دوشنبه 11/نوامبر/2024

فساد، نفس اسرائیل را به شماره انداخت

یکشنبه 23-آوریل-2017

مرکز مطالعات راهبردی فلسطین درگزارشی به ابعاد فساد در سرزمین‌های اشغالی و حاکمیت رژیم صهیونیستی پرداخته وتاثیر آن را در کوتاه کردن عمر این رژیم بررسی کرده است. در این گزارش مفصل ازفساد جنسی تا فساد اقتصادی و ساختاری رژیم صهیونیستی مورد توجه قرار گرفته است.

«زفی بارئیل» نویسنده و تحلیلگرروزنامه صهیونیستی هاآرتص معتقد است که رژیم صهیونیستی امروز دولتی عجیب‌وغریب،ترسو، از هم پاشیده و مملو از نفرت و نژادپرستی است، دولتی که هیچ مرزی ندارد و درمیان ملتی دیگر معطل مانده است، این در حالی است که چنین دولتی جشن‌های شصت وهفتمین سالگرد موجودیت خود را برپا می‌کند و مطمئن نیست که بتواند بقای حتی یکپنجم از ساکنان سرزمین‌های اشغالی را حفظ کند.


این نویسنده صهیونیستی می‌افزاید باوجود به رسمیت شناخته شدن اسرائیل از سوی چند کشور جهان، تل‌آویو همچنان به دنبالبه رسمیت شناخته شدن از سوی سایر کشورها است. از زمان اعلام موجودیت اسرائیل، اینرژیم همچنان با بحران هویتی مواجه است و احساس مستمری در اسرائیلی‌ها مبنی برانزوا و تحت پیگرد قرار گرفتن ریشه دوانده است، به همین علت است که آنها هموارهنیازمند تکرار رسمیت از سوی جامعه جهانی هستند. «آبراهام بورگ» رئیس اسبق کنسترژیم صهیونیستی نیز که در سال 2004 از فعالیت‌های سیاسی کناره‌گیری کرد، رژیمصهیونیستی را «دولتی فاشیستی و استعماری» می‌خواند که «گروهی از افراد بی‌اخلاق و فاسد کهتوجهی به قانون ندارند، بر آن حاکم هستند». وی این اظهارات را در گفت‌وگو باروزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت و بعد از انتشار کتابش با عنوان «پیروزی برهیتلر»  مطرح کرده و می‌گوید که «اسرائیل همان اقدامات هیتلر را دنبال می‌کندو همچنان منتظر سرنوشتی است که از دیرباز در کنار صهیونیست‌ها بوده و مبتنی براعمال خشونت و زور برای تسلیم کردن فلسطینیان و عرب‌ها و سرکوب کردن آنها است».

 

کتاب «بورگ» تنها کتاب نوشته شده در اینزمینه نیست، تعداد دیگری از تحلیلگران اسرائیلی از میان مورخان جدید نیز وجوددارند که همه‌ساله مراسم سالروز اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی را شرایط مناسبیبرای باز کردن پرونده‌ها و گفت‌وگوها در رابطه با مسائلی مربوط به فساد مطرح شدهدر باره اسرائیل می‌دانند. گروه دیگری از تحلیلگران اسرائیلی هستند که از ماهیت«جنایت‌های زشت» انجام شده و سعی گروهک‌های مسلح صهیونیستی برای تسلط بر اراضیفلسطینی و اشغال ساختمان‌های آنان مطلب نوشته‌اند. آنها به کشتارهایی اشاره می‌کنندکه منجر به پاک‌سازی نژادی مردم در مناطق فلسطینی شده است. آنها معتقدند که بوق‌هایرسانه‌ای اسرائیلی‌ مدعی هستند که فلسطینی‌ها اراضی خود را فروخته و با اختیار خوداین کشور را ترک کرده‌اند. یکی از این افراد «ایلان بابی» نویسنده و مورخ اسرائیلیاست که در کتاب خود با عنوان «پاک‌سازی نژادی فلسطین» به این موضوعپرداخته است. این کتاب شوک بزرگی را در جامعه صهیونیستی ایجاد کرده و باعث شد ویمجبور به استعفا از پست خود به عنوان استاد دانشگاه حیفا شود، او حتی از سرزمین‌هایاشغالی نیز فرار کرد و به انگلیس رفت تا به عنوان یکی از اساتید دانشگاه‌های اینکشور مشغول به کار شود.


