نایب رئیس دوم پارلمان فلسطین تاکید کرد که دلایل جنبش مقاومت اسلامی”حماس” و جنبش جهاد اسلامی فلسطین برای عدم مشارکت در نشست شورای مرکزیسازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” که قرار است فردا یکشنبه در رام اللهبرگزار شود، منطقی است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، حسن خریشه در گفتگو با پایگاه خبری”فلسطین الیوم” تصریح کرد که حضور جنبش های حماس و جهاد در نشست شورایمرکزی ساف به عنوان مهمان و اعضای غیرموثر بی معناست و انتظار می رود که آنها پساز عضویت در این شورا و اصلاح ساف در آن مشارکت کنند تا امکان اتخاذ تصمیماتمتناسب با چالش های پیش روی مساله فلسطین فراهم شود و آنها “شاهداندروغین” این نشست ها نباشند.
خریشه اعلام کرد که مشارکت حماس و جهاد اسلامی در این نشست می توانست بهتصمیمات شورای مرکزی اعتبار ببخشد؛ همان طوری که «جنبش حماس در سال 1999 از طریقشیخ احمد یاسین (بنیانگذار فقید این جنبش) و محمود زهار (از رهبران برجسته حماس)در یکی از نشست های این شورا حضور پیدا کرد و با وجود اینکه آنها مهمان افتخاریبودند و به عنوان عضو فاقد حق رای در سالن حضور داشتند و هیچ صحبتی هم نکردند، اماتصمیمات نشست به پای آنها هم نوشته شد.»
وی افزود که من آرزو داشتم دو جنبش حماس و جهاد به عنوان اعضای موثر و نه بهعنوان مهمان در نشست شورای مرکزی مشارکت کنند تا بحث های این نشست جدی تر دنبالشود و همگان به مصوبات آن پایبند باشند، اما وقتی مهمان این نشست باشند و هیچ نقشو تاثیری و حق اظهار نظر و رای دادن در آن نداشته باشند، حضور آنها بی معنا می شودو از همین رو، دلایل آنها برای عدم مشارکت قابل درک است.
خریشه تاکید کرد که شورای مرکزی برای حضور و مشارکت موثر حماس و جهاد در نشستهایش باید فکری به حال نحوه ورود این دو جنبش به تشکیلات سازمان آزادی بخش فلسطین”ساف” کند و این از لحاظ عقلی قابل قبول نیست که 15 گروه عضو ساف درشورای ملی حق رای داشته باشند، اما دو جنبش بزرگ تاثیرگذار در فلسطین حق مشارکت ورای دادن نداشته باشند.
گفتنی است که جنبش مقاومت اسلامی “حماس” ضمن اعلام عدم حضور خود درنشست شورای مرکزی ساف، دلایل مخالفت خود با این مساله را تشریح و اعلام کرد کهشرایط سخت این شورا در سایه ناتوانی آن در بازنگری سیاسی فراگیر و مسئولانه باعثاتخاذ چنین تصمیمی شده است. حسادم بدران عضو دفتر سیاسی و رئیس دفتر روابط ملیجنبش حماس امروز شنبه (13 ژانویه) با صدور بیانیه ای مطبوعاتی خاطر نشان کرد کهشرایط برگزاری نشست شورای مرکزی مانع از این خواهد شد که تصمیماتی در سطح آرمانهای ملت فلسطین و مقتضیات این مرحله اتخاذ شود. از سوی دیگر، “محمدهندی” عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین از مخالفت این جنبش با مشارکتدر نشست شورای مرکزی ساف خبر داده بود.