رئیسدفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد: سند سیاسی که حماس روز دوشنبهگذشته آن را منتشر کرد با راهبردهای این جنبش همسویی دارد.
به گزارشخبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین از دوحه، خالد مشعل شامگاه دیروز سه شنبه در مصاحبهبا تلویزیون العربی تصریح کرد که حماس بحث مشارکت با فتح و گروه ها را مطرح کرد نهاینکه جایگزین آنها شود.
وی ادامهداد: حماس به 4 شاخص در مناسبات خود با مصر که نقش عمده ای در کاهش بحران میانطرفین داشت، پایبند است.
وییادآور شد: تکامل حماس، توسعه گفتمان آن، ادبیات منطقی و همسویی با شرایط ملت فلسطینهمگی با راهبردی که صبح و شام آن را اعلام می داریم همسویی دارد.
وی وجودهرگونه همسویی و همگنی در این تکامل با تجربه فتح در زمینه تعدیل مواضع آن و تغییرسیاست هایش را تکذیب کرد.
رئیس دفتر سیاسی حماس اظهار داشت: این سند یک تحولراهبردی نیست، بلکه نشانگر توسعه طبیعی اندیشه سیاسی حماس و عملکرد سیاسی آن طی چندسال گذشته است.
مشعل همچنین گفت: جنبش های بالنده همواره رو بهجلو حرکت می کنند، ما در زمینه تحول و پیشرفت یک مدل و الگو ارائه کردیم، بی آنکهاز اصول و اصل برنامه ملی خود فاصله بگیریم.
ویهمچنین خاطرنشان ساخت که سند سیاسی حماس بیانگر هویت و ماهیت این جنبش و نگرش هایآن است و نتیجه فشارهای هیچ طرفی نیست.
وی ضمن اشاره به یکپارچگی موضع رهبران این جنبش در قبال این سند، تاکید کردکه این امر در جریان حضور رهبران این جنبش در نشست اعلان این سند در دوحه و غزهتجلی یافت.
عدم به رسمیت شناختن اسرائیل
وی با رد اینکه بند 20 این سند (پذیرش تشکیل کشوردر مرزهای 1967 بدون چشم پوشی از هر بخش سرزمین فلسطین) مساله تازه ای است، تاکید کرد: اینمساله از سال 2005 در برنامه های حماس مطرح بود و در توافقنامه قاهره سپس در سندوفاق ملی سال 2006 و در تمامی توافقنامه ها و گفت و گوها با گروه ها در دوحه،توافقنامه الشاطی به صراحت به آن اشاره شده است، این امر نرمش حماس برایتسهیل حصول توافق ملی در مورد یک برنامه سیاسی مشترک را به تصویر می کشد.
وی ضمنمخالفت با شناسایی رژیم صهیونیستی، خاطرنشان ساخت که سند سیاسی حماس به صراحت به اینمساله اشاره کرده است.
وی ضمن رد اتهامات مربوط به اینکه حماس سعی داردجایگزین فتح یا سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” باشد، گفت:« حماس تلاشنمی کند جایگزین باشد، بلکه می خواهد یک شریک باشد، آن هم شریک در عرصه مسئولیت،ایثارگری و تصمیم سازی، این اتهامات صرفا انداختن توپ در دروازه ماست.»
رئیس دفتر سیاسی حماس در خصوص مذاکره با دشمن صهیونیستی اظهار داشتکه مذاکره با دشمن صهیونیستی یک اصل نیست، بلکه سیاست مذاکره قواعد خاص خود رادارد، انجام مذاکره در یک زمان و بستر نامناسب امریبیهوده است، زیرا اسرائیل از آن به عنوان ابزاریبرای سرپوش گذاشتن بر تجاوزات و مصادره اراضی سوءاستفاده می کند.
مشعل در خصوص عدم ذکر پیوند حماس با جماعت اخوان المسلمین در این سند خاطرنشان ساخت:« مااز سال 1987 تحت عنوان جنبش حماس فعالیت می کنیم، اندیشه های ما در چارچوب ساختار فکری این جماعت قرار دارد، این جماعت یک جریان میانه رو است و هموار اینگونهبوده و خواهد بود.»
