مقاماترژیم صهیونیستی شبکه خبری الجزیره را تهدید به تعلیق فعالیت کردهاند. تهدیدی کهاز سوی نهادهای حقوق بشری و عفو بینالملل اقدامی ضد حقوق بشری و نشانهای بر بیتوجهیاین رژیم به آزادی بیان تلقی شدهاست. شبکه خبری الجزیره به همین بهانه به سراغخبرنگاران حاضر در سرزمینهای اشغالی فلسطین رفته و با آنها از چگونگی کارشان دررژیم صهیونیستی پرسیده است.
«درک والترز»، خبرنگار هلندی که ازسپتامبر 2014 (شهریور 1393) وارد سرزمینهای اشغالی شده، میگوید: در نخستین سالورودم به این منطقه، مشکل خاصی نداشتم و براحتی کار خبریام را انجام میدادم. امااز سال دوم کاریام در اینجا مشکلات آغاز شد و هنوز هم ادامه دارد. در شروع سالدوم وقتی خواستم کارت خبرنگاریام را تمدید کنم، متوجه نخستین برخوردهای غیرحرفهایشدم. علت کارشکنیها گزارشی بود که درباره الخلیل نوشته و منتشر کرده بودم. آنهامیگفتند چون مقالهات ضد یهودی بوده است، کارت خبرنگاری برایت صادر نمیشود. امامن فقط از شرایط موجود و 600 یهودی که در این منطقه هستند و برخوردهایشان بافلسطینیها نوشته بودم. در نهایت سفارت هلند از طریق وزارت خارجه اسرائیلپادرمیانی کرد و توانستم کارت خبرنگاری بگیرم اما از آن زمان به بعد همواره تحتکنترل هستم. آنها دو هلندی را استخدام کردهاند تا مطالب مرا بخوانند و بسرعت درکمتر از نصف روز برایشان ترجمه کنند. هر بار درباره مطلبی احساس خطر کنند،بلافاصله مرا احضار میکنند. هر سال هم موقع تمدید کارت خبرنگاری برایم کارشکنی میکنند.
اورن زیو، خبرنگار اسرائیلی هم میگوید:برای پوشش اخبار مربوط به تظاهراتها و درگیریها در کرانه غربی و شرق اورشلیم(قدس) محدودیتهایی داریم. گاهی حتی بین گروه خبرنگاران و عکاسان هم گاز اشکآورشلیک میکنند. برای همین گروه خبرنگاران و عکاسان مجبورندخودشان از هم محافظت کنند تا آسیبی نبینند. پلیس در حوادث اخیر مسجد الاقصی قوانینسختگیرانهتری هم برای ما وضع کرد. در حال حاضر خیلی از خبرنگارانی که کارتخبرنگاری هم دارند، حق ندارند در درگیریهای مسجدالاقصی حضور داشته باشند.
فیض ابورمله، خبرنگار فلسطینی وضعیتخبرنگاران فلسطینی را اسفبارتر از سایر خبرنگاران در سرزمینهای اشغالی میداند ومیگوید: من هفت سال عکاس خبری بودم و زادگاه و محل زندگیام هم باب الاسباط است،جایی که اخیراً شاهد درگیریهای فراوان بود. هنگام این درگیریها مشغول کار خبریامبودم که یک نظامی اسرائیلی زخمی شد. ناگهان همه آنها برای اینکه نتوانیم درست کارکنیم به سمت همه ما خبرنگاران حمله کردند و ما را کتک زدند و گفتند منطقه را ترککنیم. علت این رفتار این است که اصلاً بلد نیستند با خبرنگاران تعامل داشته باشند.همان روز هم به آنها این را گفتم و توضیح دادم که ما در حال انجام کار هستیم. امادر پاسخ گردن مرا گرفتند و شروع کردند به کتک زدن من و در آخر هم دستبندی به دستمزدند و مرا داخل جیپ نظامی کشاندند. به همین راحتی بازداشت شدم. در بازجویی نخستینچیزی که از من پرسیدند، مذهبم بود و بعد شروع به پرسشهای کاملاً شخصی از منکردند. در نهایت هم متهم شدم که سرباز اسرائیلی را کتک زدم و به خاطر اینکه موهایمبلند است، متهم شدم که مشکلات جنسی دارم. آنها مرا 15 روز از فعالیت ممنوع کردند.
منبع: ایران ، 19/05/1396