چهارشنبه 30/آوریل/2025

رژیم جعلی اسرائیل شکاف اجتماعی – جنگ هویتی

دوشنبه 8-ژانویه-2018

فروپاشی از درون رژیم نامشروع اسرائیل اکنون از فساد و شکاف‌های سیاسی واجتماعی به شدت رنج می‌برد و هرچه زمان می‌گذرد، اعتراضات داخلی نیز علیه اینشرایط بیشتر می‌شود.
در این میان، اظهارات برخی سیاسیونصهیونیستی بسیار حائز اهمیت بوده و بازتاب وسیعی در رسانه‌های صهیونیستی داشتهاست. «تامیر پاردو»رئیس‌سابق دستگاه اطلاعات خارجی رژیمصهیونیستی (موساد) طی سخنانی تاکید کرده است: «جنگ داخلی بزرگ‌ترین تهدید برایموجودیت اسرائیل به شمار می‌رود. بروز اختلافات، آشوب و جنگ داخلی خطراتی به مراتببزرگ‌تر از تهدید ایران و حزب‌الله و یا گروه‌های فلسطینی برای اسرائیل به همراهداردرئیس‌پیشین موساد حدود یک سال پیش همدر اولین حضور رسانه‌ای خود پس از کناره‌گیری از ریاست موساد گفته بود: «ایرانتهدیدی برای اسرائیل نیست، بلکه رشد تضاد داخلی می‌تواند به نابودی اسرائیل منجرشود. هیچ عامل خارجی قادر به مقابله با اسرائیل نیست. تنها تهدید واقعی تضاد درداخل اسرائیل است. اختلافات داخلی ما نتیجه‌ای جز جنگ داخلی ندارد، مسیری که ما درحال حاضر به‌سوی آن در حرکت هستیم. اگر یک جامعه از خط تفرقه و نفرت خود عبور کند،احتمال وقوع پدیده‌ای به نام جنگ داخلی قوت می‌گیرد. این مسئولیت بر عهده همه استتا از بروز اختلاف جلوگیری کنند
شکاف اجتماعی و جنگ هویتی یکی از چالش‌های جدی و درونی جامعه جعلی صهیونیست‌ها، نبودهویتی یکسان و واقعی است. پایه و اساس جامعه سرزمین‌های‌اشغالی بر یک آرزوی دروغبه نام «اسرائیل بزرگ» بر اساس صهیونیسم واصول آن بنا نهاده و سعی شده جامعه یهودی با هویت و فرهنگ‌های گوناگون از سراسرجهان دور هم نگه داشته شوند.این جامعه ساختگی همواره با جنگ هویتیروبرو بوده است.
رئیس‌ رژیم صهیونیستی طی سخنانی درکنفرانس «هرتزلیا» در سال 2016 به صراحت نگرانی خویش را از این تکثر هویتی و مذهبیمیان جامعه صهیونیستی مطرح می‌نماید. او به‌عنوان یکی از سخنرانان اصلی در اینکنفرانس، به وجود شکاف و تفرقه گسترده در جامعه این رژیم اذعان کرد که تهدیدیخاموش برای صهیونیست‌ها به شمار می‌آید. وی در این کنفرانس گفت: «جامعه اسرائیلچهره خود را تغییر می‌دهد. این تغییر، هویت ما را به عنوان اسرائیلی تغییر خواهدداد و تأثیر عمیقی بر مسیری دارد که ما از طریق آن خودمان و وطن ملی خود را می‌شناسیم…شاید هنوز بسیاری در جامعه، رسانه‌ها و درون نظام فکر می‌کنند جامعه اسرائیل همینشکل را دارد، اما از آن زمان تاکنون واقعیت به‌طور اساسی تغییر کرده است. هم‌اکنونشهروندان ما 38 درصد صهیونیست‌های سکولار، 15 درصد صهیونیست‌های ملی‌گرا و مذهبی، 25 درصد عرب و حدود 25درصد هم ارتدوکس افراطی هستند. در هر حال، روند تغییر بافت جمعیتی، واقعیتی است کهچهره (دیگری از) جامعه اسرائیل شکل خواهد داد. این در حالی است که در سال 1990، جامعه اسرائیل52درصد سکولار، 16 درصد ملی‌گرا و مذهبی، 23 درصد اعراب و 9 درصد ارتدوکس‌های افراطیبودند.» ریولین رئیس رژیم صهیونیستی در پایان بحث خود، موضوعی چالشی تحت عنوان«طرح یکسان‌سازی هویت مشترک اسرائیل» را مطرح کرد.
بخش زیادی از جنگ داخلی و تضادی کهرئیس ‌پیشین موساد به آن ‌اشاره کرد، ناشی از همین تکثر هویتی است. تفاوت آرمان،عقیده، مذهب و اصول سیاست همواره زمینه‌ساز تقابل و درگیری داخلی بوده است. به‌طور نمونه، می‌توان به جنگ میانمهاجران آفریقایی(حریدی‌ها) و سکولارها ‌اشاره کرد. حریدی‌ها علاوه‌بر اینکه بهاحکام خاص دینی اعتقاد دارند، دستورات تلمود در حوزه آموزش، کار، اقتصاد و… راهم الزامی می‌دانند. در حالی که جامعه سکولار بسیار با این فضا فاصله دارد و برخیاز آنان، حریدی‌ها را مشکل اصلی اسرائیل معرفی می‌کنند. به عنوان مثال، می‌توانیادداشت جنجالی روزنامه «‌هاآرتص» را ‌اشاره کرد که در آن آمده بود: «طرفداران جریان مذهبی و ملی دراسرائیل بسیار خطرناک‌تر از حتی جنبش حزب‌الله هستند. شاید بتوان عرب‌ها را کشت،اما طرفداران این جریان را نمی‌توان کشت.» سخنانی که با واکنش برخی اعضای مذهبی وتندرو کابینه نتانیاهو هم همراه بود.
