اقدام اخیر ارتش صهیونیستی به نصب گیت های امنیتی وموانع آهنی در دروازه های مسجد مبارک الاقصی تنها تجاوز اسرائیل علیه این مسجد از زمان اشغال آن در سال 1967 تاکنون به شمار نمی رود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، مسجد مبارکالاقصی و نمازگزاران فلسطینی از زمان اشغال قدس و قبله نخست تاکنون هزاران بار آماج تجاوزات وجنایات اشغالگران صهیونیست قرار گرفته اند که از جمله این تجاوزات ورود وزیران،نمایندگان کنست، ماموران پلیس، شهرک نشینان اسرائیلی به این مسجد و تلاش آنان برایبرپایی آیین های تملودی در این مکان مقدس می باشد که این اقدامات احساسات فلسطینیانپاسدار این مسجد را جریحه دار کرده است.
این در حالی است که دشمن صهیونیستی تصمیمات خصمانهزیادی را علیه این مسجد اتخاذ کرده است که هدف از اتخاذ این تصمیمات سیطره بر مسجدالاقصی و تقسیم آن به لحاظ مکانی و زمانی میان مسلمانان و فلسطینیان در این مکانمقدس است.
ارتش صهیونیستی به صورت عامدانه به اقدامات وتدابیر امنیتی خود در مسجدالاقصی طول می دهد تا از این طریق نمازگزاران فلسطینی را ازورود به این مسجد و اقامه نماز در آن منع کند، این مسالهتصویرگر سیاست مجازات دسته جمعی تمامی مسلمانان از رهگذر تحریک احساسات دینی آنانو هتک حرمت مقدسات آنان از رهگذر توسل به قوه قهریه است، این اقدام در حالی صورتمی گیرد که موازین و قوانین بین المللی بر لزوم تلاش گسترده در جهت تضمین حراست ازتمامی اماکن و نمادهای دینی تاکید می کند.
اینک چکیده صدها تعرض صهیونیست ها به مسجد الاقصیاز سال 1967 تاکنون ذیلا می آید:
7 ژوئن 1967: ژنرال “مردخایجور” با نظامیان تحت فرمانش وارد مسجدالاقصی شده و پرچم اسرائیل را بر فرازقبه الصخره برافراشته و تعدادی از قرآن ها را به آتش کشیده و مانع از اقامه نمازفلسطینیان شدند، آنان همچنین کلیدهای دروازه های مسجد الاقصی را مصادرهکردند.
15 ژوئن 1967: “شلومر گورن” خاخام اعظم ارتشاسرائیل به همراه 50 تن از مریدانش وارد مسجد الاقصی شده و در محوطه آن آیین هایتلمودی به جا آوردند.
سال 1968|: اسرائیل دستور مصادره اراضی فلسطینی دربیت المقدس و تصرف آنها را صادر کرد، این اقدام به ادعای اینکه این اراضی جزءاراضی دولتی هستند، صورت گرفت، حال آنکه این اراضی به فلسطینیان تعلق داشت.
21 اوت 1969: به آتش کشیده شدن مسجد مبارک الاقصی و بازداشت یکگردشگر استرالیایی.
2 نوامبر 1969 : ایوال الن معاون نخست وزیر وقتاسرائیل به همراه دستیارش وارد مسجد الاقصی شد.
28 ژانویه 1976 : دادگاه مرکزی اسرائیل طی حکمی اعلام کرد کهیهودیان حق دارند در داخل مسجد مبارک الاقصی نماز بخواند.
13 ژانویه 1981: اعضای جنبش “امنای جبل الهیکل” و چندینگروهک یهودی با حمل پرچم اسرائیلی و تلموت وارد مسجد الاقصی شدند.
28 اوت 1981: یک تونل در زیر مسجد الاقصی کشف شد که از دیوار براقآغاز می شد.
24 فوریه 1982: گوشون سلمون رئیس جنبش امنای جبل الهیکل بهمسجد الاقصی حمله ور شد.