«
آوی شلایم» یکی دیگر از اساتید آکادمی«سن آنتونی» در آکسفورد بود که در کتابش با عنوان «دیوار آهنین اسرائیل و جهانعرب» اسطوره دولت یهودی را درهم شکست. پروفسور «أمنون روبنشتاین» وزیر اسبق واستاد حقوق دانشگاه تل‌آویو نیز که در نگارش مطالب مربوط به آینده دولت رژیمصهیونیستی متخصص است، در گفت‌وگویی در روزنامه صهیونیستی هاآرتص اعلام کرد کهاسرائیل به علت دو نوع تهدید امکان بقا نخواهد داشت، اول: تهدیدات خارجی که شاملشکست آن در ایجاد بازدارندگی در برابر عرب‌ها است و دوم تهدیدات داخلی که ناشی ازانتشار فساد در این رژیم است. وی می‌افزاید که با وجود پیروزی‌های اسرائیل در جنگ‌هایزیادی که با کشورهای عربی داشته است، اما این پیروزی‌ها در از بین بردن ریشه عربیو اسلامی مبارزه با اسرائیل شکست خورده است. از دیدگاه وی چیزی که پیچیدگی مسائلکنونی را افزایش می‌دهد، مسلمان بودن مبارزان فلسطینی است که نه تنها باعث افزایشدامنه دشمنی با اسرائیل می‌شود، بلکه عزم و اراده دشمنان اسرائیل را نیز افزایش می‌دهد. روبنشتاینمی‌افزاید که اسرائیل روزی از خواب برمی‌خیزد و می‌بیند که از سوی مبارزان فلسطینیمحاصره شده و برای از بین بردن آن آماده می‌شوند. این تحلیلگر و نویسنده صهیونیستیدر عین حال به نمادهای فروپاشی سازمان‌های موهوم ارزشی صهیونیست‌ها نیز اشاره کردهو می‌افزاید که تعدادی از نمادهای این رویکرد در میان جوانان اسرائیلی وجود دارد،به عنوان مثال این جوانان آماده جان‌فشانی برای اسرائیل نیستند و شور و احساس آنهابرای پیوستن به نیروهای ارتش به ویژه در یگان‌های مبارزاتی کاهش پیدا کرده است.این موضوعی است که«ایریز ایشل» مدیر مدرسه «آماده‌‌سازی فرماندهان» در تل‌آویو نیزآن را تأیید می‌کند. وی در مقاله‌ای در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت می‌نویسدیکی از نمودهای  از بین رفتن  سازمان ارزش‌ها این است که سران اسرائیلدیگر الگو برای جوانان این رژیم نیستند. در شرایطی که سرکردگان اسرائیل تهدید بهافزایش جنگ‌ها می‌کنند، اما فرزندان خود را از پذیرش مسئولیت و هزینه این جنگ معافمی‌کنند. نمونه این رویکرد را می‌توان در ایهود اولمرت نخست‌وزیر سابق رژیماسرائیل دانست که فرزندش با سفر به خارج از سرزمین‌های اشغالی از انجام خدمت سربازینظامی فرار کرد.


«
ژنرال شلومو گازیت» رئیس اسبق سرویساطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی نیز معتقد است که خودداری اسرائیل در تعامل با تمایلعربی برای حل سیاسی بحران باعث ویرانی اسرائیل می‌شود. گازیت در مقاله‌ای درروزنامه صهیونیستی معاریو به شدت از برنارد لوئیس شرق‌شناس آمریکایی که خواستارعدم مذاکره اسرائیل با عرب‌ها شده است، انتقاد کرده و می‌نویسد که استمرار روندکنونی و عدم تحقق توافق برای رسیدن به آتش‌بس طولانی‌مدت در برابر چشم‌پوشی ازبرخی اراضی اشغال شده سال 1967 می‌تواند باعث از بین رفتن اسرائیل بشود.


«
ناحوم برنیاع» تحلیلگر ارشد روزنامهصهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز که پیش‌بینی شکست اسرائیل در جنگ دوم لبنان از روزاول جنگ در سابقه تحلیل‌های وی وجود دارد، در این زمینه می‌نویسد با وجود اینکهاسرائیل امروز از لحاظ نظامی قوی بوده و از نوعی بازدارندگی برخوردار است، امااسرائیلی‌ها به آینده اسرائیل و قدرت بقای آن اطمینان ندارند. وی در این زمینه بهاتفاق جالبی اشاره می‌کند که در مورد «گوردس» نویسنده یهودی آمریکایی رخ داده است.او روزی به نزد پزشک می‌رود تا نسخه‌ای از وی دریافت کند. پزشک از وی در رابطه باشغلش می‌پرسد. او می‌گوید که نویسنده است. پزشک می‌پرسد چه چیزی می‌نویسید؟ پاسخمی‌دهد در رابطه با آینده اسرائیل. پزشک خندید و گفت: الان متوجه شدم، داری داستانکوتاه می‌نویسی. برنیاع در تحلیل این پاسخ می‌گوید که  این عقیده عمومی جامعهاسرائیل است. آنها اعتقاد به پایان زمان خود دارند، البته هیچ کس از این موضوع سخننمی‌گوید، اما همه آنها احساس می‌کنند. در واقع نوعی احساس ناامیدی در اسرائیلوجود دارد که برخاسته از جنگ‌های گذشته یا آینده نیست، بلکه از منابع عمیق‌تریسرچشمه می‌گیرد.


