مدتی استخبری در شبکه های اجتماعی منتشر شده و به اصطلاح دست به دست می شود مبنی بر اینکهمیدانی را در فلسطین با عنوان شهید صدام حسین نامگذاری کرده اند. برخینیز این خبر را مستمسکی قرار داده اند و حمایت جمهوری اسلامی ایران از آرمانفلسطین را مورد تردید قرار داده اند.
مدتی استخبری در شبکه های اجتماعی منتشر شده و به اصطلاح دست به دست می شود مبنی بر اینکهمیدانی را در فلسطین با عنوان ” شهید صدام حسین ” نامگذاری کرده اند.برخی نیز این خبر را مستمسکی قرار داده اند و حمایت جمهوری اسلامی ایران از آرمانفلسطین را مورد تردید قرار داده اند.
صدام حسینیک فرد خودکامه و جنایتکار بود که علاوه بر جنایاتی که علیه مردم عراق انجام دادهاست، جنگی 8 ساله را به ملت ایران تحمیل کرده است که حد اقل خسارات مادی این جنگبرای ایران بر اساس برآورد سازمان ملل مکتحد هزار میلیارد دلار بوده است. افزون برآن صدها هزار شهید و مجروح و معلول، خسارات انسانی ایرانی از این جنگ بوده است.تردیدی نیست که حافظه تاریخی ملت ایران از صدام حسین خاطره تلخی دارد و این موضوعکه وی را فردی مثبت معرفی کنند برای یک ایرانی قابل پذیرش نیست تا چه رسد به آن کهبه وی مقام قدسی ” شهید ” نیز اهدا کنند.
اکنون اینسوال مطرح است که چرا در فلسطین از صدام به نیکی یاد می شود؟ و اگر این چنین استچرا ایرانیان باید از فلسطین حمایت کنند؟ مگر نه آن است که جمهوری اسلامی ایرانمهمترین و بزرگترین حامی فلسطین و ملت فلسطین در مبارزات ضد اشغالگری شان محسوب میشود، پس این اقدام فلسطینیان چگونه قابل هضم است؟ چرا که آنها منفور ترین فرد نزدایرانیان معاصر را بزرگ شمرده و تکریم می کنند.
گزینش ایننوع خبرها و انتشار گسترده آن در شبکه های مجازی مغرضانه صورت می گیرد نبود شناختکافی از تحولات منطقه و جامعه فلسطینی در نزد ایرانیان سوء استفاده می شود و تلاشمی کنند در نگاه جامعه ایرانی نسبت به مساله فلسطین تردید ایجاد کنند.
واقعیت آناست که در جامعه فلسطین دو نگاه غالب است. به عبارت دیگر جامعه فلسطینی به دو دستهتقسیم می شوند. یک بخش از جامعه فلسطین در محور مقاومت تعریف شده اند و جمهوریاسلامی ایران از آن حمایت می کند. گروه های مقاومت جهاد اسلامی و حماس و صابرین ازاین دسته هستند. یک بخش دیگر هم در محور سازش تعریف شده اند که جنبش آزادی بخشفلسطین که متشکل از گروه های متعددی است و جنبش فتح مهمترین و محوری ترین آنها استبه رهبری میرزا محمود عباس که شواهدی دال بر بهایی بودن آن مطرح است. محورسازش در حال حاضر در چارچوب تشکیلات خودگردانی فلسطین به عنوان پلیس اسرائیلی جهتکنترل فلسطینیان اقدام می کند. این تشکیلات به اعتراف سازمان های امنیتی اسرائیلتنها در انتفاضه اخیر فلسطین که در کرانه باختری رود اردن و بیت المقدس جریاندارد، بیش از 40 درصد عملیات های ضد اسرائیلی جوانان فلسطینی را خنثی کرده است. همچنینتعداد زیادی از مبارزان فلسطینی در زندان های خودگردانی فلسطین در بند هستند.باتوجه به عمق ارتباط این تشکیلات با اسرائیل، حمایت ایران از مساله فلسطین و محورمقاومت را رد می کند و علیه ایران موضعگیری نیز می کند.
از سویدیگر دولت بعث عراق از برخی گروه های فلسطینی حمایت می کرد(العاصفه) و حتی به خانواده شهدایفلسطین مبلغ 30 هزار دینار عراق کمک مالی می کرد. یعنی جمعی از فلسطینیان نسبت بهعراق همدلی داشته اند. همچنینی صدام حسین در زمان حمله امریکا به عراق در یک اقدامتبلیغی و جهت برانگیختن احساسات هربی و جهان اسلامی ( همانطور که در حمله به ایرانخود را سردار قادسیه نامید) چندین موشک اسکاد به سرزمین های اشغالی فلسطین پرتابکرد. از این روی در جامعه فلسطینی کسانی هستند که صدام حسین را یک قهرمان میشناسند و طبیعی است که در تکریم وی اقدامی کنند. خصوصا که این اقدام با توجه بهتاثیری که در جامعه ایران دارد، با موافقت و همراهی رزیم صهیونیستی باشد.
جامعهفلسطینی در یک محیط عربی تعریف شده است و شبکه های کشورهای عربی در آن فعال هستند.کشورهای عربی که در تضاد با ایران خود را تعریف کرده اند. طبیعی است که بخشی ازاین جامعه متاثر از این شبکه ها نسبت به ایران و عملکردش در باره فلسطین تردیدهایی داشته باشند و مواضعی را هم با تحریک محور سازش فلسطینی و عربی علیه ایراناتخاذ کنند. اما باید توجه داشت که این رسانه ها هستند که یک اقدام کوچک را بسیاربزرگ و وسیع نمایش می دهند.حال آنکه بر اساس نظر سنجی هایی که هر3 ماه یک بار در کشورهای عربی از سوی مراکز دانشگاهی و نظر سنجی غربی خصوصاامریکایی انجام می گیرد؛ علی رغم همه تبلیغات منفی علیه ایران از سوی اسرائیل،کشورهای عربی و خودگردانی فلسطین، نگاه جامعه فلسطینی نسبت به ایران بسیار مثبتارزابی شده است و بیش از 80 درصد این جامع ایران را حامی مطمئنی می شناسند که هرگزاز حمایت از فلسطین عدول نخواهد کرد.
بر ایناساس باید تاکید کرد انتشار برخی خبرها در فضای مجازی در حوزه رفتار بخشی از جامعهفلسطین که به نوعی حساست ها را در ایران بر می انگیزد، هدفمند بوده و این مسالهایجاب می کند که دست اندر کاران اقدامات لازم را در این حوزه انجام دهند که البتهمهمترین آن ها ترویج معارف فلسطین در سطح جامعه است که تاکید مقام معظم رهبری رانیز به دنبال دارد.
منبع :قدس ، 01/08/1396