جنگ مغزها میانرژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین اوج گرفته است، این در حالی است که مقاومت طی چند سال گذشته با بهره گیری از ابزارها و فن آوری های نوین جهان یک سد بزرگ در برابر دستگاه های جاسوسی رژیم صهیونیستی ایجاد کنده است.
به گزارشمرکز اطلاع رسانی فلسطین، “جاسوس” یا “چشم سوم” یا “مزدور”اصطلاحاتی است که به کرات در نشست های مقامات امنیتی و نظامی رژیم اشغالگر قدس به گوش می خورد.
مقامات امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی بر این باور بودند که اسرائیل هر اندازه به لحاظ فن آوری های نظامی قوی باشد ولی بدون وجود عوامل نفوذی نمی تواند دایره اشغالگری خودرا در فلسطین کامل کند.
جاسوسی برای اسرائیل
جاسوسی برای رژیمصهیونیستی در حقیقت انتقال اطلاعات از فرد یا افرادی یا مقاومت به نهادها و مقاماتامنیتی اسرائیلی است. سازمان اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی موسوم به “شاباک” با به دام انداختن برخی فلسطینیان می کوشد به جامعه فلسطین لطمه و آسیب بزند.
روش جاسوسی مستقیم
مزدور یا جاسوس همواره با یکی از افسران اطلاعات داخلی اسرائیل مستقیم درارتباط و تماس است، او اطلاعات لازم را در اختیار این افسر قرار می دهد و ماموریت های مشخصی راانجام می دهد.
روش جاسوسی غیر مستقیم
مزدور نمیداند که مزدور است، شخصی به نفع یک شخص دیگر دست به اقداماتی می زند و بر اینباور است که به یک نهاد یا گروه یا جریان فلسطینی خدمت می کند، او این کار را درمقابل دریافت پول انجام می دهد، حال آنکه نمی داند ماموریت هایی که انجام می دهد از طرف سازماناطلاعاتی اسرائیل طراحی شده است.
علل وانگیزه های جاسوسی برای رژیم صهیونیستی
ضعف باورهایدینی و اخلاقی و عرق ملی
پایینبودن آگاهی و اطلاعات امنیتی و آسیب پذیر بودن ساختار تشکیلاتی گروهی
فقر وبیکاری
کینهتوزی و انتقام گیری شخصی از جامعه یا افراد
تربیت نادرست
نحوه به دام انداختن مزدور
پیش از فرایند به دامانداختن مزدور یا جاسوس (فرد مورد نظر برای جاسوسی) با دقت هر چه تمامتر موردبررسی قرار می گیرد؛ به نحوی که اخبار و اطلاعات مربوط به آن شخص که قرار استجاسوسی کند از منابع گوناگون از جمله نهادهای رسمی از جمله مدرسه، دانشگاه،گذرنامه ها و ثبت احوال جمع آوری می شود و سپس تحت کنترل قرار می گیرد و یک دیدارو ملاقات ترتیب داده می شود. فرد مورد نظر گمان می کند که از سوی سرویس هایاطلاعاتی فرا خوانده شده است.
اخبار و اطلاعات مربوط بهویژگی های شخصیتی این فرد، دیدگاه ها، واکنش ها، آرمان ها و مشکلاتش جمع آوری می گردد و این اخبار و اطلاعات در یکپرونده قرار می گیرد و دسته بندی می شود و مورد بررسی قرار می گیرد، سپس تماس بااین فرد آغاز می شود و سر صحبت با وی باز می شود، اما این اقدام به صورت دوستانهانجام می پذیرد، در صورتی که این فرد پیشنهاد جاسوسی را نپذیرد تحت فشار قرار می گیرد و مجبور به پذیرش آن می شود.
شیوه های به دام انداختنمزدوران از سوی دشمن صهیونیستی
احضار: افسران اطلاعاتی رژیمصهیونیستی تعدادی از جوانان را احضار می کند و به آنان پیشنهاد مزدوری وجاسوسی می دهند و این اقدام به صورت غیر مستقیم و کاملا هوشمندانه انجام می گیرد تااز حجم و بار منفی این پیشنهاد خیانت آمیز بر فرد احضار شده کاسته شود.
اینترنت و شبکه های اجتماعی:با افزایش و گسترش دامنه اقبال مردم جهان به فضای مجازی و اینترنت و بهره گیری ازسیستم های ارتباطی، سرویس های اطلاعاتی اسرائیل برای به دام انداختن برخی دختران وپسران جوان و سپس کشیدن آنان به منجلاب جاسوسی با سوء استفاده از پایین بودن آگاهیآنان به تکاپو افتادند. در اینجا نقش صفحه های فرضی هویدا می شود، دارندگان این صفحه ها با برخی از این جوانان جهت به دام انداختن آنها ارتباط می گیرند و فعالیت های جوانان و نوشته ها و باورها و روابط شخصی آنان را رصد می کنند.