11 آوریل 1982: یک نظامی اسرائیلی بنام هاری گولدمن به سوی مسجد الاقصی تیراندازی کرد که در پی این اقدام دو فلسطینی بهشهادت رسیده و بیش از 60 تن دیگر زخمی شدند.
25 ژوئیه 1982: بازداشت یوئیل لیرنر از فعالان جنبش یهودی کاخ به خاطرطراحی توطئه شوم تخریب مسجد الصخره.
20 ژانویه1983: تشکیل یک جنبش تندرو در فلسطین اشغالی و آمریکا باهدف بازسازی معبد کذایی بر روی ویرانه های مسجد الاقصی.
26 ژانویه 1984: دو یهودی با حمل مقادیری مواد منفجره و بمبدست ساز برای منفجر کردن قبه الصخره وارد مسجد الاقصی شدند.
11 مارس 1997: مشاور حقوقی دولت اسرائیل به یهودیان اجازه داد کهپس از هماهنگی با پلیس اسرائیل در مسجد الاقصی نماز بخوانند.
31 اوت 1997: طرح رژیم صهیونیستی برای تخریب کاخ های اموی واقع درمجاورت مسجد الاقصی و توسعه محوطه براق لو رفت.
11 ژانویه 2000: دیوانعالی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که سران تل آویو تنها مرجع تصمیم گیرنده در موردپرونده های مربوط به مسجدالاقصی هستند.
28 سپتامبر 2000: آریل شارون نخست وزیر اسبق اسرائیل به مسجدالاقصی تعرض کرد که این اقدام به شکل گیری انتفاضه الاقصی انجامید.
29 سپتامبر 2000: اشغالگران صهیونیست دست به کشتار نمازگزارانفلسطینی در مسجد الاقصی زدند که در پی این تجاوز ده ها فلسطینی شهید و زخمی شدند.
2 مارس 2001: اعضای جنبش “امنای جبل الهیکل” با ارائهدادخواستی به دیوان عالی اسرائیل، خواستار ملزم کردن اداره اوقاف اسلامی قدس بهمتوقف کردن مرمت و بازسازی مسجد الاقصی شدند.
18 آوریل 2001: ساخت موزه یهودی در نزدیکی مسجد الاقصی
8 می 2001: آریل شارون نخست وزیر وقت اسرائیل کمیته وزارتی رابرای تدوین ساز و کاری جهت فراهم کردن زمینه ورود یهودیان و گردشگران خارجی به مسجدالاقصی تشکیل داد.
7 ژوئیه 2001: مراجع اسرائیلی مانع از وارد کردن مصالح ساختمانی بهمسجد الاقصی جهت بازسای این مکان مقدس شدند.
9 سپتامبر 2004: مناخیم فرومن خاخام صهیونیستی ساکن شهرک یهودیتکواع مراسم ازدواج پسرش را در داخل مسجد الاقصی برپا کرد، در این مراسم مشروباتالکلی توزیع گردید.
4 آوریل 2005: پلیس اسرائیل جزییات طرح نصب سیستم های حسگر ودوربین های مدار بسته در اطراف مسجد الاقصی را منتشر کرد.
1 آوریل 2005: موشه کتساف رئیس وقت رژیم صهیونیستی خواستار فراهمآوردن زمینه ورود یهودیان به مسجد الاقصی شد، همان طوری که آنان وارد حرم حضرتابراهیم (ع) در شهر الخلیل می شدند.
8 فوریه 2006: وزارت آموزش و پرورش رژیم صهیونیستی و آژانس یهودهزاران نسخه نقشه بخش قدیمی شهر قدس را چاپ و توزیع کردند، در این نقشه نمای “معبدکذایی” کاملا مشهود بود.
12 اکتبر 2008: دشمن صهیونیستی یک معبد یهودی بر روی زمین موقوفه در فاصله 50 متری مسجد الاقصی احداث کرد.
