پنج شنبه 01/می/2025

3 گزینه پیش‌روی اسرائیل در قبال غزه از نگاه پژوهشگر اسرائیلی

چهارشنبه 28-فوریه-2018

یک پژوهشگر سرشناس اسرائیلی تاکید کرد که اوضاع در نوار غزهدر پرتو اتهامات وارده به اسرائیل مبنی بر اینکه در برابر بحران های انسانی اینباریکه مسئول است، روز به روز بدتر و ناگوارتر می شود و احتمال اینکه امنیت و ثباتمنطقه نیز به خطر بیفتد، روز به روز بیشتر می شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، “کوبیمیخائیل” پژوهشگر اسرائیلی کانون مطالعات امنیت داخلی وابسته به دانشگاه تلآویو در مقاله ای که در روزنامه مکور ریشون منتشر شده است، اظهار داشت که اوضاعکنونی حاکم بر غزه، 3 گزینه را پیش روی اسرائیل قرار می دهد و این رژیم می تواندزمان آغاز جنگ دیگر را که به مراتب نسبت به جنگ های قبلی شدیدتر و سخت تر خواهدبود، به تعویق بیندازد.

میخائیل اشاره کرد که مواضع و سیاست های رژیم صهیونیستی درقبال غزه، به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین کمک می کند مجازات ها علیهاین باریکه را ادامه دهد تا اینگونه بتواند حماس را تسلیم شروط و خواسته های خودکند، ولو این اقدام به ضرر شهروندان فلسطینی تمام شود و اوضاع معیشتی آنان را تحتالشعاع قرار دهد.

در همین حال، رژیم صهیونیستی همچنان مخالف گفتگو با حماسبرای بهبود اوضاع معیشتی ساکنان نوار غزه است، با وجود اینکه این رژیم حماس راقدرت حاکم بر این باریکه می داند، به همین خاطر هم هر بار پس از شلیک یک موشک یاراکت از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی حتی اگر ثابت هم شود که حماس دخالتی در اینکار نداشته است، این رژیم پایگاه های نظامی حماس را بمباران می کند.

میخائیل که استاد تعدادی از دانشگاه های اسرائیلی نیز هست و16 کتاب در مورد نزاع با فلسطینیان تالیف کرده است، عنوان کرد که اسرائیل برایمقابله با وخامت اوضاع انسانی ناگوار باریکه غزه 3 گزینه پیش رو دارد. نخست: اینکهبه طور یکجانبه برای نجات اوضاع انسانی ناگوار باریکه غزه وارد عمل شود، به ویژهدر بخش های آب و دارو و فراهم کردن زمینه ورود راحت تر کمک های بشردوستانه به اینمنطقه.

گزینه دوم عبارت است از کمک به عباس برای دست یابی به اهدافو خواسته های خود از آشتی ملی با حماس که این مسئله می تواند موجب تسریع در سیطرهتشکیلات خودگردان بر نوار غزه از طریق راهکاری منطقه ای و بین المللی به منظوربهبود اوضاع انسانی غزه و واگذاری کامل اداره این باریکه به تشکیلات خودگردانباشد.

اما گزینه سوم از نظر میخائیل این است که به نوار غزه بهدید یک نظام سیاسی متخاصم محکوم از جانب حماس نگریسته شود، بدین گونه که رژیمصهیونیستی در مقابل دست یابی به توافق آتش بس طولانی مدت با حماس اجازه ورودکالاها و نیازهای اساسی و ضروری ساکنان این باریکه را بدهد، هرچند این به معنیدادن مشروعیت به حماس در نوار غزه خواهد بود.

وی افزود: این 3 گزینه به هیچ وجه نمی تواند تضمینی برایاسرائیل در خصوص جلوگیری از وخامت هرچه بیشتر اوضاع امنیتی در نوار غزه در آیندهباشد اما این مسئله می تواند تعویق درگیری و جنگ آتی را تضمین کند و وقت کافی رادر اختیار رژیم صهیونیستی برای ساخت و تکمیل دیوار امنیتی زیرزمینی در مرز نوارغزه برای مقابله با تونل های حماس قرار دهد.

اما کاملا واضح است که رژیم صهیونیستی نمی خواهد هیچ اهمیتیبه این گزینه ها بدهد و ترجیح می دهد که اوضاع به همین شیوه ای که هست، باقی بماندبدون اینکه زمام امور را در مورد نوار غزه بدست بگیرد.

لینک کوتاه:

کپی شد