فساد سیستمی و اقتصادی اکنون نتانیاهو با چهار پرونده فساداقتصادی روبه روست. پرونده‌های نتانیاهو بهانه‌ای شده است که برخی سیاستمداراناسرائیلی این موضوع را یادآوری نمایند که چالش‌شان درونی است و تهدید‌نمایی مقاومتنوار غزه، مرزهای جولان و ایران هسته‌ای تنها بهانه‌هایی از سوی نتانیاهو برای حفظقدرت است. برخی سیاستمداران معتقدند نتانیاهو علیرغم فسادهای فراوان که بخشی ازآنان ناشی از تبعیض نژادی و ساختار سیاسی غیر شفاف و دموکراسی غیرواقعی کنست(مجلس) است، به این دلیل توانسته طی یک دهه در راس قدرت باقی بماند که پشت جنجالدشمن هراسی و ایران هراسی پنهان شده است.
«
مارکشولمن» در سایت مشهور نیوزویک این سؤال را مطرح می‌کند که چرا فساد در اسرائیلبالاست؟ او در یادداشت خود لیستی از فساد در میان سیاستمداران و صاحبان شرکت‌هایاقتصادی را مرور می‌کند. وی در بخشی از یادداشت خود می‌گوید: «من سال‌هاست بحثیطولانی را با دوستی آغاز کرده‌ام که جزء مقامات بلندپایه دولت بود: آیا امروز فساددر اسرائیل بیشتر شده، یا اینکه این فساد از قبل وجود داشته و پلیس این روزها کارخود را بهتر انجام می‌دهد؟ رویدادهای سال گذشته این بحث را به سرانجام رساند.امروز فساد بیشتری وجود دارد.
«
موشهیعلون»، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی که در اعتراضات اخیر هم حضور پررنگی داشتهاست طی سخنانی قابل تامل در انتقاد به نتانیاهو گفته است: «رهبری کردن این‌گونهنیست، رهبری باید متحد باشد. این در حالی است که سیاستمداران مسائل را به دو جبههراست و چپ تقسیم‌بندی می‌کنند. اگر در گذشته کسی از من سؤال می‌کرد که چه چیز باعثمی‌شود شب‌ها بیدار بمانم، انتظار می‌رفت که بگویم ایران، اما اکنون می‌گویم فسادمالی… اکنون فساد مالی سبب شده تا شهروندان ما اعتماد و اعتقاد خود به رهبریاسرائیل را از دست بدهند. این خطری بزرگ‌تر از تهدید ایران، حزب‌الله، حماس یاداعش است
درخصوص میزان حجم فساد در سرزمین‌های‌اشغالیآمار رسمی‌ای منتشرنشده است، اما حجم اتهامات و بازجویی‌های نتانیاهو و اطرافیانش،اخبار قاچاق سلاح در ارتش و… نشان دهنده وجود فسادی جدی در سرزمین‌های‌اشغالیاست. پایگاه عبری زبان «واللا»در گزارشی نوشته است: «بنیامیننتانیاهو تنها نخست‌وزیر اسرائیل نیست که در پرونده‌های فساد دست دارد، بلکه هفتنخست‌وزیر قبلی این رژیم هم در پرونده‌های فساد مختلف دست داشته‌اند، اما به‌جز«اولمرت»، علیه هیچ‌کدام از آنها کیفرخواست ارائه نشد و وی پس از تحمل یک سال ونیم حبس، اخیراً از زندان آزاد شده است. «دیوید بن گوریون» اولین نخست‌وزیراسرائیل بود که از سمت خود برای دفاع از پسرش «عاموس» که جانشین فرمانده پلیس اینرژیم بوده و به فساد متهم شده بود، سوءاستفاده کرد و در نهایت خودش نیز محاکمه شدهاست، اما دادگاه وی را از اتهامات وارده تبرئه و به وی غرامت پرداخت کرده است.
یک اندیشکده صهیونیستی در گزارش مفصلخود در پایان سال 2016، میزان رضایتمندی مردم از قوه قضائیه رژیم صهیونیستی را 57درصد اعلام می‌کند.این درحالی است که این مقدار در سال2012 حدود 73 درصد بوده است.
جمع‌بندی

ریشه فساد سیاسی و اقتصادی و جنگهویتی در سرزمین‌های‌اشغالی را باید در ماهیت جعلی این رژیم جست‌وجو کرد.خودبرتربینی، نژادپرست، صهیونیسم، مادی‌گرایی و نبود هویتی مشترک علیرغم ادعاها وتلاش‌های فراوان، همگی بخشی از چالش‌ها وجنگ هویتی و داخلی سرزمین‌های‌اشغالی است.در ماه‌های جاری مخالفان سیاسی نتانیاهو، برای کنار زدن وی از قدرت، با صراحتبیشتری از فساد و چالش هویتی رژیم صهیونیستی حرف می‌زنند.

 

 

 

منبع :کیهان ، 14/10/1396

لینک کوتاه:

کپی شد