چهارشنبه 30/آوریل/2025

تلاش کنگره آمریکا برای تحریم حامیان مقاومت فلسطین و به ویژه حماس

دوشنبه 29-می-2017

گروهی از اعضای کنگره آمریکا پیش نویس قانونی را به مجلس نمایندگان این کشورارائه دادند که در آن خواستار محکومیت و تحریم هر طرف یا کشوری شده اند که از آنچه”تروریسم بین المللی فلسطینی” (منظور مقاومت فلسطین) عنوان کرده اند وبه ویژه دو جنبش حماس و جهاد اسلامی حمایت می کنند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع آمریکایی، هدف این قانونبیشتر تحریم قطر است که این روزها آماج حملات رسانه ای گسترده قرار گرفته است.

واقعیت این است که جدا دانستن پیش نویس قانون ارائه شده به کنگره در تاریخ 24مه جاری با عنوان “تحریم حامیان تروریسم فلسطینی” از حملات رسانه ایکشورهای عربی و به ویژه امارات، عربستان و مصر علیه قطر بسیار سخت به نظر می رسد؛چرا که در پیش نویس این قانون که “برایان ماست” از اعضای جمهوری خواهکنگره آمریکا آنرا ارائه کرده است ، از همان اصطلاحاتی استفاده شده است که قطر رابه خاطر حمایت از مقاومت فلسطین و میز بانی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی”حماس” متهم کرده و در معرض تهدید قرار داده است.

کنگره آمریکا در دوره کنونی بررسی پیش نویس این قانون را در دستور کار خودقرار داده است و مشخص است که هدف اصلی این قانون جنبش حماس است که در پیش نویسقانون از آن به عنوان سازمانی یاد شده است که از اکتبر سال 1997 در لیست تروریسموزارت خارجه آمریکا قرار داشته است. هدف بعدی قانون هم کشور قطر است که پیش نویسقانون مذکور روی حمایت مالی آن از جنبش حماس و میزبانی از رهبران آن تمرکز کردهاست.

در پیش نویس این قانون از قطر به عنوان حامی مالی اصلی جنبش حماس یاد شده استکه تعدادی از رهبران این جنبش و در راس آنها “خالد مشعل” رئیس سابق دفترسیاسی این جنبش را در خود جای داده است.

پیش نویس این قانون علاوه بر قطر، به نام جمهوری اسلامی ایران هم اشاره کرده وآورده است که حماس از ایران و برخی طرف های دیگر کمک دریافت می کند و ماهیت سلاحهای مورد استفاده این جنبش که سامانه های دفاعی رژیم صهیونیستی قبلا آنها را ساقطکرده بودند، نشان می دهد که حماس سلاح های خود را از این حامیان دریافت می کند.

در ادامه این قانون آمده است که با وجود اختلافات موجود میان حماس و ایران برسر مساله سوریه، مشارکت میان آنها قطع نشده است.

در پیش نویس این قانون همچنین به اظهارات موسی ابو مرزوق نایب رئیس دفتر سیاسیحماس اشاره شده است که گفته بود:«کمک هایی که ایران در زمینه خدمات لوجستیکی یاآموزش های نظامی و یا حمایت های مالی به مقاومت فلسطین ارائه می کند، بی نظیراست.»

البته این قانون تنها جنبش حماس را هدف حملات خود قرار نداده است، بلکهپیشنهاد تحریم حامیان جنبش جهاد اسلامی فلسطین را هم داده است.

در پیش نویس این قانون آمده است که “حمایت از تروریسم فلسطینی”مانعی بر سر راه تحقق راهکار تشکیل دو کشور است و احتمال تحقق صلح دائمی و همیشگیمیان اسرائیل و فلسطینی ها را کاهش می دهد. ارائه دهندگان پیش نویس این قانون ازآمریکا خواسته اند که اجازه عضویت حماس یا جهاد اسلامی یا هر تشکل وابسته به آنهایا حامی این جنبش در شبکه های حمایتی بین المللی را ندهد.

قانون مذکور همچنین خواستار تحریم اقتصادی حامیان مقاومت و محروم کردن آنها ازصادرات و واردات و امضای قراردادهای تسلیحاتی و مبادله امنیتی، عدم ارائه قرض بهآنها و مصادره اموال شان در آمریکا شده است.

لینک کوتاه:

کپی شد