شهر بیت المقدس اشغالی؛ به ویژه مسجد مبارک الاقصی اینروزها به خاطر تشدید تعرضات اشغالگران صهیونیست، شرایط بسیار سخت و دشواری راتجربه می کنند. این تجاوزات در سایه سکوت مرگبار محافل بین المللی صورت می گیرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، بنیاد بین المللی قدس طیپژوهشی آماری به تشریح تعرضات اشغالگران صهیونیست علیه مقدسات اسلامی فلسطین پرداختهاست که متن آن به شرح زیر می آید:
اول: مسجد الاقصی
الف ـ مسجد الاقصی نخستین قبله مسلمانان و دومین مسجد روی زمین وسومین حرم شریفی است که مسلمانان همواره آهنگ آن را می کنند، مسجد الاقصی معراجگاه نبی مکرم اسلام است. این مسجد 144 هزار متر مربع مساحت دارد و شامل 200اثر از جمله نمازخانه، موزه، مدرسه، گلدسته، رواق و ایوان و غیره می باشد.مسجد جامع قبلی و قبه الصخره جزء این مسجد به شمار می آیند.
ب ـ یهودیان مدعی هستند که یک معبد برای خود در این مکان دارندکه حضرت سلیمان (ع) آن را احداث کرده است، از این رو تلاش می کنند کهاین مسجد را ویران و این معبد را بازسازی کنند. یهودیان با این ادعاها یک هدفراهبردی را دنبال می کنند، اما واقعیت های دینی و تاریخی و علمی حکایت از آن داردکه مسجد الاقصی هزاران سال پیش از آمدن بنی اسرائیل وجود داشت، طبق فرمایش حضرتپیامبر اکرم (ص) این مسجد 40 سال پس از ساخت کعبه معظمه احداث شده است. پیامبران بنی اسرائیل هیچ معبد خاصی دراین مکان احداث نکرده اند، بلکه آنان مسجد الاقصی را مرمت کرده اند و در آن به رازو نیاز پرداخته اند. به رغم تلاش های چندین ساله باستان شناسان خارجی و یهودی براییافتن آثار یهودی در این مکان، اما تمامی تلاش های آنان به شکست انجامیده است، آنانهیچ اثری یهودی در زیر این مسجد و اطراف آن پیدا نکرده اند.
ث ـ صهیونیست ها در تاریخ 7/6/1967 شهر قدس از جملهمسجد الاقصی را به اشغال خود درآورده و کلیدهای باب المغاربه واقع در دیوار غربیمسجد الاقصی را به تصرف خود درآوردند، مواضع جسورانه و شجاعانهعلمای بیت المقدس، قضات، چهره ها و شخصیت های برجسته آن که به مقابله با تجاوزاتاسرائیل علیه این مسجد برخاسته بودند، دشمن صهیونیستی را به عقب نشینی از تصمیم خودواداشت و این دشمن مجبور شد که مدیریت مسجد الاقصی را به اداره اوقاف اسلامی قدسواگذار کند.
دوم: عمده ترین خطرات فرا روی مسجدالاقصی
اـ تقسیم مسجد الاقصی: دشمن صهیونیستی تلاش می کند برایتحقق هدف شوم مسجد الاقصی را ویران و معبد کذایی را بر روی آن احداثکند، این دشمن به ناممکن بودن این اقدام پی برده است، از این رو در جهتتحقق یک هدف مقطعی تلاش می کند و آن هم حضور مستقیم یهودیان در مسجد الاقصی واطراف آن است تا ادعای دروغین خود در زمینه “حق یهودیان در جبل المعبد”را اثبات کند. رژیم صهیونیستی می کوشد مسجد الاقصی از حیث زمانی و مکانی میان یهودیان و مسلمانان تقسیم کند، این رژیم می خواهد ساعات خاصیرا برای ورود یهودیان به این مسجد تعیین کند و به همین منظور می کوشد ساعت 7 صبح تا از قبل ازظهر و ساعت پس از اقامه نماز ظهر تا اندکی قبل از عصر را به آنان اختصاص دهد، اسرائیل همچنین می خواهد بخش هایی از این مسجد را برای اقامه نمازیهودیان و برپایی آیین های تلمودی اختصاص دهد، لذا در تلاش است محوطههای شرقی شمالی مقابل قبه الصخره را به سلطه خود درآورد.
