چهارشنبه 30/آوریل/2025

سناریوی سوم؛ روایت نانوشته رژیم صهیونیستی

یکشنبه 21-می-2017

سناریوی سوم از تقابل رژیم صهیونیستیو حزب الله در آینده به گونه ای است که این رژیم احتمال شکست مجدد خود در برابرحزب الله را به حداقل خواهد رساند و آمریکا به نیابت از وی وارد جنگ خواهد شد.

رژیمصهیونیستی از ابتدای بحران سوریه نقش حمایتی در قبال برخی از گروه های تروریستی بهخصوص جبهه النصره داشته و از فرصت به وجود آمده برای ضربه زدن به دولت بشار اسد ومحور مقاومت استفاده کرده است. رفتار آشکار این رژیم از یک سو، ارائه خدمات درمانیبه تروریستها و از دیگر سو حمله مستقیم به فرودگاه ها و یا اهدافی بوده است که بهادعای آنها تسلیحات مقاومت و حزب الله را شامل می شده است.

در محافلراهبردی رژیم صهیونیستی از کلید واژه «تسلیحات تغییر دهنده شرایط» برای منطقحملاتشان به سوریه، مقاومت و حزب الله استفاده شده است.تسلیحاتی که می تواند در جنگ آیندهسبب برتری نسبی حزب الله و حتی شکست این رژیم شود.

تحولاتاخیر البته سبب شده است تا رژیم صهیونیستی در عرصه دیپلماتیک و البته با رنگ و بویامنیتی – نظامی کلید واژه «سوریه آینده» را نیز استعمال کند. این واژه هم اکنون درمنابع تحلیلی به جای «آینده سوریه» به کار برده می شود.

 تسلیحات «تغییر دهنده شرایط»، تصویرذهنی، پیش بینی و مفروضات راهبردی رژیم صهیونیستی از جنگ آینده خود با حزب الله رامی نمایاند. موضوعی که پس از پایان جنگ ۳۳ روزه، ذهن تحلیلگران و رهبران این رژیمرا تا امروز به خود مشغول کرده است. اینکه راه گریز از شکست در جنگ آینده چیست؟ وچگونه می توان در جنگ آینده «مساله حزب الله » را کاملاً خاتمه یافته، تلقی کرد؟

پس ازپایان جنگ ۳۳ روزه، رژیم صهیونیستی در عرصه های نظامی، امنیتی، اقتصادی و عملیاتروانی (ادراکی) دست به اقدامات برنامه ریزی شده ای در مقابل حزب الله و محورمقاومت زد. به نظر می رسد این اقدامات با هدف تضعیف همه جانبه حزب الله و از میانبردن بستر های تقویت کننده محور مقاومت بوده است.

حضور حزبالله در سوریه و حمایت قاطعانه محور مقاومت از بشار اسد در مقابل فتنه تروریستهایتکفیری، هم اکنون بیش از گذشته اسباب نگرانی را برای این رژیم فراهم آورده است.بخصوص اینکه محور مقاومت توانسته است تروریستها رادر اهداف خود ناکام گذارد وتجربیاتی را به دست آورد که قدرت و ظرفیت حزب الله را با گذشته بسیار متفاوت ساختهاست.

تحلیل رونداخبار و رخدادهای جنوب لبنان و تبادل پیام ها نشان می دهد که نگرانی و البته تمایلرژیم صهیونیستی برای جنگ با حزب الله رو به افزایش است. نگرانی و تمایل این رژیمبرای جنگی دوباره با حزب الله از زمینه ها و بسترهایی برخوردار است که هدف ایننوشتار نیست.

پرسش ایناست که با توجه به مطالب پیش گفته، چنانچه قرار بر آغاز یک جنگ با حزب الله باشد،کمیت و کیفیت آن چگونه خواهد بود و چه سناریویی را می توان برای آن متصور کرد؟

بررسیتحلیل ها وگزارش های راهبردی مربوط به رژیم صهیونیستی دو نکته مهم را نشان می دهد:

اول اینکهارتش این رژیم خود را برای یک اتفاق بسیار سخت آماده می‌کند و تا حد امکان تلاش میکند از مقابله با آن دوری کند.

دوم اینکهمحیط داخلی رژیم صهیونیستی از آمادگی لازم برخوردار نیست و [در صورت بروز جنگ] همهچیز از هم خواهد پاشید.

در گزارشارزیابی راهبردی مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۶ – ۲۰۱۷، حزب‌اللهلبنان در اولویت اصلی تهدیدات عنوان شده و ایران و جنبش حماس در رتبه‌های بعدیقرار دارند. این مرکز صهیونیستی اذعان دارد که حزب‌الله علاوه بر اراده قوی، موشک‌هایدقیق با قابلیت تخریب بیشتر و برد بالا و هواپیماهای بدون سرنشین هجومی و انتحاریو موشک‌های پیشرفته ساحل به دریا و سامانه دفاع هوایی از بهترین صنایع نظامی روسیهو یگان‌های زمینی آموزش‌دیده برای تسلط بر شهرک‌های اسرائیلی برخوردار است.