وی می‌گوید که مظاهر بازدارندگی نظامیو اقتصادی که اسرائیل از آن بهره‌مند شده، فریبنده است. اسرائیل به ظاهر اقتصادباثباتی دارد و قیمت املاک در آن سر به فلک کشیده، ارتش قوی دارد و دانشگاه‌های آنکیفیت بالایی دارند، اما با وجود تمام این اوضاع نمی‌تواند امنیت را برای یهودیانیکه در آن زندگی می‌کنند تأمین کند. آنها در زندگی طبیعی خود احساس امنیت نمی‌کنند.وی در پایان اظهارات خود می‌گوید که اسرائیل تنها دولت جهان است که همچنان دررابطه با موجودیت خود جنجال ایجاد کرده است، این در حالی است که هیچ کس نسبت به حقفلسطینیان در دستیابی به دولت شکی ندارد.

 


فساد دولتی
«
ایلی سولام» مدیر اجرایی مرکز تلاشبرای بهبود کیفیت حاکمیت در اسرائیل نسبت به پیامدهای ویرانگر فساد عمومی درسرزمین‌های اشغالی هشدار داده و می‌گوید:در رابطه با فساد، اسرائیل به سمتشرایطی پیش می‌رود که دولت های جهان سوم آن را تجربه نکرده‌اند. مرکز ما اعتقاددارد که تهدید موجودیتی واقعی اسرائیل همان فسادی است که باعث ایجاد خطر ازهم‌پاشیدگیبافت اجتماعی دولت شده است. شکاف‌های بسیار گسترده‌ میان سطح درآمد و افت اخلاق درجامعه اسرائیل پدیده‌هایی است که امروز آن ها را در جامعه صهیونیستی مشاهده می‌کنیمو این خطرات بزرگ‌تر از هر تهدید امنیتی است.از سوی دیگر مسائل مربوط به جرم وفساد از سوی خانواده‌هایی مطرح می‌شود که عقبه تاریخی شناخته شده ای دارند و بهاین ترتیب محتوایی جنجالی برای رسانه‌های اسرائیل ایجاد می‌شود. هیچ بخش خبری دراسرائیل پخش نمی شود یا روزنامه‌ای منتشر نمی‌شود مگر اینکه اخبار مربوط بهخانواده‌های با جرائم سازمان یافته در آن درج نشود. ایلی لندوا یکی از رهبران حزبلیکود است که مقاله مشهوری در رسانه های رژیم صهیونیستی منتشر کرده است. در مقالهوی آمده است: اگر مسائل با همین شرایط کنونی پیش برود ، بعید نیست یک روز ابرجیل (سرکرده بزرگترین باند جرائم سازمان یافته در سرزمین‌های اشغالی) نخست وزیر شود. امروزخاندان یهودی ابرجیل به بخشی از اقتصاد اسرائیل تبدیل شده و مالکیت ده‌ها شرکت دربخش‌های مختلف اقتصادی را در دست دارد.

 

روزنامه صهیونیستی هاآرتص در این بارهمی‌نویسد که املاک و مستغلات خانواده ابرجیل بالغ بر میلیون‌ها دلار ارزیابی می‌شود.این خانواده حدود 37 شرکت بزرگ را در اختیار دارد که برخی از آنها در مدیریت نیرویکار و برخی دیگر در زمینه دلالی مالی و حتی مدیریت سایت‌های شرط بندی و قمار دراینترنت فعالیت دارند. علاوه بر اینکه آنها ده‌ها واحد مسکونی در مناطق بسیار مرفهدارند.