2 ـ تحولات مواضع اسرائیلی ها در قبال مسجد الاقصی: طی 50 سال اشغال مسجد الاقصی، مواضع نهادهای صهیونیستی درقبال مسجد الاقصی؛ به ویژه در خصوص تقسیم این مسجد و سیطره بر آن دستخوش تغییر و تحول بوده است.
مواضع نهادهای دینی: خاخام های یهودی که پس از اشغال مسجد الاقصی در سال 1967 ورود یهودیان به اینمسجد را به انگیزه های دینی ممنوع اعلام کرده بودند، در چرخشی آشکار تعداد زیادی از این خاخام ها، یهودیان را بهورود به این مسجد ترغیب کردند. این در حالی است که سازمان های فعال در زمینه ساخت معبد کذایی تلاش هایخود را در چارچوب “ائتلاف سازمان هایمعبد” یکپارچه کردند، این ائتلاف مشتمل بر ده ها نهاد و سازمان یهودی فعال درزمینه ساخت معبد کذایی بر روی ویرانه های مسجد الاقصی است، تاثیر این ائتلاف درفراخوان های مربوط به ورود به مسجد الاقصی نمود می یابد.
مواضع نهادهای حقوقی: پساز اینکه دادگاه های اسرائیلی مانع از اقامه نماز یهودیان در مسجد الاقصی می شدند،از آغاز سال 2003 به یهودیان اجازه اقامه نماز به صورت انفرادی و دسته جمعی در اینمسجد را دادند، این دادگاه ها به منظور تقسیم مسجد الاقصی طرح های متعددی را به کنست جهت تصویب قوانینی در این زمینه ارائه کردند و اکنون کار به جایی رسیده استکه برخی نمایندگان کنست اسرائیل پیش نویس قانونی را در زمینه سلب حاکمیت اردن بر مسجدالاقصی ارائه کرده اند.
مواضع نهادهای سیاسی: تعدادفراکسیون های کنست که از اقامه نماز یهودیان در داخل مسجد الاقصی حمایت می کنند افزایشیافته است، دولت اسرائیل نیز از اقامه نماز یهودیان در این مکان مقدس و تعرضات شهرک نشینان یهود به مسجد الاقصی حمایت می کند، این دولت از ائتلاف “سازمان های معبد” نیز پشتیبانی به عمل می آورد.
مواضع نهادهای امنیتی:پلیس اسرائیل که در گذشته مانع از اقامه نماز یهودیان در داخل مسجد الاقصی می شداکنون از تعرضات شهرک نشینان اسرائیلی به این مسجد حمایت می کند، پلیس صهیونیستیعلاوه بر این تجاوزات، اعضا و فعالان سازمان های معبد را به ورود به مسجد الاقصی تشویقمی کند و این همان مساله ای که تعدادی از خاخام های یهودی و مسئولان سازمان های یهودی به آناعتراف کردند.
3 ـ سلب حاکمیت انحصاری اداره اوقاف قدس ازمسجد الاقصی: رژیم صهیونیستی سعی دارد از طریق تنگ کردن عرصه برای فعالیت ادارهاوقاف اسلامی قدس حق حاکمیت انحصاری این اداره بر این مسجد را سلب کند.
4 ـ ایجاد شهر یهودی در زیر مسجد مبارکالاقصی و اطراف آن: دشمن صهیونیستی سعی دارد یک شهر یهودی مقدس بنام اورشلیم در اطرافبخش قدیمی شهر قدس و مسجد الاقصی و زیر آن ایجاد کند. در همین راستا، اشغالگران صهیونیست ده هامعبد یهودی و باغات تلمودی و موزه و مرکز یهودی در زیر و اطراف مسجد الاقصی احداث کرده اند.
