چهارشنبه 13/نوامبر/2024

محورهای سه گانه سخنرانی عباس در سازمان ملل متحد

یکشنبه 17-سپتامبر-2017

مساله فلسطن امسال شاهد 3 تحول مهم بود که انتظار می رود سخنرانی محمود عباسرئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را تحت الشعاع خودقرار دهند. این تحولات مهم عبارت بودند از؛ گذشت 100 سال از صدور وعده بالفور، 70سال از فاجعه اشغال فلسطین و 50 سال از فاجعه اشغال بخش های باقی مانده اراضیفلسطین.

مسئولان فلسطینی اعلام کرده اند که عباس در این اجلاس مجمع عمومی سازمان مللخواستار به رسمیت شناخته شدن مرزهای 4 ژوئن سال 1967 به عنوان مرزهای رسمی میان دوکشور فلسطین و “اسرائیل” خواهد شد و از کشورهایی هم که هنوز فلسطین رابه رسمیت نشناخته اند، خواهد خواست که این کار را انجام دهند. وی همچنین از دولتآمریکا خواهد خواست که زمینه از سرگیری روند سیاسی سازش را بر اساس راهکار تشکیلدو کشور و توقف شهرک سازی فراهم کند.

در همین راستا، “احمد مجدلانی” عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی بخشفلسطین در گفتگو با روزنامه الحیات ـ چاپ لندن ـ تصریح کرد که «به رسمیت شناختهشدن فلسطین از سوی جامعه بین المللی به برقراری ثبات و امنیت در منطقه در سایهحضور دولت راستگرای فاشیستی در راس هرم قدرت رژیم صهیونیستی که سعی در ضربه زدن بهامنیت و آرامش در خاورمیانه و تداوم بخشی به تروریسم دولتی سازمان یافته علیهشهروندان فلسطینی را دارد، کمک می کند.»

طرف فلسطنی امسال قصد دارد که با تلاش های رژیم صهیونیستی در سازمان ملل برایتغییر مولفه های آرمان فلسطین و جایگاه این مساله در عرصه بین المللی مقابله کند.این در حالی است که اسرائیل در آستانه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد،اقدامات متعددی را به منظور تغییر اختیارات تفویض شده به “آژانس امداد رسانیو کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی” موسوم به “آنروا” وتغییر بند 7 منشور شورای حقوق بشر و نیز عضویت در شورای امنیت و برقراری روابطویژه با کشورهای آفریقایی آغاز کرده است.

رسانه های صهیونیستی گزارش داده اند که دولت این رژیم طرح سیاسی خود باهماهنگی دولت آمریکا را برای تغییر اختیارات تفویض شده به آنروا که مسئولیت خدمترسانی به آوارگان فلسطینی در لبنان، غزه، کرانه باختری، سوریه و اردن را بر عهدهدارد، آغاز کرده است. این رسانه ها خاطر نشان کرد که تعدادی از مسئولان صهیونیستیچند روز قبل به منظور بحث و تبادل نظر با مراجع ذیربط در دولت آمریکا درباره تغییراختیارات آنروا به واشنگتن سفر کرده اند.

در همین راستا، روزنامه صهیونیستی “معاریو” اعلام کرد که دولتصهیونیستی در این مرحله سعی در استفاده از روابط “بسیار ویژه” با دولتدونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و موضع آن در قبال سازمان ملل برای انجام برخیتغییرات در وظایف آنروا و محدود کردن اختیارات آن به خدمت رسانی به “آوارگاناصلی” که در سال 1948 اراضی فلسطینی را ترک کرده اند، دارد تا بدین ترتیب،صفت “آواره” از روی فرزندان و نوه های آنها برداشته شود.

