نخست وزیر رژیم صهیونیستی اخیرا هشدار شدید اللحنی به “زیگمارگابریل” وزیر خارجه آلمان که به فلسطین اشغالی سفر کرده بود، داد و از اوخواست که نشست خود با سازمان های مدنی چپگرای این رژیم را که به شدت منتقد سیاستهای تل آویو هستند، لغو کند و مانند همیشه در یادداشت های خود در شبکه هایاجتماعی، تلاش کرد دست به عوامفریبی صهیونیست ها و به ویژه راستگرایان بزند کهرقابت شدیدی با شرکای خود در ائتلاف دولتی برای جلب رضایت آنها دارد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع قدس اشغالی، شاید بنیامین نتانیاهوفکر می کرد که در صورت پیروزی در وادار کردن رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان به لغونشست خود با دو سازمان “شکستن سکوت” و “بیت سیلم”، محبوبیتخود در میان راستگرایان را افزایش خواهد و در صورتی هم که در این راه شکست بخورد ـکه شکست هم خورد ـ باز هم حمایت ها از وی افزایش خواهد یافت، اما این بار به قیمتبروز تنش در روابط سیاسی با مهمترین همپیمان اروپایی تل آویو.
به احتمال زیاد، نتانیاهو از واکنش گابریل به شروطش که حاضر به پذیرش آنها نشدو بر دیدار با دو سازمان چپگرای صهیونیستی پافشاری کرد، شگفت زده شد. گابریل ازدیدار با این سازمان ها به عنوان مساله ای کاملا طبیعی یاد کرده بود که بدون آننمی تواند تصویری کامل و جامع درباره وضعیت هیچ کشوری به دست بیاورد.
با وجود اینکه وزیر خارجه آلمان در واکنش به مخالفت نتانیاهو با دیدار وی،گفته بود که این فاجعه نیست و نمی تواند موضع من در قبال اسرائیل را تغییر دهد،اما روزنامه دیر اشپیگل المان از این حادثه به عنوان “توهین دیپلماتیک”یاد کرده بود و پس از آن هم گابریل حاضر نشده بود به تماس تلفنی نتانیاهو پاسخدهد. منابع نزدیک به نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده اند که وی قصد داشت دراین گفتگو، دلایل مخالفتش با دیدار با وی را توضیح دهد و بگوید که این تصمیم ناشیاز مخالفت وی نسبت به نشستش با سازمان های “شکستن سکوت” و “بیتسیلم” بود.
در همین راستا، روزنامه صهیونیستی هاآرتص به نقل از مسئولان سیاسی عالی رتبهرژیم صهیونیستی اعلام کرد که نتانیاهو با صدور بیانیه ای که در آن تاکید کرده بود«سیاست نخست وزیر، عدم برگزاری نشست شخصیت های دیپلماتیکبا سازمان هایی است کهوجهه نظامیان صهیونیستی را تخریب کرده و سعی در محاکمه آنها به عنوان جنایتکارانجنگی را دارند» سعی داشت به این مشکل فیصله دهد. وی در این بیانیه تاکید کرده بودکه «روابط با آلمان، برای اسرائیل بسیار مهم است و ادامه خواهد داشت.»
گابریل که برای اولین بار از زمان تصدی مسئولیت وزارت خارجه آلمان در ماهژانویه گذشته به منطقه سفر می کند، معاون آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز به شمار میرود. وی از رهبران حزب سوسیال دموکرات آلمان است که به اتخاذ مواضع ضدصهیونیستیمعروف است و در گذشته رژیم صهیونیستی را به اتخاذ سیاست تبعیض نژادی (آپارتاید) درالخلیل متهم کرده و با سفر به تهران بلافاصله پس از امضای توافق هسته ای میانایران و گروه 5+1 باعث خشم و ناراحتی مقامات صهیونیستی شده بود.
این حادثه دیپلماتیک در حالی روی داده است که روابط تل آویو و برلین قبل ازاین نیز شاهد تنش ضمنی بود و رسانه های گروهی رژیم صهیونیستی چند روز قبل به نقلاز یک مسئول آلمانی اعلام کرده بودند که سطح روابط طرفین به شکل بی سابقه ای طیسال های اخیر کاهش یافته است. به گفته یک مسئول آلمانی، برنامه های نتانیاهو اززمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در آمریکا منجر به بروز تنش در روابط آلمان واسرائیل شده است. این مسئول آلمانی خاطر نشان کرد که از جمله مسائل مورد اختلاف درعرصه سیاسی، افزایش شهرک سازی رژیم صهیونیستی و قانون مشروعیت بخشی به شهرک هایصهیونیست نشین غیر قانونی است. مرکل نیز قبلا نشست سالانه دولت های دوطرف را کهقرار بود ماه آینده برگزار شود، در اعتراض به تصویب قانون مشروعیت بخشی به شهرکهای صهیونیست نشین غیر قانونی لغو کرده بود.
البته گابریل در جریان این سفر به فلسطین اشغالی، هم با “رئووینریولین” رئیس رژیم صهیونیستی و هم با “اسحاق هرزوگ” رئیس جریاناپوزیسیون و حزب اردوگاه صهیونیستی دیدار کرد و هرزوگ هم با انتشار بیانیه ای بهانتقاد از نتانیاهو پرداخت و وی را به ضربه زدن به روابط اسرائیل با بزرگتریناقتصاد اروپا و دوست واقعی این رژیم متهم کرد.
در مقابل، نفتالی بنت رئیس حزب خانه یهودی و یولی ادلشتاین رئیس کنستصهیونیستی از موضع نتانیاهو حمایت کرده اند. قرار است گابریل در ادامه سفر بهاراضی اشغالی فلسطین، وارد رام الله شود و با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردانفلسطین و رامی حمد الله نخست وزیر تشکیلات دیدار کند.
لازم به ذکر است که وزارت خارجه رژیم صهیونیستی 2 ماه پیش نیز در اعتراض بهدیدار “شارل میشل” نخست وزیر بلژیک با نمایندگان دو سازمان “بیتسیلم” و “شکستن سکوت” در جریان سفرش به فلسطین اشغالی، سفیر اینکشور را احضار و توبیخ کرده بود و نتانیاهو هم در جریان دیدار با میشل از ویخواسته بود که حمایت های دولتش از سازمان های چپگرای اسرائیل را متوقف کند. ویهمچنین از “ترزا می” نخست وزیر انگلیس هم خواسته بود که حمایت های مالیلندن از جمعیت های چپگرای صهیونیستی و به ویژه سازمان “شکستن سکوت” رامتوقف کند.
رسانه های آلمانی اعلام کرده بودند که بازی نتانیاهو با اظهارات آنگلا مرکلصدراعظم این کشور در جریان دیدار اخیر طرفین و ادعاهای وی درباره موضع رسمی برلیندر قبال راهکار تشکیل دو کشور باعث خشم و ناراحتی مقامات آلمانی شده است.
روزنامه “دی ولت” آلمان تاکید کرد که مسئولان دولتی و نمایندگانپارلمان این کشور به شدت از اظهارات نتانیاهو پس از دیدار با مرکل که گفته بود وی(مرکل) همان دیدگاهی را در قبال مساله فلسطین و راهکار تشکیل دو کشور دارد که خودش(نتانیاهو) دارد، انتقاد کرده بودند؛ چرا که با این اظهارات سعی داشت چنین ادعاکند که مرکل هم مانند وی مخالف این مساله است.