چهارشنبه 30/آوریل/2025

شروط فرستاده ترامپ برای فشار بر غزه و حماس

یکشنبه 23-آوریل-2017

 می توان سفر فرستاده ویژه دونالدترامپ رئیس جمهور آمریکا به منطقه و دیدار با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان رادر راستای استمرار فشار بیشتر بر نوار غزه و پیگیری طرح سازش و شکستن جریان مقاومتدانست.جالب آنکه جیسون گرینبلات، فرستاده ویژه ترامپ به منطقه حامل 9 شرط برایعباس جهت از سرگیری روند مذاکرات سازش بودند. که شاید اجرایی شدن این شروط موضوعسفر آتی محمود عباس با ترامپ باشد. البته پر واضح است که ابومازن همواره خوش خدمتیو نوکری خود را علاوه بر سران رژیم صهیونیستی به غربی ها و بویژه رؤسای جمهورامریکا ثابت کرده است


شروط پیشنهادی آمریکایی بهتشکیلات خودگردان جهت تداوم روند مذاکرات سازش؛

1 –  فلسطینیانباید بدون هیچ پیش شرطی به میز مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی بازگردند.
2 –  
فلسطینیان باید با پیشنهاد اسرائیلبرای ورود نه فقط آمریکا بلکه کشورهای عربی همچون مصر، عربستان سعودی، امارات واردن به مذاکرات سازش موافقت کنند.
3 –  
فلسطینیان حق ندارند نسبت به تصمیماتیکه در مراحل اولیه مذاکرات سازش اتخاذ می‌شود، اعتراض کنند، زیرا شهرک سازی رژیمصهیونیستی به طور کامل متوقف نمی‌شود اما در کنار آن شهرک جدیدی نیز احداث نخواهدشد.
4 –  
دولت آمریکا از امروز دیگر بیانیه‌هایتشکیلات خودگردان در محکومیت عملیات‌های مقاومتی را نمی‌پذیرد، بلکه این تشکیلاتباید برای توقف این عملیات‌ها وارد عمل شود، زیرا دولت آمریکا می‌خواهد حتی درنظام آموزشی فلسطین نیز شاهد تغییراتی اساسی باشد تا جایی که اسامی خیابان‌هایی کهبه نام شهدا نیز نامگذاری شده‌اند، تغییر یافته و به هیچ وجه در رسانه‌های فلسطینینیز اشاره‌ای به عملیات‌های مقاومتی نشود.
5 –  
نیروی‌های امنیتی فلسطینی باید شیوه‌هایمبارزاتی خود با مقاومت را تغییر دهند، زیرا دولت آمریکا صرفا به بازداشت افرادمظنون که قصد اجرای عملیات‌های ضد صهیونیستی را دارند و آزادی آنان پس از مدتیاکتفا نمی‌کند، بلکه آمریکا می‌خواهد این افراد به دقت تحت بازجویی قرار گیرند تامشخص شود طراح اصلی این عملیات‌ها چه کسی بوده است و آنها به دستور چه کسانی تصمیمبه اجرای این عملیات‌ها گرفته و سلاح و مواد منفجره را از کجا دریافت کرده‌اند وباید تمامی کسانی که به هر شیوه‌ای در این عملیات‌ها دست دارند، بازداشت شده ومورد محاکمه قرار گیرند.
6 –  
تشکیلات خودگردان باید پرداخت حقوقماهیانه به خانواده‌های شهدا و اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی رامتوقف کند.
7 –  
تشکیلات خودگردان باید دست به تغییراتو اصلاحاتی در سرویس‌های امنیتی خود بزند تا جلوی دو شیفت کاری برخی عناصر اینسرویس‌ها که دو حقوق نیز دریافت می‌کنند، گرفته شود.
8 –
تشکیلات خودگردان باید تحویل اموال ودارایی‌ها به نوار غزه را متوقف کند، زیرا این مساله موجب تامین هزینه‌های مالیحماس می‌شود و اکنون ۵۲ درصد از بودجه تشکیلات خودگردان در اختیار نوار غزه قرارمی‌گیرد.
9 –
دولت آمریکا به ریاست جمهوری دونالدترامپ به حمایت از راه حل تشکیل دو کشور ادامه می‌دهد.


محاصره 11 ساله و تحمیل جنگ های متعددبر نوار غزه ، وضعیت اسف باری را برای ساکنین این منطقه پرجمعیت ایجاد کرده است.شاید به جرات بتوان گفت تشکیلات خودگردان  بیش از رژیم صهیونیستی و مصر بهاین منطقه فشار وارد کرده است.تاجایی که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان صرفا بهابزاری در دست رژیم صهیونیستی به منظور سرکوب نوار غزه بدل شده است.تا بتوانندجلوی هرگونه پیشرفت نظامی و ادامه مقاومت ساکنان این منطقه را بگیرند. مردم غزهعلی رغم  این محاصره  و فشارها همواره در زمینه مقاومت در برابر دشمنصهیونیستی ابداع و نوآوری داشته و این رژیم به رغم تمامی امکانات پیشرفته‌ای که دراختیار دارد، باز هم نتوانسته غزه را تسلیم خود کند.ایهاب غصین از اعضای جنبش ملیمبارزه برای شکستن محاصره و بازسازی غزه تاکید می کند که در هر وضعیتی نمی‌توانآنچه در غزه می‌گذرد از افزایش شدت محاصره تا تشدید بحران انسانی در آن را بیارتباط با تشکیلات خودگردان و حکومت مستقر در رام الله دانست و آنها در جریان یکجنگ غیر اخلاقی و علنی علیه غزه این گونه اقدامات را انجام داده و می‌دهند. این درحالی است که نوار غزه با بحران برق بی سابقه‌ای دست و پنجه نرم می‌کند و بیش از دومیلیون نفر ساکن این باریکه با مشکل نبود و قطع مکرر جریان برق رو به رو هستند ودولت وفاق ملی و تشکیلات خودگردان تا این لحظه هیچ اقدامی در جهت حل این بحرانانجام نداده اند و حتی حاضر به لغو مالیات‌های اعمال شده بر سوخت وارداتی به غزهبرای راه اندازی تنها نیروگاه تولید برق در غزه نیست.