20 فوریه 2009: یک شهرک نشین یهودی مسلح درصدد برآمد از پشت بامخانه های مجاور مسجد مبارک الاقصی وارد این مکان مقدس شود.
15 مارس 2010: ایجاد معبد الخراب در مجاورت مسجد الاقصی
3 آوریل 2010: رژیم صهیونیستی از ساخت یک معبد بزرگ به نام “افتخاراسرائیل” در فاصله 200 متری مسجد الاقصی خبر داد.
25 می 2010: پلیس اسرائیل برای نخستین بار به یکی از خاخام های جریانمذهبی اسرائیلی “حریدیم” اجازه برپایی آیین تلمودی در مقابل قبه الصخره را داد.
21 ژوئیه 2010: دانیدانون عضو لیکودی کنست اسرائیل به همراه تعدادی از اعضای این کنست وارد مسجد مبارکالاقصی شد.
20 دسامبر 2010: بازداشت یک شهرک نشین اسرائیلی که قصد ورود بهمسجد الاقصی و منفجر کردن آن را داشت.
20 اوت 2011: حمله اشغالگران صهیونیست به نمازگزاران متحصن دردروازه های بخش قدیمی قدس. این تحصن پس از ممانعت اشغالگران صهیونیست از ورود فلسطینیان به این مسجد الاقصی برگزار شد.
18 سپتامبر2011: چندین گروه یهودی به صورت پیوسته و پی در پی بهمسجدالاقصی تعرض کرده و تحت حراست ماموران امنیتی اعم از پلیس و ارتش اسرائیل دربخش های مختلف آن پرسه زدند. این اقدام در حالی صورت گرفت که شمار زیادی ازماموران پلیس در اطراف دروازه های مسجد الاقصی مستقر شده بودند.
8 ژانویه 2012: گروهی از شهرک نشینان اسرائیلی به همراه یکی ازماموران اطلاعاتی رژیم صهیونیستی وارد مسجد لاقصی شده و در میان تدابیر امنیتیاسرائیل در بخش های مختلف آن پرسه زدند.
27 سپتامبر 2012: ماموران پلیس اسرائیلی مستقر در داخل مسجد الاقصییکی از طلاب علوم دینی را بازداشت و او را به همراه 6 طلبه دیگر از این مسجد تبعید کردندو پس از آن گروهی از یهودیان وارد این مسجد شده و در بخش های مختلف آن پرسه زدند.
1 آوریل 2013: اشغالگران صهیونیست گروهی از طلاب خواهر را از شرکت درحلقه های درس و بحث محروم کردند.
28 ژانویه 2014: نگهبانان مسجد مبارک الاقصی مانع از ورود شهرکنشینان صهیونیست حامل پرچم اسرائیلی به مسجد الاقصی شدند.
16 مارس 2014: نیروهای یگان ویژه ارتش اسرائیل از طریق باب السلسلهوارد مسجد الاقصی شده و نمازگزاران فلسطینی را به محاصره درآورده و با شلیک گلولههای پلاستیکی و صوتی به آنا حمله ور شدند، این متجاوزان در شانزدهم آوریل همان سالبه محوطه های مسجد الاقصی حمله کرده و اقدام به پرتاب گلوله های صوتی و دود زا واشک آور به سوی نمازگزاران فلسطینی کردند که در پی تجاوزات 25 نمازگزار فلسطینیزخمی شدند.
1 ژانویه 2015 : چندین گروه شهرک نشین اسرائیلی از باب المغاربه بهمسجد الاقصی یورش بردند، این اقدام در میان تدابیر شدید امنیتی ارتش و پلیس اسرائیل صورتگرفت.
5 ژانویه 2015: شهرک نشینان اسرائیلی وارد مسجد الاقصی شده و در بخش های مختلف آن پرسه زدند کهطلاب علوم دینی و نمازگزاران فلسطینی با سر دادن شعارهای الله اکبر به مقابله باآنان برخاستند.
13 ژانویه 2015: مامورانپلیس اسرائیل مدارک شناسایی نماز گزاران فلسطینی اعم از جوانان و دختران را درورودی های مسجد الاقصی توقیف کردند.
