اراضی اشغالی سال 1948 فلسطین بودند که از ماه ژانویهسال 1983 بازداشت شده بودند. نابل برغوثی نیز با 36 سال حبس در زندان هایصهیونیستی که 34 سال آن به صورت متوالی بود، طولانی ترین مدت حبس و اسارت در زندانهای رژیم اشغالگر قدس را به نام خود ثبت کرده است. وی پس از آزادی در جریان مبادلهاسرای موسوم به “وفاداری به اسرا” یا همان مبادله شالیت میان جنبشمقاومت اسلامی “حماس” و رژیم صهیونیستی در سال 2011، در سال 2014 باردیگر بازداشت شد و الان بیش از 2 سال است که در اسارت به سر می برد.

این گزارش درباره اسرای بیمار و مجروح فلسطینی هم آورده است که رژیم صهیونیستیسیاست بی توجهی به مشکلات پزشکی این اسرا را در پیش گرفته و توجهی به وضعیتبهداشتی آنها نمی کند. علاوه بر این، صدها اسیر بیمار فلسطینی در زندان هایصهیونیستی به سر می برند که 20 نفر از آنها در درمانگاه زندان رمله به سر می برندو از جمله آنها می توان به “منصور موقده” از استان سلفیت اشاره نمود کهبه 30 سال حبس محکوم شده است.

اما درباره نمایندگان اسیر پارلمان فلسطین هم باید گفت که رژیم صهیونیستی 13نماینده پارلمان فلسطین از جمله “سمیره حلایقه” نماینده زن این پارلمانرا در زندان های خود نگهداری می کند و قدیمی ترین نماینده اسیر هم “مروانبرغوثی” است که از سال 2002 در اسارت به سر می برد و به 5 بار حبس ابد محکومشده است. احمد سعدات دبیر کل اسیر جبهه خلق نیز از سال 2006 در زندان به سر می بردو به 30 سال حبس محکوم شده است. رژیم صهیونیستی از آغاز سال 2017 تاکنون نیز 6نماینده پارلمان فلسطین را بازداشت کرده است.

در پایان این گزارش آمده است که تاکنون 210 نفر از اسرای فلسطینی در نتیجه بیتوجهی اداره زندان های رژیم صهیونیستی به مشکلات پزشکی آنها یا سرکوب و شکنجهعناصر صهیونیستی جان خود را از  دست داده وبه شهادت رسیده اند. علاوه بر این، برخی اسرای بیمار هم پس از آزادی از زندان هایصهیونیستی به خاطر وخامت حال شان، به شهادت رسیده اند که از جمله آنها می توان به”فایز زیدات”، “مراد ابو ساکوت”، “زکریا عیسی”،”زهیر لباده”، “اشرف ابو ذریع”، “جعفر عوض” و”نعیم شوامره” اشاره کرد.

لینک کوتاه:

کپی شد