در این راستا محمود عباس پس از دیدارشبا فرستاده ترامپ جهت اجرایی کردن شروط 9 گانه، فشار را بر نوار غزه و بخصوص جنبشحماس افزایش داد تا نشان دهد مشکل غزه سیاسی است و نه اقتصادی، بنابر این طیتصمیمی مزایای کارکنان خودگردان در نوارغزه را 30 تا 60 درصد کاهش داد. که اینتصمیم با واکنش کارکنان تشکیلات خودگردان و تظاهرات گسترده آنها در غزه همراه شد.این در حالی است که تشکیلات در مجموع 153 هزار کارمند دارد که 50 هزار نفر از آنهادر غزه زندگی می‌کنند.تصمیم کاهش مزایای کارکنان تشکیلات خودگردان در غزه، گامنخست از سلسله تصمیمات سختگیرانه تر ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان علیه غزه بود.

در همین حال جنبش حماس با صدور بیانیهای از همه گروه ها، جریان ها و شخصیت های سیاسی و فعال خواست به مسئولیت ملی خودعمل کنند و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را برای پایان دادن به بحرانحقوق کارمندان این تشکیلات در نوار غزه تحت فشار قرار دهند. چرا که این اقدامینژاد پرستانه و تبعیض آمیز است که شکاف ها و اختلافات اجتماعی و سیاسی را تشدید میکند
اسماعیل هنیه معاون رئیس دفتر سیاسیحماس نیز ضمن محکوم کردن این اقدام دولت توافق ملی، خواستار لغو کاهش حقوقکارمندان غزه شد و این اقدام را غیر انسانی و اخلاقی خواند و ابراز نگرانی کرد کهمسئله بحران حقوق ها مقدمه سناریوی جدید سیاسی علیه نوار غزه با چراغ سبز برخیکشورهای عربی و بین المللی باشد.

اما بهانه های سیاسی محمود عباس جهتتصمیمات اخیرش را می توان تلاش حماس برای جدا نمودن نهایی غزه از کرانه باختری وتثبیت روند اختلافات گروههای فلسطینی، اختیارات حکومت وفاق ملی در غزه، کمیتهاداره امور غزه دانست.حتی توفیق الطیراوی از رهبران جنبش فتح نیز در این باره گفتهاست در صورتی که حماس با شروط ما موافقت نکند، غزه در تاریکی فرو خواهد رفت.بنابراین از حماس می خواهندکه در صورت عدم توجه آنها تصمیمات سیاسی دیگری علیهآنها اعمال خواهد شد و کمیته ای که برای اداره امور غزه تشکیل داده اند را منحلکنند و مالیات‌های جدید اعمال شده روی برخی کالاها و تجار را لغو کرده و ادارهکامل امور غزه و معابر آن را بر اساس طرح پیشنهادی قطر به حکومت وفاق ملیواگذارکند.

این در حالی است که فوزی برهوم سخنگویحماس تاکید می کند هدف اصلی از ایجاد مشکلات و بحران آفرینی در نوار غزه تضعیفعوامل پایداری و استقامت مردم و مقاومت شجاعانه آنان است و تشکیلات خود گردان میکوشد با این اقدامات کمک و بخشش جدیدی به اشغالگری اسرائیل کند و زمینه را برایپذیرش طرحهای جدید درباره حل مسئله فلسطین فراهم سازد. وی محمود عباس را مسئولمستقیم بحران آفرینی برای ساکنان نوار غزه و اعمال فشار و محدودیت علیه آنها دانستو تاکید می کند این بحران‌ها ساختگی است و در راستای یک تصمیم سیاسی ایجاد شده‌اندو ارتباطی به وضعیت مالی و اقتصادی ندارند. و تنها هدفش از این بحران آفرینی‌ها،تشدید شکاف داخلی و اجرای طرح‌های همسو با طرح‌های رژیم صهیونیستی است که سعی درجداسازی باریکه غزه از دیگر مناطق وطن فلسطینی را دارند و مقدمه‌چینی برای تحمیلطرح‌های تسلیم جدید به طرف فلسطینی صورت می‌گیرد که می‌تواند منجر به نابودی مسالهفلسطین شود.

 

 

منبع: خبرگزاری قدس ، محمد شاهدی ، 27/01/1396


 

لینک کوتاه:

کپی شد