نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” در غزه تاکید کردکه مساله فلسطین در حال حاضر در معرض نابودی و حذف قرار گرفته است و امت عربی بهجای حمایت از آن و ملت فلسطین، به دنبال رژیم صهیونیستی می دود و در گفتگوهایقاهره که چند روز بعد شروع خواهد شد، مسائل بزرگ و اساسی مورد بررسی قرار خواهندگرفت.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خلیل حیه در مراسمی که به همت کمیته سیاسیجنبش حماس در اردوگاه البریج برگزار شد، آخرین تحولات آشتی ملی را تشریح و اعلامکرد که «مساله فلسطین در معرض خطر قرار گرفته است و شهرک سازی اراضی فلسطینی را درکام خود فرو می برد و دشمن با هر گونه برچیدن شهرک ها، ترسیم مرزها در الاغوار،تقسیم قدس و بازگشت آوارگان فلسطینی به شهر و دیار خود مخالفت می کند و همه این هابا حمایت آمریکا صورت می گیرد و این ثابت می کند مقاومت که در کرانه باختری بامشکل مواجه شده است، مهمترین مقدسات فلسطین به شمار می رود.
وی افزود: نظام های رسمی عربی از حمایت از مقاومت شانه خالی کرده اند و رژیمصهیونیستی با دشمن تراشی در منطقه، به طائفه گرایی هم دامن زده است.
این رهبر برجسته حماس خاطر نشان کرد که «مقاومت مقدس دروغ پردازی های نظام هایعربی را که طی دهها سال گذشته مدعی حمایت از آرمان فلسطین بودند، برملا کرده است،اما ملت ما الان به خاطر “نه” گفتن تحت محاصره قرار گرفته است و امروزباید راهی برای برون رفت از این وضعیت و حمایت از مقاومت و کاهش مشکلات آن پیداشود.»
اشتباه تاریخی
خلیل حیه در بخش دیگری از سخنان خود، توافقنامه اسلو را اشتباه تاریخی بسیارخطرناک تر از وعده بالفور توصیف کرد؛ چرا که این توافق به رژیم صهیونیستی حقموجودیت در 78 درصد از اراضی فلسطین را داد و 22 درصد را هم بر روی میز مذاکرهگذاشت و علاوه بر این، بر روی مقاومت نام “خشونت” گذاشت و همین مساله درادامه منجر به شکل گیری شکاف داخلی شد.
وی افزود: حماس با سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” و جنبش فتح درمقاطع مختلفی؛ از جمله اسلو اختلاف نظر پیدا کرد، اما شکاف داخلی فلسطین رد سال2007 باعث تضعیف بیشتر فلسطینیان شد تا جایی که آمریکا در دوران “دونالدترامپ” سعی در جلب حمایت از توافقنامه صلح منطقه ای را دارد که باعث تقویت روابطعرب ها با رژیم صهیونیستی می شود.
حیه ضمن تشریح دلایل اعمال فشار حماس برای امضای توافق آشتی ملی، این توافق راکوتاه ترین راه مقابله با رژیم صهیونیستی از طریق وحدت؛ حتی با وجود اختلاف دیدگاههای سیاسی دانست.
وی افزود:« در حال حاضر خطر افزایش یافته است و از همین رو، ما تصمیم گرفتیمگام بزرگی برداریم و قدم در مسیر آشتی ملی گذاشتیم تا زمینه حمایت از ملت فلسطینفراهم گردد؛ چرا که تا زمانی که ما دچار دو دستگی هستیم، امکان مقابله با رژیمصهیونیستی وجود ندارد و از همین رو، حماس گام هایی را در راستای تحقق وحدت برداشت؛چرا که چشم به آزاد سازی فلسطین، بازگشت آوارگان و آزادی مقدسات دارد.
حماس و فتح
نایب رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد که دوجنبش فتح و حماس نیازمند آشتی ملی هستند، اما محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردانفلسطین نیاز بیشتری به این مساله دارد؛ چرا که در مقابل جهانیان به عنوان نمایندهتمام فلسطینیان صحبت می کند.
وی افزود:«برای موفقیت آشتی ملی، همگان باید به اهمیت آن پی برده و از آنحمایت کنند و دو جنبش فتح و حماس هم اراده واقعی برای آشتی دارند و آماده اند اینمسیر را ادامه دهند.»
این رهبر برجسته فلسطینی خواستار حاکم شدن روح توافق بر مرحله انتقالی کنونی وتوجه به وطن به جای حزبگرایی شد و تاکید کرد که حماس همچنان به اقدامات مثبت وسازنده خود مانند واگذاری دولت و گذرگاه ها و وزارتخانه ها، فراهم کردن زمینه عملدولت رام الله به وظایف و مسئولیت های خود در غزه و انحلال کمیته اداری ادامه میدهد.
گذرگاه رفح
خلیل حیه درباره نحوه فعالیت گذرگاه رفح نیز اعلام کرد که «دو سال پیش ما دربیروت بر مخالفت با توافقنامه گذرگاه رفح امضا شده در سال 2005 تاکید کردیم و ایندر صورتجلسه ای که “حسین شیخ”، “ماجد فرج” و “عزاماحمد” (سه تن از مسئولان تشکیلات رام الله) نیز آنرا رویت کرده اند، ثبت شدهاست.
وی افزود: توافقنامه گذرگاه رفح امضا شده در سال 2005 برای 12 ماه بود و مدتاعتبار آن به پایان رسیده است و امروز ما سعی در راه اندازی گذرگاه رفح به شکلیداریم که به نفع طرفین فلسطینی و مصری باشد و با هر نوع اداره آن؛ مشروط به اینکهمغایر اصول ملی و مقاومت نباشد، موافقیم.
گفتگوهای قاهره
خلیل حیه در پایان به گفتگوهای آتی قاهره اشاره کرد و گفت این گفتگوها با حضورتمامی گروه های فلسطینی برگزار خواهد شد و در آن پرونده های بزرگی مانند انتخاباتسازمان آزادی بخش فلسطین و شورای ملی فلسطین بررسی خواهند شد.
وی افزود:« ما ترسی از انتخابات نداریم و تا زمانی که اشغالگری ادامه داشتهباشد، پروژه ما مقاومت است و سلاح مقاومت قابل مذاکره نیست و پرونده کارمندان نیزیک مساله ملی است و باید حل شود.»
حیه خواستار تداوم اجرای آشتی اجتماعی شد و بر لزوم تلاش در زمینه برقراریآزادی های عمومی در کرانه باختری تاکید نمود.