نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از عادی سازی روابط با کشورهای عربی در چارچوبروند سیاسی سازش در منطقه که دولت آمریکا سعی در به جریان انداختن مجدد آنرا دارد،الگویی را برای تاسیس کشور فلسطین ارائه داده است و دنبال الگوها و نمونه هایجدیدی برای اعمال حاکمیت فلسطینی در عرصه میدانی است که از جمله آنها می توان بهتشکیل کشور بدون مرز و باقی ماندن شهرک نشینان صهیونیست اشاره کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، بنیامین نتانیاهو در جریان سخنرانی خود درپژوهشکده “چاتام هاوس” در لندن که با مشارکت “ترزا می” نخستوزیر انگلیس و به مناسبت صدمین سالگرد صدور وعده شوم بالفور برگزار شد، مدعی شد کهباید دنبال الگوهای جدید برای حاکمیت فلسطینیان در عرصه میدانی باشیم که از جملهآنها می توان به مرزهای باز باشیم تا الگوهای مشابه غزه و جنوب لبنان شکل نگیرد.
اما کارشناسان مسائل سیاسی بر این نقطه اجماع نظر دارند که اظهارات نتانیاهو”نیرنگ جدیدی” مانند فریبکاری های قبلی وی به شمار می رود و نمی تواند هیچکدام از فلسطینیان را متقاعد کند. این کارشناسان خاطر نشان کردند که مساله تاسیسکشور فلسطین چیزی است که قوانین بین المللی هم آنرا به رسمیت شناخته اند و ملتفلسطین بر این مساله تاکید دارند که طرف صاحب اختیار در زمینه تاسیس کشور فلسطین،ملت و قوانین و قطعنامه های بین المللی هستند.
نتانیاهو همچنین در این سخنان خود هیچاشاره ای به توقف شهرک سازی در کرانه باختری نکرد و معتقد است که هر گونه حلمسالمت آمیز در زمینه منازعه فلسطین باید بقای شهرک های صهیونیست نشین را تضمینکند و همان طوری که وی ـ به ادعای خودش ـ هیچ فلسطینی را از اراضی اشغالی سال 1948اخراج نکرده است، نباید کسی به شهرک های یهودی متعرض شود.
در همین راستا، “خالد عمایره” کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی اظهارداشت که سخنان نتانیاهو نیرنگی جدید است که وی برای نابودی مساله فلسطین به کار میگیرد؛ گویی که منازعه بر سر اراضی اشغالی فلسطین نیست، بلکه مشکل میان وی وکشورهای عربی است و نه ملت فلسطین.
عمایره با تاکید بر اینکه سخنان نتانیاهو نمی تواند باعث فریب هیچ کسی شود،تصریح کرد که مرجع تصمیم گیری درباره کشور فلسطین، نتانیاهو نیست، بلکه قوانین وقطعنامه های بین المللی و ملت فلسطین هستند. وی در ادامه این سوال را مطرح کرد کهنتانیاهو چه کاری می تواند با 7 میلیون فلسطینی بکند؟!
این کارشناس مسائل صهیونیستی درباره مبادله فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی سال1948 توسط نتانیاهو اعلام کرد که «اگر وی چنین چیزی می خواهد؛ چرا 50 درصد ازاراضی تاریخی فلسطین را به آنها نمی دهد؛ چرا که تعداد فلسطینیان بیشتر (ازصهیونیست ها) است و نتانیاهو نمی تواند دروغ بگوید.»
وی افزود: نتانیاهو باید یکی از دو راه را انتخاب کند؛ یا تشکیل یک کشور که ازرود اردن تا دریای مدیترانه دارای حاکمیت یکپارچه باشد و عدالت و برابری در آنبرقرار شود که این باعث از بین رفتن حاکمیت اسرائیل و تبدیل آن به کشور دو قومیتیمی شود و یا اینکه منازعه تا ابد تداوم پیدا کند.
به نظر می رسد واضح است که نتانیاهو به دنبال حل منازعه فلسطینی نیست، بلکه بهدنبال اعمال حاکمیت بر مراجع تصمیم گیری است و در همین راستا، در سخنرانی خود مدعیشد که بسیاری از کشورهای عربی به شکل بی سابقه ای از اسرائیل حمایت می کنند و دولتوی تلاش های زیادی برای تشکیل ائتلاف با کشورهای سنی علیه ایران انجام می دهد.
عمر جعاره دیگر تحلیلگر مسائل سیاسی هم خاطر نشان کرد که ائتلاف مد نظرنتانیاهو زمانی می توانست شکل بگیرد که وی با طرح صلح عربی مخالفت نمی کرد و اینمخالفت، نتانیاهو را در معرض انتقادات اعضای لیکود قرار داد؛ چرا که وی با طرحعربی که به منزله پیروزی طرح عادی سازی روابط با اسرائیل بود، مخالفت کرده بود.
وی درباره امیدواری همیشگی نتانیاهو به تغییر رهبران فلسطینی، اظهار داشت کهبه نظر نمی رسد نتانیاهو قدرت تغییر عرصه سیاسی در باریکه غزه یا رام الله راداشته باشد؛ همان طوری که نتوانست یاسر عرفات رئیس سابق تشکیلات خودگردان فلسطینرا تغییر دهد و او را ترور کرد.