5 ـ تعرضات: روند تعرضات شهرک نشینان یهود بهمسجد الاقصی تحت نظارت و حمایت ماموران پلیس اسرائیل روند فزاینده ای به خود گرفته است که این امرنشانگر اصرار محافل سیاسی و دینی و امنیتی اسرائیل بر تقسیم مسجد الاقصی میانمسلمان و یهودیان و تحمیل موجودیت یهودیان در داخل این مسجد است. در سال گذشته14806 صهیونیست به مسجد الاقصی تعرض کردند که این رقم نشانگر افزایش 150 درصدیتعداد متعرضان نسبت به سال 2009 و افزایش 28 درصدی نسبت به تعداد متعرضان در سال2015 می باشد. در سال 2009 تا سال 2016 نزدیک به 70000 شهرک نشین یهود به مسجدالاقصی حمله کردند. به هر روی تعداد تعرض کنندگان به مسجد الاقصی رو به افزایشگذاشته است، دشمن صهیونیستی از اعیاد و مناسبت های دینی یهودی برای تشدید تعرضاتبه قبله گاه نخست مسلمانان سوء استفاده می کند.
اشغالگران صهیونیست به تازگی مراسم عقد خود را در داخل مسجد الاقصی برگزارمی کنند و در آنجا آیین های تلمودی به جا می آورند، مسجد الاقصی طی ده روز آخر ماهمبارک رمضان سال گذشته و امسال صحنه تعرضات اشغالگران صهیونیست بود، حال آنکهصهیونیست در سال های قبل از 2016 چنین جراتی به خود نداده بودند.
6 ـ حفاری های زیر مسجد الاقصی و اطراف آن: تاپایان سال 2016 نزدیک به 63 مورد حفاری در زیر و اطراف مسجد الاقصی صورت گرفت که31 مورد آن در بخش شرقی انجام گرفت. مراجع صهیونیستی در توجیه این حفاری ها میگویند که این اقدام با هدف یافتن آثار یهودی مربوط به معبد کذایی صورت می گیرد،ولی هدف اصلی اسرائیل از این حفاری ها ایجاد شبکه ای از تونل ها می باشد و اینحفاری ها بخشی از شهر اورشلیم یهودی می باشد که اسرائیل می خواهد آن را در زیر این مسجد بسازد.
7 ـ ساخت معابد یهودی در زیر مسجد الاقصی واطراف آن: دشمن صهیونیستی با ساخت ده ها معبد در اطراف و زیر مسجد الاقصی این مکانمقدس را به محاصره درآورده است، اسرائیل می خواهد با ساخت این معابد به این مکانمقدس ماهیت یهودی ببخشد.
8 ـ ساخت و سازهای یهودی و مصادره اراضیفلسطینیان: دشمن صهیونیستی عامدانه در جهت مصادره برخی آثار و اراضی فلسطینی اطراف مسجدالاقصی جهت اجرای طرح های خود در زمینه محو هویت و ماهیت اسلامی این منطقه و یهودی سازی آن تلاش می کند، لذا چندین کلانتری دراطراف و داخل مسجد الاقصی ایجاد کرده است، رژیم صهیونیستی چندین طرح دیگر را در دست اجرادارد، اسرائیل قصد دارد یک پل آهنی معلق بر روی باب المغاربه بسازد تا از طریق آن نظامیان اسرائیلی وارد مسجد الاقصی شوند، اسرائیلهمچنین در جهت یهودی سازی محوطه براق تلاش می کند.
9 ـ ممانعت از ورود نمازگزاران فلسطینی بهمسجد الاقصی: اسرائیل فقط به مردم قدس و اراضی اشغالی 1948 اجازه ورود به مسجدالاقصی را می دهد و بیشتر اوقافت مانع از ورود فلسطینیان زیر 50 سال به داخل اینمکان مقدس می شود، اسرائیل با این اقدامات تلاش می کند تا طرح های خود را در اینمکان مقدس به اجرا درآورد.