گزاره هایکلیدی این گزارش به صورت خلاصه شامل موارد زیر است:

بهترینسناریو برای اسرائیل از بین بردن دولت بشار اسد در سوریه و طبیعتاً دور کردن ایرانو حزب‌الله از این کشور است.

شکست دادنداعش و ایجاد نظام «میانه رو» در سوریه بخشی دیگر از منافع رژیم صهیونیستی است. بهنظر نمی‌رسد چنین سناریویی در سایه مداخله روسیه و ایران در درگیری‌های کنونیقابلیت اجرا داشته باشد.

همکاریایران و روسیه و حزب‌الله لبنان در راستای تقویت محور رادیکال در سوریه ارزیابی میشود و یک تحول استراتژیک منفی به شمار می‌آید.

رژیماسرائیل باید همواره برای انتخاب گزینه‌ هایی در جهت تضعیف این سناریو و جلوگیریاز تحقق آن آماده باشد.

بنابر این،تلاش برای تضعیف و فرسایش حزب‌الله لبنان به هدف اصلی و مرحله ای رژیم صهیونیستیتبدیل شده است. هدف بعدی آنها تضعیف ایران در خاورمیانه است. این رژیم سعی دارد هدففوق  را مطابق با منافع دولت‌های عربی «معتدل» از جمله عربستان سعودی تبلیغنماید. زمینه های هم‌گرایی راهبردی میان تل‌آویو با ریاض و برخی دیگر از کشورهایحاشیه خلیج فارس را می توان در همین راستا ارزیابی و تحلیل کرد.

با توجه بهآنچه گفته شد، از نگاه رژیم صهیونیستی چنانچه شرایط به سمت جنگی باحزب الله کشیدهشود، این رویارویی از طریق سناریوهای متعددی امکانپذیر است که دو سناریوی مهمترعبارتند از:

درصورتحمله اسرائیل به حزب الله با واکنش تندی مواجه خواهد شد که با استفاده از سلاح‌هایپیشرفته‌ای که از طریق سوریه به لبنان رسیده است انجام می گیرد.

سناریویدیگری که تقابل میان حزب الله و رژیم صهیونیستی  در آینده توضیح می دهد ایناست که حزب الله به دنبال فعال کردن هسته‌هایی در بلندی‌هایی جولان باشد که در اینصورت این رژیم نمی‌تواند چنین چیزی را بپذیرد و ناچار به پاسخ خواهد بود.

اماسناریوی سومی که می تواند به عنوان سناریو جایگزین مطرح کرد به این شرح است:

۱برجستهکردن توان نظامی و موشکی حزب الله به عنوان یک گروه تروریستی (پیوست رسانه ای)فعال در زمینه مواد مخدر و پولشویی و

۲تهدیدو ایجاد فشار از طریق نهادهای بین المللی و اقتصادی برای خلع سلاح حزب الله وضرورتهای آن{ ارجاع به قطعنامه ۱۷۰۱} (پیوست سیاسی)

۳انجامعملیات پراکنده و هدفمند توسط رژیم صهیونیستی و البته با مشارکت مستقل آمریکا(مانند تجربه شلیک موشک به فرودگاه حمص توسط ناوآمریکایی در مدیترانه)

۴طراحییک بحران مصنوعی و مدیریت شده در داخل لبنان که سبب درگیر شدن حزب الله شود

۵انجامعملیات هدفمند توسط آمریکا علیه حزب الله در داخل لبنان با ادعای مقابله باتروریسم و ممانعت از گسترده شدن بحران در منطقه لبنان و سوریه (و جلوگیری ازتسلیحات کشتارجمعی)

۶زمینهسازی برای خروج بی قید و شرط محور مقاومت از سوریه به خصوص حزب الله و رسیدن به یکتوافق سیاسی در قبال تقسیم مناطق در سوریه میان گروه های درگیر

۷حملهتوأمان و محدود رژیم صهیونیستی به حزب الله در لبنان و سوریه

با اینوصف، رژیم صهیونیستی احتمال شکست مجدد خود را در مقابل حزب الله به حداقل خواهدرساند و عملا آمریکا به نیابت از رژیم صهیونیستی وارد جنگ می شود.

در ادامهبا زنجیره ای از حوادث علت و معلولی، موضوع ترسیم نقشه جدید، مطابق میل غرب جدی ترخواهد شد.

 

 

 

منبع : مهر، سعید غفاری، 19/02/1396

لینک کوتاه:

کپی شد