وی یادآور شد: جنبش مقاومت اسلامی حماس یک تشکیلاتفلسطینی مستقل است.
روابط با مصر
وی ضمنتاکید بر بهبود مناسبات میان حماس و مصر، ابراز امیدواری کرد که این مناسبات گسترشیابد.
مشعل گفت:« ما به داشتن روابطی خوب با مصر به اقتضای همسایگی و جایگاه مصر به عنوان بزرگ ترین کشور عربی و داشتن تاریخ مشترک علاقمندیم.»
وی ادامهداد: « ما از رهگذر برچیدن بحران ها این روابط را توسعه و تقویت می بخشیم، آن چهدر مصر رخ می دهد یک مساله داخلی است، ما در امور دیگران دخالت نمی کنیم و به امنیتملی مصر لطمه ای نمی زنیم، ما نسبت به امنیت این کشور دغدغه داریم.»
مشعل تاکید کرد که حماس در امور داخلی مصر دخالت نمی کند، این جنبش همواره نوار مرزیباریکه غزه با سیناء را کنترل می کند، ما به هیچ کس اجازه نمی دهیم از نوار غزه امنیتمصر را نشانه رود و هرگز اجازه نمی دهیم که نوار غزه پناهگاه کسانیباشد که امنیت ملی مصر را تهدید می کند.»
این مقام بلند پایه حماس تصریح کرد: اینها همان شاخص های 4 گانه در روابط با مصر به شمار می رود، این شاخص ها مورد پذیرش طرف مصری است، هر چند که در برخی از امور پاره ای اختلافات وجود دارد.
وی در مورد روابط با سعودی گفت:« روابط ما با اینکشور خوب است، امیدواریم که بهتر گردد، سعودی یک کشور مهم است، ما به داشتن روابطبا آن علاقمندیم.»
محاصره نوار غزه
رئیس دفتر سیاسی حماس ضمن اشاره به رنج و محنت هاینوار غزه به خاطر تداوم محاصره این منطقه و عدم پایبندی دولت رامی حمد الله بهتعهدات خود، گفت: «مردم نوار غزه به خاطر محاصره، قطع برق، بسته شدن گذرگاه ها وبی مسئولیتی دولت رامی حمد الله با مشکلات و گرفتارها دست و پنجه نرم می کنند.»
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات اخیر آویگدورلیبرمن وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که لغو محاصره نوار غزه را به توقف ساخت تونل هامشروط کرد و مدعی شد که حماس مردم غزه را گروگان گرفته است، تصریح کرد:« اگردیگران در جهان ما را پند و اندرز دهند ما می پذیریم، اما لیبرمن دشمن ماست و علنابه حماس بهتان می زند، ما از طریق انتخابات در مسند حاکمیت قرار گرفتیم، این دشمنصهیونیستی است که ملت فلسطین را می رباید، نیمی از ملت فلسطین تحت اشغال است ونیمی دیگر به خارج از میهن خود تبعید شده است.»
ویهمچنین اظهار داشت: مردم کرانه باختری نیز با اشغالگری، شهرک سازی، مصادره اراضی،تعرض به مقدسات، به آتش کشیدن منازل (همانطوری که این جنایت در مورد خانواده های دوابشهو ابوخضر رخ داد)، مواجه هستند.
دورنمایحماس
وی ضمنافتخار به دمکراسی حماس، گفت:« این جنبش در بسیاری از زمینه ها الگوی تمام عیار ارائهکرد.»
وی با بیان اینکه این جنبش طی چند روز آینده یک الگوی دیگر در زمینه تغییر رهبران درجه یکاین جنبش به شیوه دمکراتیک ارائه خواهد کرد، افزود که ما به این الگو افتخار می کنیم.
مشعلخاطرنشان ساخت: حماس از بدو شکل گیری تاکنون با چالش هایی مواجه بوده است، اینجنبش همواره خودش را با شرایط سخت وفق داده است.