ـ فریب جنسی: این روش یکی ازرایج ترین و پرکاربردترین شیوه های به دام انداختن جوانان؛ به ویژه افراد مجرد است کهشرایط مالی و اقتصادی شان اجازه ازدواج به آنان را نمی دهد، طی چند سال گذشتهتعدادی از این جوانان به خاطر همین مشکلات در دام مزدوری “اسرائیل”گرفتار شده اند.
ـ مشوقها و ارائه پیشنهاداتی در زمینه تحقق خواسته هایشان: سازمان اطلاعات داخلی اسرائیلفرد مورد نظر برای جاسوسی را به یک شیوه غیر مستقیم دیگر به دام می اندازد و آن هممعمولا توسط یک مزدور دیگر صورت می گیرد. این مشوق ها در ازای انجام یک سری ماموریتها می باشد.
سیاست اعمال زور و تهدید:این شیوه به صورت غیر مستقیم توسط سازمان اطلاعات داخلی اسرائیل صورت می گیرد وماموران این سازمان فرد مورد نظر برای جاسوسی را تحت شکنجه قرار می دهند و در حینبازجویی و تحقیق او را تهدید به کشتناعضای خانواده اش می کنند و از این طریق از او باج می گیرند و این کار را با بیانکردن اطلاعاتی که از پیش از طرف به دست آورده و جمع آوری کرده اند، انجام می دهند.
مکانهایی که این افراد در دام سرویس هایاطلاعاتی اسرائیل می افتند به شرح زیر است:
ـ اماکنی که این افراد در دام سرویس های اطلاعاتیاسرائیل گرفتار می شوند عبارتند از خانه خود این افراد، مغازه های لباس فروشی؛ به نحویکه ماموران شاباک در اتاق های پرو دوربین های کوچک نصب می کنند و از دختران عکس میگیرند.
ـ گاهی این جوانان در سالن هایآرایش یا مغازه های عکاسی (آتلیه) یا مدارس از طریق توزیع مواد مخدر یا پخش عکس های غیراخلاقی و غیره در دام این سازمان گرفتار می شوند و گاهی نیز این افراد به واسطهرانندگان وسائط نقلیه عمومی در دام این سازمان می افتند.
عمدهترین ماموریت های این مزدوران و جاسوسان به شرح زیر است:
شرکت درترور و بازداشت فعالان و نیروهای مقاومت
نفوذ بهگروه های مقاومت
تعمیقشکاف داخلی و بحران و مشکل آفرینی در میان اعضای جامعه فلسطین
ترویج وگسترش بی بندباری اخلاقی و مواد مخدر
فعالیت برای به دامانداختن یک مزدور
شایعهپراکنی و دروغ پراکنی
تضعیف اراده و روحیه فلسطینیان و گسترش موج ناامیدیدر میان آنان
راه های مقابله با جاسوسی
بالابردن آگاهی جامعه و افکار عمومی فلسطینیان نسبت به مزدوران و لزوم شناسایی آنان وپرهیز از این افراد
آگاهیبخشی به شهروندان فلسطینی در مورد خطرات و تبعات و پیامدهای جاسوسی برای دشمنصهیونیستی
ارائه اطلاعات درست در مورد این مزدوران و درصورت امکان مطلع ساختن مردم از اعترافات آنان
ارائه شکوائیه به نهادها و سازمان های بین المللی و کمیته حقوق بشر سازمان ملل در مورد تجاوزات شاباک
اعمال قانون به عنوان تنها یک عامل موثر برای مقابله جدی و برچیدن بساط مزدوری برای اسرائیل و باید این اقدام به شیوه های زیر صورت بگیرد:
ـ دستگیریتمامی مزدوران در مناطق تشکیلات خودگردان فلسطین برای حمایت از ملت فلسطین در قبالتجاوزاتشان
ـ بازجویی قانونی از جاسوسان در مراجع ذیصلاح
ـ محاکمهو مجازات این افراد
ـ تعقیب افراد مظنون و جمع آوری اخبار دقیق درمورد آنان و هشدار به مردم در مورد عواقب تعامل با چنین افرادی
سازمان اطلاعات داخلی اسرائیل از این مزدوران و جاسوسان به نفع خود بهره برداری می کند و هنگامی که احساس کرد که دیگر به آنان نیازی ندارد یا آنان را می کشد یا آنان لو می دهد و رسوا می سازد.