10 ـ دخالت در کارها و امور مدیریت اوقافاسلامی قدس است: مراجع اسرائیلی سعی دارند حاکمیت انحصاری اداره اوقاف قدس بر مسجدالاقصی را سلب کند، لذا به این اداره اجازه مرمت این مسجد را نمی دهند و در مسیر فعالیت های آن سنگ اندازی می کنند و عرصه را برای کارمندان آن تنگ می کنند.
11 ـ تبعید رهبران و شخصیت های مدافع مسجدالاقصی: رهبران فلسطینی مدافع مسجد الاقصی در تحریک توده های مردمی و تشویق آنهابه مقابله با اشغالگران صهیونیست سهم بسزایی دارند، این مساله به مذاق سران تلآویو خوش نمی آید و آنان را می رنجاند، از این رو دستگاه قضایی اسرائیل مدام علیهاین رهبران و شخصیت ها احکام ظالمانه صادر می کند و به موجب این احکام مانع از نزدیک شدنآنان به مسجد الاقصی می شود.
12ـ تبعید فلسطینیان بیت المقدس: سیاست تبعیدفلسطینیان بیت المقدس و اخراج آنان یک سیاست ثابت اسرائیلی است. دشمن صهیونیستیاین سیاست را با حدت و شدت هر چه بیشتر در محله های اطراف مسجد الاقصی که کمربندامنیتی و دفاعی مسجد الاقصی به شمار می رود، پیاده می کند.
13ـ بازداشت و تبعید و تنگ کردن عرصه: اشغالگران صهیونیست دست به سرکوب نگهبانان مسجد الاقصی و نمازگزاران فلسطینی دراین مکان مقدس می زنند و همواره آنان را بازداشت یا تبعیدشان می کنند، اشغالگران اسرائیلی در سال 2016 نزدیک به 258 تن از نگهبانان و کارمنداناداره اوقاف اسلامی قدس و همچنین پاسداران زن و مرد را تبعید کردند، رژیم صهیونیستیدر ماه اوت سال 2015 میلادی 60 نفر از نگهبانان زن را از ورود به مسجدالاقصی منع کرد، اشغالگران صهیونیست فلسطینیان همیشه حاضر در این مسجد را تحت تعقیب قرار می دهند و خانه های َآنان را شناسایی می کنند و در واپسین ساعات شبانه دست به تخریب و ویرانی آنها می زنند و آنان رابه پرداخت غرامت های سنگین محکوم می نمایند.
14 ـ اعمال محدودیت علیه پاسداران زن و مردفلسطینی: در مورخه 8/9/2015 رژیم اشغالگر قدس با صدور فرمانی پاسدارانزن و مرد و طلاب علوم دینی شرکت کننده در حلقه های درس و بحث مسجد الاقصی را گروهکهای غیر قانونی خواند تا از این طرق مانع از نقش آفرینی و حضور آنان در این مسجدشود و عمده مانع فراروی خود را از بین ببرد و این مانع همان مقابله این پاسدارانبا شهرک نشینان اسرائیلی متعرض به مسجد الاقصی است.
15 ـ نشانه رفتن و سرکوب نهادها و کمیته هایفعال در زمینه مسجد الاقصی: اشغالگران صهیونیست ده ها نهاد و سازمان و کمیته فعالدر زمینه قدس و مسجد الاقصی را بسته اند، مراجع رژیم صهیونیستی در ماه نوامبر سال 2015 طیفرمانی فعالیت جنبش اسلامی در سرزمین های اشغالی 1948 به رهبری شیخ رائد صلاح و 17نهاد وابسته به آن را غیر قانونی اعلام کردند که این اقدام موجب شد که مسجد الاقصییکی از شریان های اصلی حمایت و پشتیبانی خود را از دست دهد.