17 فوریه 2015: ماموران پلیس اسرائیل یک بانوی فلسطینی ساکن قدس رابه هنگام خروج از مسجد الاقصی از طریق باب الناظر بازداشت کردند.
24 فوریه 2015: اعضای سازمان های یهودی “طلاب معبد” تحتحراست ماموران پلیس اسرائیل وارد قبله نخست شدند.
22 مارس 2015: بیش از 120 شهرک نشین یهود تحت حراست عناصر یگان هایویژه ارتش و پلیس اسرائیل از باب المغاربه وارد مسجد الاقصی شدند.
9 آوریل 2015: ماموران پلیس اسرائیل به نمازگزاران فلسطینی در حینرویارویی با گروهک های یهودی حمله ور شدند. در همین روز صدها فلسطینی ساکن قدس و سرزمین هایاشغالی 1948 به منظور ممانعت از برپایی آیین های تلمودی به مناسبت عید پسح راهیمسجد الاقصی شدند.
3می 2015: اعضای سازمان یهودی “طلاب برای معبد” تحت حراست ماموران یگانویژه ارتش اسرائیل از باب المغاربه وارد مسجد الاقصی شدند.
12 می 2015: چندین گروه از عناصر سازمان اطلاعات و شهرک نشینانیهود از باب المغاربه به مسجد الاقصی تعرض کرده و در بخش های مختلف آن پرسه زدند.این تجاوز با حمایت ماموران امنیتی اسرائیل صورت گرفت.
8 ژوئیه 2015: چندین گروه از دانشجویان دانشگاه های اسرائیلی به همراه شهرک نشینان یهود وارد مسجدالاقصی شدند، در همین روز سازمان یهودی “ام ترتسو” از فراخوان خود ازیهودیان برای تعرض گسترده به مسجد الاقصی با همکاری گروهک طلاب برای معبد خبر داد.
18 ژوئیه 2015: در روز نخست ماه مبارک رمضان چندین گروه شهرک نشینیهود تحت حراست ماموران پلیس اسرائیل به مسجد الاقصی تعرض کردند.
20 ژوئیه 2015: چندین گروهک شهرک نشین اسرائیلی تحت حراست مامورانیگان های ویژه ارتش اسرائیل از باب المغاربه وارد مسجد الاقصی شدند.
23 ژوئیه 2015: پلیس اسرائیل مانع از ورود کودکان و نوجوانانفلسطینی شرکت کننده در اردوهای تابستانی به مسجد الاقصی شد، این کودکان و نوجواناندر مقابل دروازه های مسجد الاقصی تحصن کرده بودند.
26 ژوئیه 2015: زخمی شدنده ها نمازگزار فلسطینی در پی یورش شماری از نیروهای یگان ویژه رژیم صهیونیستی بهمسجد الاقصی.
11 اوت 2015: نظامیان اسرائیلی مانع از ورود زنان و کودکان فلسطینیبه مسجد الاقصی شده و یک زن و یک کودک را بازداشت کردند کهدر پی این اقدام اوضاع این مسجد متشنج شدند.
3 ژانویه 2016: چندین گروه شهرک نشین اسرائیلی تحت حراست مامورانیگان های ویژه پلیس رژیم صهونیستی از باب المغاربه به مسجد الاقصی تعرض کردند.
6 ژانویه 2016: نیروهای ارتش اسرائیل نزدیک به 60 دختر و دانشجویفلسطینی را از ورود به مسجد الاقصی منع کردند، این اقدام در حالی صورت می گیرد کهگروهی از زنان فلسطینی به تحصن اعتراض آمیز خود در مقابل دروازه های مسجد الاقصیادامه دادند.
31 ژانویه 2016: ماموران پلیس اسرائیل مانع از اقدام تیم های فنیاداره اوقاف اسلامی قدس به مرمت یکی از سکوهای مسجد الاقصی شدند، این اقدام در حالیصورت می گیرد گروهک های یهودی تحت حراست ماموران امنیتی صهیونیستی برای دومین باراز باب المغاربه وارد مسجدالاقصی شدند.
