جنبش مقاومت اسلامی حماسامروز پنجشنبه به مناسبت سی امین سالروز تاسیس این جنبش همایش باشکوهی را با شعار”مقاومت تصمیم ما و وحدت گزینه ما” در میدان الکتیبه واقع در غرب شهر غزه برگزارکرد.
به گزارش خبرنگار مرکزاطلاع رسانی فلسطین از غزه، صدها تن از شهروندان فلسطینی از نخستین ساعات بامداد امروز باحمل برچم های فلسطینی و بیرق حماس با پای پیاده راهی این میدان شدند.
لحظاتی پیش اسماعیل هنیهو یحیی سنوار از رهبران ارشد حماس وارد میدان الکتیبه شده و در این مراسم حضور یافتند. در همین حال هیاتی ازجنبش فتح به ریاست احمد حلس عضو کمیته مرکزی این جنبش نیز در این مراسم حاضر شد.
جایگاه اصلی ویژه محلبرگزاری این مراسم، با تصویر بزرگ با زمینه بیت المقدس و یک مبارز قسامی تزیین شدهبود.
جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که شهر قدس، فلسطینی، عربی و اسلامی باقی خواهد ماند و تمامی تلاش ها برای ربودن آن از دست فلسطینی ها و یهودی سازی آن به شکست خواهد انجامید.
جنبش حماس در بیانیه سی امین سالروز تاسیس خود تصریح کرد که تمامی تصمیمات بی نتیجه برای اعلام شهر قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا به این شهر، تصمیمات بیهوده ای است که باعث لغو حق ملی و قومیتی و دینی ملت فلسطین در آن نمی شود.
این جنبش در ادامه بیانیه خود تاکید کرده است که آگاهانه و عامدانه راه آشتی و نابودی تمامی مظاهر شکاف داخلی را در پیش گرفته است و به هیچ طرفی اجازه نخواهد داد این روند را منحرف کند، بلکه ملت فلسطین همگی یکپارچه از سلاح آزاد سازی فلسطین حمایت خواهد کرد.
حماس همچنین از تمامی گروه های ملی خواسته است که صفوف خود را یکپارچه کرده و با مشارکت و توافق مسئولیت وطن را بر دوش بکشند و به فکر حمایت از حقوق و حفظ اصول ملی باشند و از تمامی اشکال همکاری و هماهنگی امنیتی با رژیم صهیونیستی دوری کنند.
این جنبش در بخش دیگری از بیانیه سی امین سالروز تاسیس خود آورده است که تشکیلات خودگردان فلسطین باید در خدمت ملت فلسطین باشد و برای حمایت از امنیت، حقوق و پروژه ملی آن تلاش کند. حماس در عین حال، خاطر نشان کرده است که سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” نهاد ملی فلسطینیان داخل و خارج است که باید حفظ شود و برای اصلاح ساختار و بازسازی آن بر اساس اصول دموکراتیک تلاش شود.
در ادامه بیانیه حماس آمده است که حق بازگشت آوارگان و پناهندگان فلسطینی به سرزمین خود که از آن اخراج شده اند یا اجازه بازگشت به آن؛ چه در مناطق اشغالی سال 1948 و چه در اراضی اشغالی سال 1967، حقی طبیعی است که تمامی ادیان آسمانی و مبانی اساسی حقوق بشر و قوانین بین المللی آنرا به رسمیت شناخته اند و هیچ کس؛ اعم از فلسطینی یا عربی یا بین المللی نمی تواند در آن دخل و تصرف کند.
حماس در این بیانیه خود به کشورهای حامی حقوق ملت فلسطین و جنبش های بین المللی مخالف اشغالگری رژیم صهیونیستی و به ویژه جنبش تحریم این رژیم موسوم به “بی دی اس” درود فرستاده و پافشاری دولت انگلیس بر حمایت از اشتباه تاریخی خود در صدور بیانیه بالفور و مخالفت با معذرت خواهی به خاطر این اقدام را محکوم کرد.
این جنبش در پایان بر گسترش روابط با تمامی کشورهای جهان و به ویژه کشورهای عربی و اسلامی تاکید و اعلام کرد که ما سعی در برقراری روابط متعادل بر اساس نیازهای مساله فلسطین و منافع ملت فلسطین داریم.