 

ابعاد اقدامات جنایت‌کارانه اینخانواده حتی از مرزهای سرزمین‌های اشغالی نیز فراتر رفته و ابعاد بین‌المللی بهخود گرفته است. پلیس اسرائیل دو برادر ابرجیل را بنا به درخواست آمریکا بازداشتکرد. آنها به مشارکت در قتل و پولشویی و قاچاق مواد مخدر در آمریکا متهم شدهبودند. خانواده ابرجیل تنها خانواده با این مشخصات در سرزمین‌های اشغالی نیست وبسیاری از خانواده‌های مشابه نیز وجود دارند. از جمله آنها می‌توان به خانواده اوحاناو خانواده ابوطبول و …. اشاره کرد. این خانواده‌ها اقدام به تشکیل مراکز سازمانیافته می‌کنند. تسویه حساب های شخصی به روندی عادی در میان آنها تبدیل شده و پلیساسرائیل در موارد بسیار اندک می‌تواند به عاملان این جنایت‌ها دست پیدا کند، چراکه آنها دائماً تسویه‌حساب‌های خود را به دور از چشم پلیس و دستگاه قضایی انجام می‌دهند.این خانواده‌ها مناطق نفوذ گسترده‌ای را در برخی از بخش‌ها به خود اختصاص دادند واجازه کار و تجارت را در این زمینه به دیگران نمی‌دهند.

 


اشغالگری نماد فساد واقعی
«
جدعون لوی» نویسنده صهیونیست در مقاله‌ایدر روزنامه» میدل ایست آی» این سوال را مطرح کرد که آیا اسرائیل دولت فاسد است؟ ویخود در پاسخ به این سؤال گفت که میزان فساد در اسرائیل به اندازه ای زیاد است کهاتهامات زیادی بر ضد شخصیت های منتخب که مواضع و پست های عالی در دولت دارند رانیز شامل می شود. اما فساد واقعی از دیدگاه لِوی فسادی است که هیچ کس جرأت ذکر آنرا ندارد. وی می گوید: این فساد پنهان است و فساد دولتی سرچشمه گرفته از 50 سالاشغالگری است، این چیزی است که کسی آن را به یاد نمی‌آورد و هیچکس از دور یا نزدیکبه آن اشاره نمی‌کند.


وی در این زمینه می‌افزاید که اتهاماتاقتصادی متوجه نتانیاهو در دو پرونده جمع‌آوری شده است. موضوع اول در رابطه باپذیرش هدایایی از «ارنون میلشان» کارگردان فیلم‌های اسرائیلی و آمریکایی است وموضوع دوم مربوط به مطالب و اظهاراتی است که بین وی و «ارنون موزیس» ناشر و سردبیر روزنامهیدیعوت آحارونوت گذشته است. وی تلاش داشته این روزنامه جانبداری بیشتری نسبت بهنخست‌وزیر داشت و در مقابل منافع مشخص شده ، هم‌گرایی بیشتری با نخست وزیر از خودارائه دهد. وی می‌افزاید: روزنامه اسرائیل الیوم بخشی از این حوادث قرار دارد ، اینروزنامه یک روزنامه مردمی و رایگان است که در سال 2007 با سرمایه گذاری «شیلدونادلسونگ سرمایه گذار مشهور آمریکایی صهیونیستی آغاز به کار کرد. وی این روزنامه رابرای بهبود وجهه نتانیاهو و پاسخ به انتقادات مطرح شده بر ضد وی تأسیس کرد و ازآنجا که این روزها به صورت مجانی توزیع می‌شود به پر انتشارترین روزنامه سرزمین‌هایاشغالی تبدیل شد و به این ترتیب جای روزنامه یدیعوت آحارونوت را از نظر توزیع وتسلط بر بازار تبلیغاتی گرفت. این نویسنده صهیونیست می‌افزاید: ایهود اولمرت نخستوزیر سابق اسرائیل به علت اختلاس چندین هزار دلار به زندان افتاد، اما به علت نقشدر عملیات حمله وحشیانه به نوار غزه و حمله اسرائیل به ساکنان بی‌پناه و ناتواناین منطقه و  کشتار هزاران نفر از انسان‌های بی‌گناه و زنان و کودکان و افرادسال‌خورده و بیمار  در هیچ دادگاهی حاضر نشد.


لوی می افزاید: حتی هیچکس به اینموضوع فکر هم نکرده که وی به علت عملیات سرب گداخته یا تخریب و ویرانی که بنا بهدستور وی در جریان جنگ بر ضد لبنان به راه افتاد ، محاکمه شود. تنها کسی که به علتجنایت‌های مرتکب شده در غزه محاکمه شد، یک نظامی بود که یک کارت تجاری بانکی را ازمنزلی در نوار غزه به سرقت برده بود.نکته مهم در این جهت که هیچ‌کس درکابینه اسرائیل از بالا گرفته تا پایین به علت جنایت‌های جنگی صورت گرفته وتجاوزهای آشکار بر ضد مبانی حقوق بین‌الملل و جنایت‌های اشغالگری و شهرک سازینامشروع صهیونیستی که همگی این اقدامات تجاوزهای آشکار و زشت بر ضد قوانین بین‌المللیو در راستای تحقیر این قوانین به شمار می‌رود، محاکمه نمی‌شود. به نوشته ایننویسنده اسرائیلی، تل آویو سعی دارد خود را یک دولت دموکراتیک و قانونمند به دنیامعرفی کند و خود را تنها دموکراسی موجود در خاورمیانه بداند.