3 فوریه 2016: نزدیک به 130 شهرک نشین اسرائیلی به همراه 19 نظامیاسرائیلی از باب المغاربه وارد قبله نخست مسلمانان شدند، در این تجاوز 31 افسراطلاعاتی و ده ها گردشگر خارجی حضور داشتند.
1 مارس 2016: یهودا گلیک از خاخام های تندروی رژیم اشغالگر قدس درپیشاپیش شماری از شهرک نشینان یهود از باب المغاربه وارد مسجد الاقصی شد، اینتجاوز تحت حراست شدید ماموران یگان های ویژه پلیس اسرائیل صورت گرفت کهفلسطینیان حاضر در این مکان مقدس با سر دادن شعارهای الله به مقابله با اینمتجاوزان برخاستند.
1 ژوئیه 2016: اشغالگران صهیونیست بخش قدیمی شهر قدس را بهروی خودروهای اسرائیلی بسته و هزاران تن از نیروهای خود را در بخش های مختلف این منطقه مستقر کرده و به تدابیر امنیتی خود در پست های بازرسی در ورودی هایقدس شدت بخشیدند.
1 سپتامبر 2016: سازمان های یهودی فعال در زمینه ساخت معبد کذایی،طرفداران خود را به ورود دسته جمعی به مسجد مبارک الاقصی به مناسبت آغاز ماه جدیدعبری فرا خواندند.
25 ژانویه 2017: بیش از 100 تن شهرک نشینان یهودیاز باب المغاربه وارد مسجد مبارک الاقصی شدند.
12 فوریه 2017: نمازگزاران فلسطینی به همراه تعدادی از پاسدارانمسجد الاقصی مانع از اقدام پلیس اسرائیل به وارد کردن کانکس ها به مسجد الاقصی بهباب المغاربه شدند.
1 مارس 2017: ورود 56 تن از طلاب عضو سازمان معبد و 42 شهرک نشیناسرائیل به همراه 3 تن از ماموران سرویس های اطلاعاتی اسرائیل بهمسجد الاقصی.
18 آوریل 2017: تعرض 43 شهرک نشین یهود و 12 تن از اعضای سازمانمعبد به مسجدالاقصی از باب المغاربه تحت حراست شدید نیروهای یگان ویژه ارتشاسرائیل.
15 می 2017: ورود 33 شهرک نشین یهود به مسجدالاقصی تحت حراستشدید نیروهای یگان ویژه پلیس ارتش.پ
15 ژوئیه 2017: محاصره مسجد الاقصی و ممانعت از اقامه نماز جمعهفلسطینیان در داخل آن. این اقدام برای نخستین بار از زمان اشغال آن در سال 1967صورت گرفت.
18 ژوئیه 2017: نصب گیت های امنیتی و موانع آهنی در دروازه های مسجدالاقصی که فلسطینیان ساکن قدس با آنمخالفت برخاستند و بر عدم ورود به مسجد الاقصی از طریق این گیت ها پافشاری کردند،فلسطینیان ساکن قدس به مدت 11 روز در مقابل دروازه های این مسجد تحصن کردند و اسرائیل را بهبرچیدن این گیت ها واداشتند.
منابع:
عمدهترین تعرضات اسرائیل به مسجد الاقصی 2017 ، مرکزداده پردازی ملی فلسطین “وفا”
عمدهترین تجاوزات اسرائیل علیه مسجد الاقصی 2016 ، مرکزداده پردازی ملی فلسطین “وفا”
عمدهترین تجاوزات اشغالگران صهیونیست به مسجد الاقصی، سایت “الجزیره نت”
تجاوزاتصهیونیست ها به مسجد الاقصی از سال 1967، “العربیة نت”
تعرضاتصهیونیست ها به مسجد الاقصی، سایت “الجزیره نت”