رژیم صهیونیستی به منظور بسترسازی برای به نتیجه رسیدن این خواسته های خود،اتهامات متعددی را علیه آنروا مطرح کرده بود که از جمله آنها به متهم کردن تعدادیاز کارمندان این آژانس در نوار غزه به گرایش به جنبش مقاومت اسلامی”حماس” و استفاده این جنبش از مراکز آنروا برای انبار سلاح و موارد دیگراشاره کرد. تل آویو تلاش دارد آژانس آنروا را منحل  و در نهادهای دیگر سازمان های ملل ادغام کند.

آژانس آنروا بر اساس قطعنامه شماره 302 مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال1949 و به منظور حمایت از آوارگان فلسطینی و کاریابی برای آنها تاسیس شد و تغییرماموریت آن نیازمند رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل است. رژیم صهیونیستی همچنینسعی در تغییر بند 7 منشور شورای حقوق بشر را دارد که بندی ثابت است و به نامفلسطین اشاره کرده است و در هر دوره از اجلاس شورای حقوق بشر، تجاوزات رژیمصهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین بر اساس آن مورد بررسی قرار می گیرد. اسرائیل وآمریکا سعی در حذف این بند از منشور شورای حقوق بشر در اجلاس آتی سازمان ملل رادارند.

علاوه بر این، تل آویو سعی در عضویت غیردائم در شورای امنیت را دارد و دکترناصر قدوره عضو کمیته مرکزی جنبش فتح در گفتگو با الحیات خاطر نشان کرد که اجلاسآتی سازمان ملل از این لحاظ حائز اهمیت است که می تواند با تلاش های رژیمصهیونیستی برای تغییر اختیارات آنروا و بند 7 منشور حقوق بشر این سازمان و نیزتلاش آن برای عضویت در شورای امنیت و حتی تلاش های آن برای گسترش روابط با کشورهایآفریقایی مقابله کند.

وی افزود:«عضویت غیردائم در شورای امنیت از طریق نامزدی از طریق مجموعه هایمنطقه ای صورت می گیرد و اسرائیل سعی دارد از طرف مجموعه اروپایی نامزد کسب عضویتغیردائم این شورا شود و در این صورت، شکست سختی را متحمل خواهد شد». قدوه خاطرنشان کرد که «این از لحاظ عقلی قابل قبول نیست که یک “کشوری” با تمامقطعنامه های سازمان ملل مخالفت کند و عضویت شورای امنیت را هم کسب کند… ایناتفاق هرگز نخواهد افتاد و اسرائیل شکست سختی خواهد خورد.»

این عضو کمیته مرکزی جنبش فتح تصریح کرد که «اسرائیل نمی تواند عضو شورایامنیت شود؛ مگر اینکه به اشغالگری خود پایان دهد.»

مجدلانی نیز به نوبه خود اظهار داشت که فلسطین و حامیان آن در اروپا و دیگر نقاطجهان با تلاش های اسرائیل و آمریکا برای پایان دادن به فعالیت آنروا مقابله خواهندکرد. وی افزود:« تلاش های دولت بنیامین نتانیاهو برای طرح اتهام علیه آنروا وهمکاری آن با دولت آمریکا برای انحلال آنروا و ادغام آن در کمیساریای عالیپناهندگان سازمان ملل به جایی نخواهد رسید و تلاش های سیاسی آن برای تغییراختیارات واگذار شده به آنروا هم بی نتیجه خواهد ماند. مساله آوارگان نکته محوریدر منازعه اسرائیلی ـ فلسطینی دارد و شاهدی زنده بر فاجعه صورت گرفته علیه ملتفلسطین است.»

این عضو کمیته اجرایی ساف تصریح کرد که شکست دولت نتانیاهو در برگزاری اجلاسسران آفریقایی ـ اسرائیلی در شهر لومی (در کشور توگو) “سیلی دیپلماتیکبزرگی” بود. وی افزود لغو این اجلاس نتیجه تلاش های فلسطینیان و همکاری آنهابا برادران شان در کشورهای مغرب عربی و جنوب آفریقا بود.

لینک کوتاه:

کپی شد