اسرائیل همچنین دوست دارد تقریبا باتمامی مسائل نسبتا بیهوده تعامل داشته باشد. در همین رابطه رسانه‌های جمعی اسرائیلنمایشی را پوشش می‌دهند که براساس آن یک نظامی دون رتبه اسرائیلی که به یک فلسطینیدر حال مرگ شلیک کرده، محاکمه می شود. آنها می‌خواهند با این نمایش‌ها و مانورها وتوجه تبلیغاتی که به آن می کنند، دلیلی قاطع بیاورند مبنی بر اینکه جایگاه اخلاقدر اسرائیل تا چه اندازه بالا است.


جدعون لوی نویسنده اسرائیلی تصریح می‌کند، تمرکز بر فسادهای کوچک و جرم های بیهوده انجام شده در داخل دولت اسرائیل تلاشدارد افکار عمومی را از یک موضوع اساسی که همان اشغالگری است و منبع تمامی فسادهاو اقدامات جنایت‌کارانه در داخل دولت اسرائیل به شمار می‌رود ، منحرف کند. اینجنایت را با هیچ موضوع دیگری نمی‌توان مقایسه کرد ، اما آیا دادگاهی وجود دارد کهنسبت به این جنایت‌ها کسی را محاکمه کند؟ این در حالی است که دادگاه اسرائیل مشغولبه بررسی مفاسد کوچک شده است.

 


فساد ساختاری
پدیده فساد در سرزمین‌های اشغالیپدیده‌ای منحصر به فرد بوده و بخشی از تحولات گسترده موجود در جامعه صهیونیستی رادر بر‌می‌گیرد. فساد در اسرائیل جمع بین فساد موجود در کشورهای جهان سوم و ماهیتفساد در کشورهای دموکراتیک غربی است ، به این معنا که هم مانند پدیده‌های فساد درکشورهای در حال توسعه آشکار و علنی است و هم مانند کشورهای پیشرفته به صورت عمیق ومخفی و سازمان یافته دنبال می‌شود. البته آثار منحصر به فرد بودن فساد در اسرائیلتنها به این جمع شدن منحصر نمی شود، بلکه طی سال‌های اخیر تمرکزی عجیب و غریب درمحافل سیاسی مختلف به ویژه در سطوح نظامی و امنیتی به خود گرفته است. این در حالیاست که مسائل مطرح شده در این رابطه طی چند سال گذشته به عنوان شایعه و شبهه مطرحمی شد.
یکی از ظواهر فساد دوره اخیر که به آناشاره گردید ، در برخی نوشته‌های مراکز مطالعاتی اسرائیل آورده شده است مبنی براینکه صنایع نظامی اسرائیل این آمادگی را دارند که اسرائیل جنگ‌های محدود و حتینامحدودی را آغاز کند تا آنها بتوانند سلاح های آزمایش‌شده خود را به فروشبرسانند. نمونه این روند را می‌توان در جنگ اخیر نوار غزه مشاهده کرد. در واقعتجارت با خون فلسطینی‌ها توجیه خاص خود را در نزد اسرائیلی‌ها داشته باشد ، اماکار به جایی رسیده است که آنها حاضر هستند جان نظامیان اسرائیلی را برای تحققاهداف تجاری خود به خطر بیندازند.  نکته جالب اینجاست که کابینه ‌های اسرائیلمیلیون ها شیکل از بودجه خود را برای روند مبارزه با فساد و جنایت های احزاب ورهبران خودهزینه می‌کنند. در همین رابطه میلیون ها شیکل از اموال مسئولان و احزابسرزمین‌های اشغالی مصادره می شود. بنا بر اعلام روزنامه صهیونیستی هاآرتص پلیساسرائیل 25 میلیون شیکل یعنی اندکی بیش از 7 میلیون دلار از متهمان به موضوع فساداز رهبران حزب «اسرائیل خانه ما» مصادره کردند. این حزب زیر نظر آویگدور لیبرمنوزیر جنگ رژیم صهیونیستی اداره می‌شود. اتهام اصلی که متوجه اعضای این حزب بود، اینبود که خانه‌ها و اموال عمومی را به نفع افراد مشخصی در داخل حزب تحت مالکیت گرفتهبودند. بیشتر مسائل فساد مربوط به مقامات رژیم صهیونیستی یا احزاب مختلف در دوموضوع است. اول تجاوز به عنف و تجاوزهای جنسی که مشهورترین موارد مربوط به فساداخلاقی است و همواره به‌عنوان طعمه برای از میان برداشتن رقبای سیاسی مورد استفادهقرار می‌گیرد. موضوع دوم مربوط به دریافت رشوه از سوی مقامات اسرائیل است. نظیراتهاماتی که بر ضد ایهود باراک نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مطرح شده و ویده ها میلیون دلار رشوه در معاملات تسلیحاتی امضا شده بین تل آویو با دولت هایخارجی دریافت کرده است.

