چهارشنبه 30/آوریل/2025

چرایی نزدیکی حکام عرب به اسرائیل از زبان وزیر سابق صهیونیستی

سه‌شنبه 30-می-2017

رسانه های صهیونیستی به طور گسترده ای بر مواضع سران عرب واظهارات علنی و غیر علنی آنان در مورد اسرائیل متمرکز شده اند و نکته جالب توجهاینکه بنیامین نتانیاهو نیز بارها اعلام کرده که روابط تل آویو با بیشتر کشورهایعربی خوب و مستحکم است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، یک وزیر سابق صهیونیستیتوضیحاتی در مورد تغییر موضع حکام عرب در قبال اسرائیل داده است، کما اینکه اجلاساخیر ریاض با حضور دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز کاملا گویای این مساله است.

“موشه ارنس” وزیر خارجه و جنگ اسبق رژیمصهیونیستی در مقاله ای در روزنامه هاآرتص نوشت که بی اعتنایی به مساله فلسطین دراجلاس ریاض و عدم محکومیت اسرائیل در سخنرانی سران کشورهای عربی و سکوت آنان درقبال هجمه و حمله تند ترامپ علیه حماس، با اولویت های آنان در ارتباط است.

ارنس اشاره کرد که بحث سر گروهی از حاکمان عرب است که تنهابه فکر حفظ حاکمیت خود هستند و از ایران و جریان های اسلامگرای پیرامون خود ترس و وحشتدارند.

وی اظهار داشت که حکام عرب مساله فلسطین را نادیده می گیرندو با آن همچون مساله ای حاشیه ای تعامل می کنند زیرا آنان اساسا به فکر همپیمانیبا اسرائیل هستند که گویا تجربه ای طولانی در مقابله با ایران و به اصطلاح تروریسماسلامی دارد.

ارنس که یکی از رهبران حزب لیکود است، در رابطه با عربستانسعودی نیز گفت که سران این کشور دست یابی ایران به سلاح هسته ای را بزرگ ترینتهدید برای خود دانسته و مقابله با این کشور را مصلحت مشترک خود و اسرائیل میدانند به همین به اسرائیل به دید دوست و همپیمان می نگرند به اعتبار اینکه اینرژیم بقای حاکمیت آنان را تضمین می کند.

وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی در ادامه تصریح کرد کهعبدالفتاح سیسی رئیس جمهور مصر نه تنها آماده دریافت کمک از اسرائیل است، بلکه خودرا مجبور به درخواست کمک از این رژیم برای مقابله با چالش ها و تهدیدات امنیتی پیشروی مصر می بیند.

موشه ارنس تاکید کرد که همکاری امنیتی، اطلاعاتی و نظامیمصر و اسرائیل در بهترین حالت ممکن قرار دارد و این امری ناگهانی و تصادفی نیست.

ارنس افزود که سیسی به خوبی می داند که همکاری امنیتی بااسرائیل به مراتب از پاسخ گویی به فلسطینیان مهم تر است.

وی در رابطه با اردن و ملک عبدالله دوم نیز گفت که به رغماینکه او همواره می خواهد اصرار خود بر حمایت از فلسطینیان را نشان دهد، اما پشتپرده او نیز خواستار دریافت کمک از اسرائیل و همکاری امنیتی با آن است، زیرا اینمساله را برای بقاط حاکمیت خود در برابر خطرات پیش رو امری ضروری می داند.

لینک کوتاه:

کپی شد