چهارشنبه 30/آوریل/2025

سازمان حقوق بشر عربی خواستار تحرک فوری برای نجات اسرای فلسطینی شد

یکشنبه 23-آوریل-2017

سازمان حقوق بشر عربی خواستار تحرک فوری شورای حقوق بشرسازمان ملل برای نجات جان هزاران اسیر فلسطینی و اتخاذ تدابیر لازم برای توقف نقضحقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این سازمان امروز یکشنبهدر بیانیه ای تصریح کرد که رژیم صهیونیستی همچنان به سیاست های خود مبنی براستفاده از مساله اسرا به عنوان ابزاری برای تضعیف عزم و اراده ملت فلسطین و منصرفکردن آنان از حقوق و خواسته های خود اعم از آزادی و حق تعیین سرنوشت ادامه می دهد.

این نهاد عربی جنایت های جنگی رژیم صهیونیستی علیه ملتفلسطین را در آستانه 70 امین سالروز اشغال فلسطین و 50 امین سالروز اشغال قدس ودیگر اراضی فلسطینی و عربی به شدت محکوم کرد و گفت که سکوت جامعه بین الملل وناتوانی آن در بازخواست و محاکمه سران رژیم صهیونیستی به خاطر جنایت هایی که در حقملت فلسطین مرتکب شده اند، موجب تشویق هرچه بیشتر آنان به ارتکاب جنایت هایی دیگرخواهد شد و بدین گونه جامعه جهانی پیشاپیش هرگونه تجاوز و جنایت این رژیم و نقضحقوق بشر در اراضی اشغالی و پاکسازی نژادی در فلسطین را پذیرفته است.

سازمان حقوق بشر عربی خواستار تحرک و اقدام فوری جهان عرب وجامعه جهانی برای توقف تجاوزات و جنایت های رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین واعمال فشار بر این رژیم به منظور ملزم نمودن آن به رعایت قوانین بین المللی و حقوقبشر در اراضی اشغالی فلسطین و پایان دادن به رنج و محنت های اسرای فلسطینی شد.

این در حالی است که بیش از 1500 اسیر فلسطینی از 17 آوریلمصادف با روز اسیر فلسطین و برای 7 امین روز متوالی در اعتراض به وضعیت بد زندانها، بدرفتاری زندانبانان و به منظور دست یابی به حقوق مسلم خود دست به اعتصاب غذایسراسری زده اند. هم اکنون بیش از 6500 فلسطینی در وضعیت بسیار نامناسب و غیرانسانی در زندان های رژیم صهیونیستی اسیر هستند. بیشتر اسرا از ساکنان قدس و کرانهباختری بوده و در میان آنان 350 نفر از نوار غزه دیده می شود. همچنین 450 نفر ازاسرا کودک، 60 نفر زن و دختر و 13 نفر هم نمایندگان منتخب ملت فلسطین هستند. ده هااسیر آزاده فلسطینی هم مجددا بازداشت شده و در اسارت به سر می برند.

طبق گزارش سالانه سازمان حقوق بشر عربی، حدود 600 اسیرفلسطینی تحت بازداشت موقت قرار دارند یعنی هنوز نه محاکمه و نه تفهیم اتهام شدهاند. علاوه بر این نظامیا رژیم صهیونیستی سالانه هزاران نفر از فلسطینیان ساکناراضی اشغالی به ویژه کرانه باختری را بازداشت می کنند و بعضا شماری از آن ها راآزاد و عده ای نیز در اسارت باقی می مانند.

این نهاد حقوقی اشاره کرد که رژیم صهیونیستی بسیاری ازفلسطینیان را محاکمه و به حبس های طولانی مدت محکوم می کند و برخی را نیز به دستورمراجع امنیتی تحت بازداشت موقت نگه می دارد که مدت بازداشت موقت بعضا از 3 سال نیزفراتر می رود و بارها تمدید می شود. این در حالی است که مدت بازداشت موقت از 3 ماهتا 6 ماه است و هرگز نباید تمدید شود اما رژیم صهیونیستی هرگز به قوانین بینالمللی پایبند نبوده است.

طبق گزارش ها و آمارها، رژیم صهیونیستی از سال 1967 تاکنونبیش از 700 هزار فلسطینی از جمله بیش از 10 هزار زن و هزاران کودک را به اسارتگرفته است و تاکنون 197 اسیر فلسطینی در زندان های این رژیم به شهادت رسیده اند.

تنها در سال 2015 رژیم صهیونیستی حدود 6800 فلسطینی را دررده های سنی 10 الی 73 سال به اسارت گرفت که در میان آن ها بیش از 200 کودک و حدود200 زن دیده می شد. در همین سال رژیم صهیونیستی 1248 مورد حکم بازداشت موقت در حقفلسطینیان صادر کرد که از این تعداد 498 مورد مجددا تمدید شد.

رژیم صهیونیستی  سال2012 و به دنبال آغاز نبرد شکم های خالی ( اعتصاب غذای نامحدود اسرای فلسطینی)قانون نژاد پرستانه تغذیه اجباری اسرا را صادر کرد. این قانون با مخالفت قاطعتمامی سازمان ها و نهادهای حقوقی عربی و بین المللی همراه بود و حتی مراجع پزشکیبین المللی نیز آن را نقض صریح حقوق بشر خواندند.

سازمان حقوق بشر عربی در بیانیه خود آورده است که جنایت هایرژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین به موجب قوانین بین المللی جنایت جنگی محسوب میشود و به موجب کنوانسیون سوم و چهارم ژنو عاملان آن باید بازخواست و محاکمه شوند و  این جنایت ها به عنوان مجازات های دسته جمعیممنوعه ذکر شده اند.

لینک کوتاه:

کپی شد