 


فساد جنسی در عرصه سیاسی
شبکه 10 تلویزیون رژیم صهیونیستیعنوان کرد که حدود 10 هزار افسر زن رژیم اسرائیل در زمان خدمت در ارتش در زمینهمفاسد اخلاقی کار کرده اند. همچنین آمار دیگری مربوط به یکی از مراکز آماراسرائیلی نشان می‌دهد که 81 درصد از افسران زن ارتش اسرائیل در معرض تجاوزهاوخشونت های جنسی در واحدهای نظامی قرار گرفته‌اند.این آمار را شبکه هفت تلویزیون رژیمصهیونیستی در همین ماه منتشر کرد.مسائل مربوط به تجاوز جنسی در اسرائیلحتی در سطوح بالای سیاسی نیز به چشم می‌خورد. نمونه این موارد را می‌توان در رابطهبا موشه کاتساو رئیس اسبق رژیم صهیونیستی مشاهده کرد که در سال 2011 به علت تجاوزجنسی به برخی کارمندان زن تحت امر خود به هفت سال زندان محکوم شد. همچنین وزیرانرژی رژیم صهیونیستی نیز در سال 2000 بنا به اتهامات جنسی محاکمه شد. «جدعونساعر» وزیر سابق امور داخلی رژیم صهیونیستی نیز به مسایل غیر اخلاقی و جنسی متهمشد. سایت نیوز وان اعلام کرد که همین اتفاقات باعث استعفای وی از منصبش و کناره‌گیریاز زندگی سیاسی شد.

 


فساد سران
«
ایذر وایتزمن»رئیس اسبق رژیم صهیونیستی در پیاتهامات مطرح شده از سمت خود عزل شد. او متهم شده بود که صدها هزار دلار به صورتغیر قانونی تصرف کرده است. وایتزمن وقتی خود را در این مهلکه دید، از سمتش کناره‌گیریکرد و تا زمان مرگ به عنوان یک شخص عادی زندگی کرد. «  موشه کاتساو» رئیساسبق رژیم صهیونیستی مشهورترین موضوع ذکر شده از فساد در تاریخ سیاسی رژیم اسرائیلاست. وی به علت تجاوز به عنف محکوم شده و هفت سال به زندان افتاد. وی اقدامات جنسیخود را بر ضد 10 زن که در دفتر رئیس رژیم صهیونیستی و سال های قبل در دفتر وزارتدفاع زیر نظر وی بودند، انجام داده بود. کاتساو بعد از گذراندن 5 سال از زندانخود، مورد عفو قرار گرفت و آزاد شد.» آریل شارون «نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستیاست که پلیس اسرائیل تحقیقاتی را در رابطه با دست داشتن وی در پرونده زمین‌خواریانجام داد. وی همچنین در پرونده موسوم به جزیره یونانی نیز دست داشت. پسر وی «عمریشارون» نیز در رابطه با کلاهبرداری و مداخله در انتصابات سیاسی و اعمال غیرقانونیدر روند تأمین مالی احزاب محاکمه و به هفت ماه زندان محکوم شد. ایهود اولمرت نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی است که انجام تحقیقات بر ضد وی در نهایت به فروپاشیکابینه و زندانی شدنش منتهی شد. همه چیز هنگامی آغاز شد که پلیس اسرائیل تحقیقاتیرا در رابطه با خرید یک منزل مسکونی از سوی وی با قیمت پایین در قدس اشغالی دربرابر پاداش های دولتی آغاز کرد. همچنین تحقیقات دیگری که صورت گرفت نشان داد کهاولمرت در زمان تصدی پست وزارت صنعت و تجارت در پرونده مناقصه فروش بانک لئومی دستبرده است. همچنین اتهاماتی بر ضد وی در رابطه با انتصابات سیاسی نامشروعش درمدیریت بخش خصوصی در هنگام تصدی پست وزارت صنعت و تجارت متوجه وی ‌شد. در سپتامبر2008 اولمرت از سمت خود استعفا کرد.انتخابات برگزار شده در همان سال باعثپیروزی زیپی لیونی و رسیدن او به رهبری کادیما شد. در مارس 2015 دادگاه رژیمصهیونیستی در دادگاه به علت اتهامات کلاهبرداری و خیانت در امانت به هشت ماه زندانو پرداخت غرامت محکوم کرد.

