پنج شنبه 01/می/2025

یهودیان آمریکا در برابر رژیم صهیونیستی

شنبه 6-ژانویه-2018

روزنامهواشنگتن پست در گزارشی، ضمن بررسی نقش گروه های صهیونیستی در سیاست خارجی آمریکا،می نویسد: اکثریت بزرگی از یهودیان آمریکا، ارتدوکس نیستند و از سلطه ایدئولوزی برسیاست در سرزمین های اشغالی بیزارند. به نظر می رسد که جنگ درون مذهبی بسیارگسترده ای در جریان باشد.

 

گزارش میافزاید: زمانی بود که به هنگام گردآوری کمک مالی از خانواده های آمریکایی برای(رژیم) اسراییل، کسی از اشغال کرانه باختری یا از (نبود)آزادی های مدنی برای فلسطینیان یاقدرت سیاسی خیره کننده یهودیان یا فریبکاری های «بنیامین نتانیاهو» نمی پرسید. امااکنون اگر به خانه های آمریکایی برای کمک به (رژیم* اسراییل برویم، احتمالا دستخالی بر می گردیم.
«
ریچارد کوهن» تحلیلگر ارشد روزنامهواشنگتن پست معتقد است: «بروز شکاف میان یهودیان آمریکا و سیاست های نتانیاهو،بیشترین پیامد را بر مناسبات دو طرف خواهد داشت؛ نه اینکه یهودیان آمریکا- کهبیشترشان دمکرات و لیبرال هستند- دیگر از پشتیبانی نکنند که می کنند اما این حمایتاکنون دیگر همراه با چالش است و تنش، نگرانی و نارضایتی و این رویکرد در میان نسلجوان رو به افزایش گذاته و گاه چنین حمایتی وجود ندارد».
نویسنده در ادامه می نویسد: : (رژیم)اسراییل به گونه ای حرکت می کند که گویی این موضوع هیچ اهمیتی ندارد. یهودیانآمریکا در شمار رای دهندگان در سرزمین های اشغالی نیستند و در ارتش این کشور همخدمت نمی کنند.
مهم تر اینکه اکثریت بزرگی از یهودیانآمریکا، ارتدوکس نیستند و از سلطه مذهب بر سیاست این رژیم بیزارند. در اینجا هم بهمانند جنگ میان مسلمانان سنی و شیعه، جنگ درون مذهبی بسیار خشن است. بهبیان دیگر، برای یهودیان میانه روی لیبرالیعنی همان 76 درصدی که به دونالدترامپ رای ندادند- (رژیم) اسراییل به مانند خویشاوندی است که پیوسته باید اقداماتشرا توجیه کرد.
فراتر از محدودیت های مذهبی که اهمیتزیادی دارند، آینده کرانه باختری به یک موضوع همه گیر تبدیل می شود و اینکه آیاکرانه باختری به همراه نوار غزه در یک کشور فلسطینی جمع می شوند یا (رژیم) اسراییلبه راحتی آن را می بلعد.
ریچارد کوهن این پرسش را مطرح می سازدکه آیا (رژیم) اسراییل یک دمکراسی یهودی باقی می ماند یا تا آینده های دور،همچنان اکثریت فلسطینی را سرکوب خواهد کرد؟
به نظر می رسد که (رژیم) اسراییل درمسیر یک دولتی پیش می رود و نه راه حلی بر پایه دو دولت. نتانیاهو به ساخت هرچهبیشتر شهرک های یهودی نشین ادامه می دهد تا جایی که دیگر هیچ امکانی برای تشکیل یکدولت فلسطینی نباشد.
وی می نویسدایهود باراک» نخست وزیر پیشین رژیمصهیونیستی با انتقاد تند از بی منطقی و تعصب نتانیاهو گفت که (رژیم) اسراییلجایگاه اخلاقی خود نزد یهودیان و تاثیرش بر آنان را از دست می دهد. وی گفت: «ما درحال از دست دادن نسل بعدی هستیم».
ایهود باراک یکی از همان ژنرال هایپرشمار یا روسای اطلاعاتی بازنشسته ای است که همگی طرفدار یک راه حل دو دولتی برایکشمکش (رژیم) اسراییل و فلسطین هستند.
همچنین آنها افرادی نیستند که بر سرامنیت کوتاه بیایند اما هنگامی که نتانیاهو ادعا می کند که یک کشور فلسطینی به یکقلعه تروریستی تبدیل می شود، آنها درست بر عکس آن پافشاری می کنند. آنها می توانندوضعیت را مدیریت کنند.
گزارش تاکید می کند: (رژیم) اسراییلبه شکل فزاینده ای مورد انتقاد است. در دانشگاه های آمریکایی توصیف (رژیم) اسراییلبعنوان یک قدرت نژادپرست استعماری رایج است و برای دانشجویان یهودی دفاع از تلآویو دشوارو دشوارتر می شود. ادامه اشغال کرانه غربی و شخصیت ترامپی نتانیاهو،دهان آنها را بسته است.
در این زمینه، «جرمی بن امی»، رییسگروه لیبرال طرفدار (رژیم) اسراییل جی استریت می گوید؛ «بسیاری از دانشجویان یهودیمیان باورهای خود از ارزش های یهودیت و سیاست های دولت نتانیاهو تناقض می بینند».
زمانی «حییم وایزمن» رییس جمهوریپیشین (رژیم) اسراییل در کتاب زندگینامه به نام آزمون و خطا می نویسد: «اطمیناندارم که جهان با توجه به رفتار دولت یهودی با اعراب، درباره این دولت داوری خواهدکردم.
اکنون نه تنها جهان، که یهودیانآمریکا هم به همین روش درباره (رژیم) اسراییل داوری می کنند.

 

 

 

 

منبع :ایرنا ، 05/10/1396

لینک کوتاه:

کپی شد