مقامات آمریکایی روز گذشته از انتقال سفارت این کشور از تلآویوبه قدس در 14 ماه می آینده خبر دادند که این خبر با واکنش گروههای فلسطینی همراهبود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این واکنش های به شرحزیر است:
حماس:
جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که انتقال سفارت آمریکااز تل آویو به قدس اشغالی، کل منطقه را به آتش خواهد کشید.
عبداللطیف قانوع سخنگوی حماس در بیانیه ای مطبوعاتی تصریحکرد که انتقال سفارت آمریکا به قدس هیچ مشروعیتی به رژیم اشغالگر نمی بخشد و موجبتغییر و یا تحریف حقایق و واقعیت های موجود در این شهر نخواهد شد.
قانوع این اقدام را نقض صریح قوانین و معاهدات بین المللیدر مورد قدس دانست و گفت چنین اقدامی تحریک آمیز بوده و احساسات و عواطف امت اسلامیو عربی و ملت فلسطین را جریحه دار می کند.
جهاد اسلامی:
جنبش جهاد اسلامی هم در بیانیهای ضمن محکوم کردن این تصمیم،تاکید کرد که انتقال سفارت آمریکا به قدس در هفتادمین سالروز اشغال فلسطین، یعنی بیتوجهی آمریکا به تجاوزات و جنایات علیه ملت فلسطین و سراسر امت اسلامی و عربی.
این جنبش بیان کرد که این تصمیم غیرقانونی و باطل است وثابت میکند که آمریکا در تهدید ثبات و امنیت منطقه و حمایت از تروریسم و جنایاتاسرائیل علیه ملت فلسطین دست دارد.
در این بیانیه آمده است که همزمان شدن این اقدام با سالروزاشغال فلسطین، بزرگترین جنایت است و ملت فلسطین قاطعانه در مقابل آن میایستد.
سازمان آزادیبخش فلسطین:
دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین گفت که تعیینسالروز اشغال فلسطین برای انتقال سفارت آمریکا به قدس، نقض صریح قوانین و قعطنامههایبینالمللی است و بیانگر بیاعتنایی آمریکا به نابودی راهکار تشکیل دو کشور است.
صائب عریقات افزود که آمریکا با این کار، خود را به کلی ازدایره روند سازش به عنوان یک میانجی خارج میکند و بدین گونه آمریکا خود بخشی ازمشکل است و نمیتواند در ایجاد راه حل برای مشکلات مشارکت داشته باشد.
جبهه خلق:
کاید غول عضو دفتر سیاسی جبهه خلق برای آزادی فلسطین اینتصمیم را بیاعتنایی به جنایات اسرائیل علیه ملت فلسطین و حمایت مطلق و قاطع آمریکااز این رژیم دانست.
غول تصریح کرد که ملت فلسطین همانطور که از زمان فاجعهاشغال فلسطین با توطئههای مختلف برای نابودی مسئله فلسطین مقابله کرده است، اینبار نیز با این اقدام آمریکا مقابله کرده و هرگز اجازه اجرای آن را نمیدهد.
وی زمان اجرای این تصمیم را بسیار خطرناک خواند و خواستارتعامل با آمریکا با تکیه بر همین مسئله شد.
کاید غول بهترین راه مقابله با این تصمیم را تحقق وحدت وآشتی ملی فلسطین دانست.