 

وزرای رژیم صهیونیستی نیز از هیچفرصتی برای فساد و جرم دریغ نمی کنند. در همین رابطه دادگستری رژیم صهیونیستی درمارس 2005 «جونین سیجف» وزیر انرژی و زیرساخت‌های سابق این رژیم را به اتهام تلاشبرای قاچاق مواد مخدر و جعل گذرنامه محکوم به تحمل 5 سال زندان کرد. «شلومو بنیزری» وزیرکار و امور اجتماعی و بهداشت سابق نیز در لیست وزرای فاسد اسرائیل قرار دارد.

 

وی به فساد و کلاهبرداری و دریافترشوه در برابر تسهیل در تعیین کارگران خارجی محکوم شد. در سال 2008 ،دادستانیاتهام رشوه و خیانت به امانت و قانون‌گریزی را بر ضد وی مطرح کرده و او را به چهارسال زندان محکوم کرد. در سال 2009 «آفراهام هیرشزون» وزیر امور مالی سابق رژیمصهیونیستی به اتهام سرقت و جعل و کلاهبرداری و پول شویی به 5 سال و 5 ماه زندانمحکوم شد.

 

لیست جرم های این وزیر سابق صهیونیستیدریافت پول ناموجه برای گذراندن تعطیلات و اعیاد، دریافت پول برای خرید لوازمشخصی، و کسب درآمد از سفرهای خارجی بود . «آریه درعی» وزیر امور داخلی رژیمصهیونیستی در سال 1999 به اتهام دریافت رشوه و کلاهبرداری و خیانت در امانت محکومشد. وی نیز به سه سال زندان محکوم شد، امادر نهایت در پایان سال 2012 و اندکی قبل از انتخابات کنیست به عرصه سیاسی بازگشت وبار دیگر ریاست حزب شاس را بر عهده گرفت. وی در دسامبر 2014 از کنیست استعفا کرد،‌امادر ریاست شاس باقی ماند. او بار دیگر در مارس 2015 به عنوان نماینده کنیست انتخابشد. وی تنها کسی از شخصیت های صهیونیستی است که بعد از گذراندن دوره زندان باردیگر به عرصه سیاسی بازگشت و پست وزارت در کابینه را نیز در اختیار گرفت. علاوهبر وزرا و نخست وزیران رژیم صهیونیستی، تعداد زیادی از نمایندگان کنست صهیونیستیدر مسائل مربوط به فساد دست دارند، از جمله مهم‌ترین آنها «رافائل بنحاسی» عضو کنیست از حزب شاساست که به اتهام انتقال و جابه‌جایی غیر قانونی اموال محکوم شد. «اسحاق مردخای» ازدیگر عناصر فاسد پارلمان رژیم صهیونیستی است که به اتهام آبروریزی محاکمه شده است.


تعدادی از ژنرال‌های پلیس رژیمصهیونیستی نیز از خاخام اسحاق بنتو یکی از بزرگ‌ترین خاخام‌های صهیونیست رشوهگرفته‌اند تا بتوانند بر روی مفاسد مالی وی سرپوش بگذارند. موضوع مفاسد خاخام بنتوهنگامی رسوایی به بار آورد که یونا میستغر خاخام ارشد رژیم صهیونیستی به اتهام پول‌شوییو دادن رشوه بازداشت شد.همچنین «موطیه الون» یکی دیگر ازخاخام‌های صهیونیستی نیز که از بزرگ‌ترین شخصیت های دینی صهیونیستی به شمار میرود، به اتهام تجاوز جنسی به تعدادی از دانشجویان خود بازداشت و زندانی شد. کار بهجایی رسید که وزیر دادگستری اسبق رژیم صهیونیستی هشدار داد که خاخام‌های ارشد اینرژیم سیاست‌مداران و افسران ارشد دولت و بازرگانانی که برای برکت گرفتن به نزدآنها می آیند را فاسد می کنند. شرایط تا جایی پیش رفته است که بسیاری از بازرگانانصهیونیستی قبل از مشاوره با خاخام‌ها هیچ معامله تجاری را انجام نمی‌دهند.

