صادرات تجهیرات نظامی رژیم صهیونیستیبه قاره اروپا طی سال های اخیر افزایش یافته است و احتمال می رود که این روند درسال های آینده هم به روند رو به افزایش خود؛ به ویژه به کشورهای اروپای شرقی ادامهدهد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع قدس اشغالی، پژوهش جدیدانجام شده توسط مرکز پژوهش های امنیت قومی رژیم صهیونیستی نشان می دهد که کشورهایاروپایی در سال های اخیر به خاطر چالش های امنیتی بزرگی که این قاره با آنها مواجهاست، درخواست های متعددی برای خرید تجهیزات نظامی از رژیم صهیونیستی ارائه دادهاست. البته رژیم صهیونیستی نگران این است که این مساله منجر به بروز تنش دیپلماتیکدر روابط این رژیم با روسیه که عامل اصلی گرایش کشورهای اروپایی به خرید تجهیزاتنظامی بیشتر است، نشود.
بر اساس این گزارش، قاره اروپا در سال 2015 دومین مقصد صادرات تجهیزات نظامیرژیم صهیونیستی بوده و حجم قراردادهای امنیتی طرفین بیش از 724 میلیون دل ار نسبتبه سال 2014 افزایش یافته و به 1 میلیارد و 600 میلیون دلار رسیده بود. این رونددر سال 2016 نیز ادامه یافت و حجم صادرات به کشورهای اروپایی به یک میلیارد و 800میلیون دلار رسید که بیش از میزان صادرات رژیم صهیونیستی به کشورهای آمریکای شمالیکه 1 میلیارد و 265 میلیون دلار بود و حجمصادرات به کشورهای آمریکای لاتین که 550 میلیون دلار بود و نیز بیش از حجم صادراتبه کشورهای آفریقایی بود که ارزش آنها به 275 میلیون دلار می رسید، اما همچنان ازحجم صادرات به کشورهای آسیایی که 2 میلیارد و 600 میلیون دلار بود، کمتر است.
بر اساس این پژوهش، افزایش خرید سلاح از رژیم صهیونیستی بخشی از افزایش 3درصدی بودجه امنیتی کشورهای اروپایی طی سال های 2015 و 2016 را به خود اختصاص دادهاست و در این میان، مشکلات ناشی از تروریسم و هجوم آوارگان به اروپا از جملهعواملی است که باعث افزایش خرید تجهیزات نظامی از سوی کشورهای اروپایی شده است.
در ادامه این گزارش همچنین آمده است که رژیم صهیونیستی مشاوره های فنی بهکشورهای اروپایی در زمینه مقابله با نفوذ غیرقانونی آوارگان و مبارزه با تروریسم ودفاع سایبری ارائه می دهد و این گرایش به خرید بیشتر تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستیدر میان کشورهای اروپای غربی بیشتر دیده می شود؛ به طوری که این کشورها از صادرکننده سلاح به کشورهای وارد کننده اصلی سلاح تبدیل شده اند.
این وضعیت درباره آلمان نیز که روابط آن با دو کشور اصلی تامین کننده تجهیزاتنظامی قاره اروپا در قرن بیستم؛ انگلیس و آمریکا به سردی گراییده است، صدق می کندو آنگلا مرکل صدراعظم آلمان پس از تصمیم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا و شک وتردیدها درباره اعتبار تعهدات آمریکا به کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی”ناتو”؛ به ویژه پسر از اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی براینکه کشورهای عضو ناتو باید بودجه امنیتی خود را به 2 درصد از کل تولید ناخالصملی خود افزایش دهند، اعلام کرد که اروپا باید از خودش دفاع کند.
این پژوهش همچنین اعلام کرده است که آلمان در حال بررسی افزایش شمار نظامیاناتحادیه اروپاست و این سیاستی است که “اورسولا فان در لاین” وز یر دفاع آلمان در پیشگرفته است. علاوه بر این، در ماه های اخیر، درخواست های متعددی در روزنامه ها وپارلمان و دولت آلمان برای توسعه قدرت هسته ای و ایجاد توان بازدارندگی در برابرروسیه مطرح شده است.
در ادامه این پژوهش آمده است که چالش های پیش روی کشورهای اروپایی مانندمهاجرت، تروریسم و شک و تردیدها نسبت به امکان اعتماد به تعهدات آمریکا در مقابلتجاوزات روسیه، باعث می شود که این کشورها طی سال های آینده به روند خرید تجهیزاتنظامی ادامه دهند.
در این پژوهش به رژیم صهیونیستی توصیه شده است که از این فرصت برای تقویتروابط دوجانبه خود با کشورهای اروپایی و به ویژه کشورهای اروپای شرقی استفاده کندو دیدارهای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم هم با سران و مقامات کشورهایاروپای شرقی در ماه ژو ئن گذشته هم می تواند پایه و اساسی برای این روابط باشد.
علاوه بر این، در این پژوهش به رژیم صهیونیستی اعلام شده است که اگر قصد تقویتجایگاه خود به عنوان تامین کننده اصلی تسلیحات نظامی قاره اروپا را دارد، باید بههنگام موافقت با صدور تجهیزات امنیتی سیاست محتاطانه در پیش بگیرد؛ چرا که تشدیدتنش ها میان کشورهای اروپای شرقی در حال خرید تجهیزات نظامی و روسیه، می تواند برروی روابط تل آویو و مسکو تاثیر منفی بگذارد و با توجه به تداوم حضور روسیه درسوریه، این مساله می تواند بازتاب های امنیتی منفی برای رژیم صهیونیستی داشتهباشد.
این پژوهش همچنین خواستار انجام محرمانه این قراردادهای تسلیحاتی با کشورهایاروپایی به خاطر کاهش جایگاه رژیم صهیونیستی میان کشورهای مذکور شده است.