درحال حاضر اصلی ترین خطر امنیتی پیش روی این سرزمین های اشغالی، تشدید شکاف هایداخلی میان رژیم و مردم از یک سو و رژیم با جریان های افراطی دینی از سوی دیگرباشد،شکاف های که عمیق تر شدن آنها نه تنها سطح حمایت و پشتیبانی عمومی از رژیمصهیونیستی را خواهد کاست بلکه در بلندمدت رویای دیرینه صهیونیست ها برای ایجادتمدن بزرگ یهود در بستر تشکیل کشور رژیم صهیونیستی را با چالش مواجه خواهد کرد.
الوقت- در حالی که تهدیدات امنیتی رژیم صهیونیستی در طی سال های اخیردر سایه بحران های منطقه ای، و انحراف افکار عمومی جهان اسلام از موضوع فلسطین، تاحد زیادی فروکش کرده، و در پی آن، این رژیم توانسته است خود را از جنگ و درگیری بامقیاس وسیع دور نگه دارد، اما به دلیل ادامه اقدامات جنایتکارانه این رژیم درمحاصره اقتصادی غزه و همچنین توسعه شهرک سازی ها، وجهه آن در نزد افکار عمومیکشورهای غربی و عربی تا حد بسیار زیادی رو به زوال رفته است که نتیجه آن، به شکلگیری اقدامات ضد اسرائیلی از جمله راه اندازی تحریم های بین المللی علیه این رژیمدر حوزه های مختلف، منجر شده است. مضاف براین، بسیاری از دولت ها و افکار عمومیمنطقه نیز به تلاش های رژیم صهیونیستی برای تقویت روابط سیاسی با کشورهای غیر-دموکراتیک و حامی جریان های افراطی همچون عربستان، به دیده تحقیر می نگرند، و ایندر حالی است که مقامات رژیم صهیونیستی همواره سعی داشته اند چهره ای به ظاهردموکراتیک از خود در نزد افکار عمومی منطقه ای و بین المللی به نمایش گذاشته تا ازطریق آن بتوانند بر اقدامات ضد حقوق بشری خود در قبال مردم مظلوم فلسطینسرپوش بگذارند.
در سطح افکارعمومی داخلی نیز اقدامات دولت رژیم صهیونیستی در ایجاد طرح های قانونی ضددموکراتیک ، تشدید تنش ها در روابط با جامعه دینی، ایجاد بن بست در سازش سیاسی بافلسطینی ها، ناتوانی در بهبود شرایط اقتصادی و انتصاب یک چهره سیاسی از جناح راستافراطی به عنوان وزیر دفاع بر مخالفت های عمومی علیه دولت نتانیاهو منجر شده است.در همین حال، مهاجرت یهودیان غیر متعصب به سرزمین های اشغالی در طی یکی دو دههاخیر، تا حد زیادی همبستگی و احساس هدف مشترک در جامعه اسرائیلی را رو به تحلیلبرده است. همچنانکه پیامدهای ناشی از انتقادهای بین المللی علیه دولت نتانیاهو، حسمشترک میان مردم و رژیم سیاسی اسرائیل را نیز تحت تاثیر قرار داده است. براین اساس، قطب بندی های سیاسی و اجتماعی در اسرائیل تشدید شده اند و دربیانیه های افراطی و تحریک آمیز گروه ها و جریان های مختلف بازتاب یافته اند.همچنانکه بیانیه های مکرر گروه های سیاسی و کمپین ها در شبکه های اجتماعی علیهارتش اسرائیل در سال 2016 به سطح جدیدی رسیده و رکورد زده است. تضعیف حمایت عمومیو مشروعیت ارتش، فرماندهان آن، و زیرساخت های ارزشی و هنجاری آن باعث تضعیف عملکرداسرائیل در حوزه خارجی خواهد شد. همزمان، روابط بین اسرائیل و اقلیت های عرب واکثریت یهود، علیرغم تصمیم دولت به اجرای طرح پنج- ساله برای سرمایه گذاری کلان دربخش های عرب نشین به منظور ارتقای انسجام اجتماعی – اقتصادی آن، رو به وخامتگذاشته است. بسیاری از اعرابی که به رژیم اعتماد ندارندمعتقدند که در این طرح نیز همچون طرح های قبلی، رژیم بهانه های زیادی برای عدماجرای آن خواهد آورد. همچنانکه بررسی طرح های گذشته در بخش عرب نشین حاکی از آناست که این نگرانی بی پایه و اساس نیست. در موضوع تروریسم نیز، عقاید افراطی در میاناقلیت اعراب اسرائیل رو به گسترش است که می تواند امنیت آینده آن را تحت تاثیرقرار دهد.
با توجه بهاین شرایط، و در حالی که برخی از کشورهای اسلامی، درگیر بحران های داخلی هستند و برخی از رژیم ها و دولت های منطقه ای نیز به به سمت اتحاد با رژیم صهیونیستیسوق یافته اند، به نظر می رسد که دیگر همچون گذشته امنیت صهیونیستی با خطر دشمنانخارجی مواجه نباشد، در این شاید به نظر می رسد مهمترین دغدغه امنیتی مقاماتصهیونیستی تشدید مخالفت های افکار عمومی و گسترش کمپین های بین المللی و نهادهایضد حقوق بشری با اقدامات رژیم صهیونیستی در قبال مردم مظلوم و بی گناه فلسطین باشدکه می تواند این رژیم را در سطح بین المللی منفور کرده و به تبع آن، امنیت آن رابا مخاطره مواجه سازد. اما شاید در حال حاضر اصلی ترین خطر امنیتی پیش روی اینسرزمین های اشغالی، تشدید شکاف های داخلی میان رژیم و مردم از یک سو و رژیم باجریان های افراطی دینی از سوی دیگر باشد،شکاف های که عمیق تر شدن آنها نه تنها سطححمایت و پشتیبانی عمومی از رژیم صهیونیستی را خواهد کاست بلکه در بلندمدت رویایدیرینه صهیونیست ها برای ایجاد تمدن بزرگ یهود در بستر تشکیل کشور رژیم صهیونیستیرا با چالش مواجه خواهد کرد.
منبع: الوقت ، 03/02/1396