 


رتبه جهانی در فساد
یک پژوهش بین‌المللی نشان می‌دهد کهاسرائیل وارد فساد بی‌سابقه‌ای شده است.معیارهای مرکز شفافیت جهانی نشان می‌دهدکه این رژیم از 10 نمره،‌نمره 5/8 را به خود اختصاص می‌دهد و به این ترتیب درجایگاه 36 از 183 کشور مشمول رتبه‌بندی این مرکز قرار گرفته است. أمنون دیک عضوشورای اداری شعبه اسرائیل جمعیت شفافیت بین‌المللی نسبت به نتایج ناامیدکنندهاسرائیل در زمینه فساد هشدار داده و می‌گوید که این روند می‌طلبد افکار عمومی وتصمیم‌سازان اسرائیلی آن را به عنوان خط قرمزی ببینند که نباید از آن عبور کرد. ویدر گفت‌وگو با رادیو رژیم صهیونیستی نسبت به افت وجهه اسرائیل در دنیا و پیامدهایاقتصادی منفی مفاسد موجود در سرزمین‌های اشغالی هشدار داد.بررسی شاخص‌های مفاسد جهانی در سال2013 نشان می‌دهد که 73 درصد از اسرائیلی‌ها معتقدند که مؤسسات دولتی  تا حدگسترده یا به صورت مطلق  در دست یک مشت انسان فرصت‌طلب و منفعت‌طلب اداره می‌شود.این آمار در آمریکا 64درصد، در مکزیک 62 درصد ، در فنلاند28 درصد و در نروژ 5 درصد است.همچنین 77 درصد صهیونیست‌ها معتقدندکه تلاش‌های تل‌آویو برای مبارزه با فساد موفقیت‌آمیز نبوده است. این در حالی استکه 12 درصد از سوال‌شوندگان نیز اعلام کرده‌اند که به مسئولان کابینه رشوه‌هاییداده‌اند. آریه آفنری کارشناس و پژوهشگر صهیونیستی در این زمینه می‌نویسد کهپرونده‌های مخفی فساد در اسرائیل بسیار بیشتر از این آمار است. وی معتقد است تعدادبسیار زیادی از اسرائیلی‌ها برای تسهیل در معاملات متنوع خود اقدام به پرداخت رشوهبه مؤسسات حاکم اسرائیل می‌کند. این موضوع را ادیت داخنر دختر شموئیل داخنر سرمایه‌گذارصهیونیستی که به پرداخت رشوه به اولمرت متهم شده نیز تأکید کرده و در گفت‌وگو باشبکه 10 تلویزیون رژیم‌صهیونیستی می‌گوید که از زمان کودکی‌اش دیده است که پدرشمشکلات را  یکی پس از دیگری با پرداخت رشوه به افراد مختلف از میان برمی‌داشت.

 


پیامد فساد برای رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی به مرحلة سختی ازمفاسد اجتماعی ، سیاسی و ارزشی ، اخلاقی رسیده است، مرحله‌ای که موقعیت کنونی وآینده این رژیم را در این موارد تهدید می‌کند، فرار مغزها و شکست تمامی تلاش‌هایرسمی برای بازگرداندن آنها، ایجاد چالش در حیات سیاسی و اجتماعی و نگرانی نسبت بهافراط‌گرای دینی،   افزایش شکاف‌های طبقاتی در جامعهجزیره ای صهیونیستی حتی داخل عرب ها و یهودیان روس و اشکنازی‌ها و …افزایشسوءاستفاده و فساد اخلاقی در بخش‌های مختلف مدنی و امنیتی و نظامی اسرائیل، قدرتگرفتن کارتل‌های جنایت‌های سازماندهی شده در داخل ساختار کابینه رژیم صهیونیستی،شکست رژیم صهیونیستی در مبارزه با جنایت‌های سازماندهی شده، مهاجرت جوانانصهیونیست به خارج سرزمین‌های اشغالی، افت مستمر آمار صهیونیست‌هایی که به دنبالورود به سرزمین‌های اشغالی هستند و شکست آژانس یهود در جذب گروه های قوی و موثربرای عزیمت به اسرائیل. می‌توان نتیجه گرفت که این اوضاع نابسامان پیامدهای بدیبرای سیاست خارجی رژیم صهیونیستی دارد. در این رابطه می‌توان به اظهارات جان کری وزیرخارجه سابق آمریکا در رابطه با نژادپرستی رژیم صهیونیستی اشاره کرد که این رژیم رابه سمت فروپاشی حتمی پیش می‌برد. چرا که اسرائیل نیز از سنت‌ها و نوامیس مردم‌شناختیمستثنی نیست ، حتی اگر بتواند با تمامی تجهیزات فناوری، اندکی به جامعه خود تنفسمصنوعی داده و صهیونیست‌ها را سرپا نگه دارد.

 

 

 

منبع :کیهان ، 24/01/1396


 

لینک کوتاه:

کپی شد