چهارشنبه 30/آوریل/2025

ابو مرزوق: آشتی ملی در خطر است و حماس عامل شکاف داخلی نیست

چهارشنبه 10-ژانویه-2018

عضو دفتر سیاسی جنبش مقامت اسلامی “حماس” تاکیدکرد که آشتی ملی در خطر است و نیاز شدیدی به اصلاح مسیر دارد. وی در همین راستا ازجنبش فتح خواست که از شک و تردید دست برداشته و دست به اقدامات عملی و اجرایتوافقات صورت گرفته بزند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، موسی ابو مرزوق امروزچهارشنبه در گفتگو با روزنامه فلسطینی “القدس” با تاکید بر اینکه حماسنقشی در شکاف داخلی ندارد، تصریح کرد که سخنان هفته گذشته من درباره آشتی ملی کهبرخی آنها را بدبینانه و نشانه جدیدی از به بن بست رسیدن آشتی ملی پس از امیدهایایجاد شده در ماه های گذشته دانستند، هیچ ارتباطی به بدبینی و خوشبینی ندارد، بلکهبیانگر وضعیت موجود و زنگ خطری برای سرنوشت آشتی ملی است.

وی افزود: هدف از این سخنانش، ارائه هشدار برای درک آشتیملی و بازگرداندن آن به مسیر درستش به عنوان آشتی ملی برابر و متوازن بود و حماسآماده رفع تمامی موانع پیش روی تحقق این آشتی بر پایه حفظ حقوق ملی است.

ابو مرزوق تصریح کرد که جنبش حماس اقدامات زیادی برای تحققآشتی ملی انجام داده و منافع عالی ملی را بر منافع حزبی برتری داده است؛ به طوریکه کمیته اداری را منحل کرده و از دولت وفاق ملی در غزه استقبال کرد و این در حالیبود که بر اساس توافقات صورت گرفته در فوریه سال 2017، رئیس تشکیلات خودگردانفلسطین باید رایزنی های خود برای تشکیل دولت وحدت ملی را آغاز می کرد؛ چرا که دولتفعلی شکست خورده است.

وی خاطر نشان کرد که «تنها اشاره به این نکته کافی است که75 درصد از تصمیمات دولت در سال 2017 مربوط به روزهای تعطیل، اعیاد و جشن ها بودهاست و این در حالی است که شهروندان فلسطینی مشکلات بزرگتری هم داشتند؛ اما با اینوجود، ما روند واگذاری وزارتخانه ها به این دولت را تسهیل بخشیده و با بازگشت 1600نفر از کارمندانی که (در سال 2007 و پس از به قدرت رسیدن حماس و تشکیل دولت توسطآن) از حضور در سر کارهایشان خودداری کرده بودند، موافقت کردیم و حتی گذرگاه هاینوار غزه را هم کاملا به دولت واگذار کردیم.

این عضو برجسته دفتر سیاسی حماس خاطر نشان کرد که «ایستبازرسی 4-4 برچیده شد؛ هر چند که این کار خطرات امنیتی متعددی در پی داشت و تعاملبسیار مثبتی با نیازهای دولت انجام دادیم و آمادگی خود را برای واگذاری مالیات هایداخلی و درآمدهای گذرگاه ها بر اساس روشی که دولت وفاق ملی مشخص کرده بود، اعلامنمودیم. تامین امنیت هیات ها و کنترل اوضاع داخلی و استقبال از رامی حمدالله بهعنوان وزیر کشور و فراهم کردن زمینه دیدار وی با مسئولان این وزارتخانه از دیگراقداماتی بود که جنبش حماس دست به آنها زد.

موسی ابو مرزوق تاکید کرد که تمامی این کارها کاملا بهصورت حرفه ای صورت گرفت و حماس به گفتمان رسانه ای وحدت بخش پایبند ماند، اما درمقابل، هنوز دستوری از سوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان برای رفع مجازات هاییکه در ماه های قبل علیه نوار غزه وضع شده بودند، صادر نشده است.

وی درباره ماهیت گزینه های پیش روی حماس در قبال تداوم اینوضعیت اظهار داشت که «ما تمامی موانع پیش روی آشتی ملی را برداشتیم و تمامی گروههای فلسطینی و نیز افکار عمومی فلسطین و طرف ناظر مصری و حتی رهبران جنبش فتح بهاین مساله اذعان کرده بودند، اما مسئولان این جنبش اخیرا تغییر موضع داده اند.»

ابو مرزوق تصریح کرد که «متاسفانه ما در جریان گفتگوهایاخیر، هیات جنبش فتح سرسختی زیادی در لغو مجازات های “ظالمانه” اعمالشده علیه غزه و پیشبرد آشتی ملی بر اساس توافقنامه 4 مه سال 2011 و توافقات بعدیبه خرج داد و این در حالی است که این مجازات ها در ماه های اخیر وضع شده اند و مانعیاساسی در مساله بحران های فلسطین نیستند.»

این عضو دفتر سیاسی حماس خاطر نشان ساخت که «با این وجود،ما در جنبش حماس یکی از دو طرف شکاف داخلی به شمار نمی رویم و به حمایت از وحدتملی فلسطین و فراهم کردن زمینه تحقق آن با استفاده از تمامی ابزارهای موجود ادامهمی دهیم.»

ابو مرزوق در پایان تاکید کرد که حماس تمامی احتمالات ممکنو اقدامات مناسب برای آنها را با گروه های فلسطینی مورد بررسی قرار خواهد داد و ماگزینه های متعددی برای پایان دادن به بحران حاکم بر نوار غزه داریم و صبرمان درقبال وضعیت موجود هم حدی دارد.» 

لینک کوتاه:

کپی شد