ساکنان باریکه غزه در حالی ماه مبارک رمضان امسال را آغاز می کنند که راهیبرای حل بحران ها و محاصره نوار غزه ندارند و این بحران ها به موازات تشدید محاصرهغزه، کاهش حقوق کارمندان تشکیلات خودگردان و تداوم بحران برق که بخش های مختلفزندگی ساکنان غزه را تهدید می کند، شدیدتر می شود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، آخرین بحرانی که نوار غزه را تهدید کردهاست، اظهارات “یوآف مردخای” مسئول هماهنگی اقدامات دولت صهیونیستی بودکه پنجشنبه گذشته اعلام کرد رژیم صهیونیستی مقدار برقی را که به نوار غزه میفرستد، طی روزهای آینده کاهش خواهد داد.
مردخای تاکید کرد که این تصمیم ناشی از عدم پرداخت هزینه های انتقال برق بهغزه توسط تشکیلات خودگردان فلسطین است. وی همچنین مدعی شد که حماس از انرژی برقبرای توسعه توانمندی های خود و ساخت تونل های زیرزمینی استفاده می کند.
وی افزود رژیم صهیونیستی میزان انتقال برق به غزه را طی 2 هفته آینده کاهشخواهد داد و تشکیلات خودگردان فلسطین هم با ارسال نامه ای کتبی خواستار کاهش هزینههای برق غزه از 40 میلیون به 25 میلیون شکل در ماه شده بود.
باریکه غزه نیازمند 400 مگاوات برق است که تنها 212 مگاوات آنرا دریافت می کندو از این میزان، 120 مگاوات توسط رژیم صهیونیستی، 32 مگاوات توسط مصر و نزدیک به60 مگاوات توسط نیروگاه برق غزه تامین می شود که آن هم به خاطر اتمام سوخت موردنیاز از کار افتاده است.
از سوی دیگر، سازمان صلیب سرخ نسبت به کمبود انرژی و سوخت در نوار غزه کهتامین خدمات اساسی در این منطقه را تهدید می کند، هشدار داد و اعلام کرد که کمبودسوخت و انرژی به حد بحران رسیده است.
این سازمان خاطر نشان کرد که کمبود انرژی تهدیدی برای خدمات درمانی، تصفیهفاضلاب ها و تامین آب شرب سالم است و باریکه غزه در بخش های بهداشت و محیط زیست بابحران مواجه است.
صلیب سرخ ضمن تاکید بر لزوم حل فوری بحران برق غزه و کمبود سوخت مورد نیازبیمارستان ها، نسبت به عواقب وخیم این وضعیت برای زندگی ساکنان غزه هشدار داد و ازبه خطر افتادن جان زنان و کودکان و مردانی که در بیمارستان ها بستری هستند، هشدارداد و تاکید کرد که بحران برق بر روی بخش بهداشت و درمان تاثیر منفی خواهد گذاشت.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت أحرونوت اعلام کرده بود که تشکیلات خودگردان فلسطیناز آغاز ماه جاری اعلام کرده است که پرداخت هزینه های برق غزه را متوقف خواهد کردو بعدا نیز با تعدیل این تصمیم خود از پرداخت تنها 25 میلیون شکل در ماه به جای 40میلیون شکل خبر داد.
از سوی دیگر، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه هم هشدار داد که بخش خدماتبهداشتی در نتیجه کاهش خطرناک نیازهای اساسی آن به دارو، لوازم پزشکی، شیر خشک کودکانو سوخت وارد مرحله خطرناکی شده است.
اشرف قدرت سخنگوی این وزارتخانه در گفتگو با خبرگزاری شهاب خاطر نشان کرد کهمقدار سوختی که این وزارتخانه در اختیار دارد، در صورت تداوم وضعیت فعلی، طی کمتراز یک ماه به اتمام خواهد رسید. وی افزود این وزارتخانه با کمبود 175 قلم دارو مواجهاست که 35 قلم از آنها جزء داروهای اساسی هستند و علاوه بر این، در زمینه تجهیزاتپزشکی اساسی در تمامی زمینه ها؛ به ویژه عمل جراحی با کمبود مواجه است.
سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین همچنین اظهار داشت که مقادیر اندک محموله سوخت بینالمللی مختص بیمارستان ها به خاطر استفاده بی رویه در نتیجه قطع جریان برق، به شدترو به کاهش است.
وی تاکید کرد که بخش خدمات بهداشتی با تکیه بر موتور برق های قدیمی که مقادیرزیادی سوخت مصرف می کنند، فعالیت می کند و اکثر خدمات بهداشتی مرحله سختی را ازلحاظ مواد اساسی مورد نیاز خود پشت سر می گذارند.
رژیم صهیونیستی باریکه غزه را از زمان پیروزی جنبش مقاومت اسلامی”حماس” در انتخابات پارلمانی سال 2006 تحت محاصره قرار داده است و مصرنیز گذرگاه رفح را که شاهراه ارتباطی این منطقه با جهان خارج به شمار می رود، بهروی ساکنان غزه بسته است.
در همین راستا، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هم اخیرا تهدید کردهبود که در صورت عدم موافقت حماس با شروط وی، “اقدامات قاطعانه و بی سابقهای” را طی روزهای آینده علیه نوار غزه اتخاذ خواهد کرد.
عباس در دیدار با سفرای تشکیلات خودگردان فلسطین در کشورهای عربی و اسلامی کهدر بحرین برگزار شد، اعلام کرد که «این روزها ما در وضعیت بسیار خطرناک و بسیارسختی قرار داریم که نیازمند اتخاذ اقداماتی قاطعانه است و ما تصمیم داریم که ایناقدامات قاطعانه را اتخاذ کنیم.»
از جمله اقداماتی که تشکیلات خودگردان علیه نوار غزه اتخاذ کرده است، می توانبه کاهش حقوق کارمندان این تشکیلات در نوار غزه برای دومین ماه متوالی اشاره کرد.رامی حمد الله نخست وزیر تشکیلات رام الله تاکید کرده بود که کاهش حقوق کارمندانتشکیلات در غزه اقدامی در راستای اعمال فشار علیه جنبش حماس و اقدامی موقتی است کهتا زمان موافقت این جنبش با طرح عباس ادامه خواهد داشت.
حمد الله تصریح کرد که تشکیلات خودگردان طرحی را در اختیار حماس قرار داده استکه باید با آن موافقت کرده و ضمن پیوستن به دولت وحدت ملی، به سمت برگزاریانتخابات پیش برود و این تنها راه حل است. وی تاکید کرده بود که باید اقدامات فوریبرای اجرای طرح عباس به منظور آنچه که «بازگشت غزه به آغوش وطن» عنوان کرده بود،اتخاذ شود.
“طارق رشماوی” سخنگوی دولت رام الله هم اخیرا از تداوم اجرای طرحکسر بخشی از حقوق کارمندان تشکیلات در نوار غزه خبر داده بود.