چهارشنبه 30/آوریل/2025

مخالفت گروه های فلسطینی با برگزاری نشست شورای ملی با ترکیب قدیمی

چهارشنبه 7-مارس-2018

گروه های فلسطینی مخالفت خود را با برگزاری نشست شورای ملی در تاریخ 30 آوریلآینده اعلام و آنرا نشانه یکجانبه گرایی در تصمیمات و کودتا علیه توافق گروه هایفلسطینی در بیروت اعلام کردند و تاکید نمودند که این کار باعث تشدید شکاف داخلیخواهد شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، عبد اللطیف قانوع سخنگوی جنبش مقاومتاسلامی “حماس” تاکید کرد که تعیین روز 30 آوریل به عنوان زمان برگزارینشست شورای ملی نوعی یکجانبه گرایی و دیکتاتورمآبی در اداره موسسات ملی و کودتاعلیه توافق گروه های فلسطینی در بیروت است.

وی در گفتگوی ویژه با خبرگزاری “شهاب” خاطر نشان کرد که گروه هایفلسطینی در بیروت توافق کردند که نشست شورای ملی یکپارچه و در کنار آن انتخاباتبرگزار شود و دولت وحدت ملی تشکیل گردد و تصمیم امروز کمیته اجرایی ساف یکجانبهگرایی و دیکتاتورمآبی است.

وی افزود:«شورای ملی با ترکیب کنونی اش نمی تواند دستاوردی در عرصه سیاسیداشته باشد» و باید نتایج نشست کمیته مقدماتی شورای ملی فلسطین در بیروت به مرحلهعمل درآیند.

قانوع تاکید کرد که ما در مسیر آشتی واقعی قدم برمی داریم و به تحقق آن ادامهمی دهیم و این ایجاب می کند که آشتی بر پایه اصل مشارکت شکل گیرد و نه یکجانبهگرایی و کودتا علیه اجماع ملی.

وی افزود: پروژه آمریکایی علیه قدس و پروژه های نابودی مساله فلسطین نیازمندتحقق وحدت فلسطینی، یکپارچه سازی نهادهای ملی و احیای راهبرد ملی برای مقابله باتوطئه ها علیه مساله فلسطین است.

از سوی دیگر، “داود شهاب” سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین بر مخالفتاین جنبش با تصمیم کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” بابرگزاری نشست شورای ملی فلسطین در تاریخ 30 آوریل آینده تاکید و اعلام کرد که ایننشست ها «بی ارزش و بی نتیجه است.»

شهاب خاطر نشان کرد که تجربه این مساله را به ما ثابت کرده است؛ به طوری کهشورای مرکزی قبل از مدتی کوتاه تشکیل جلسه داد و با وجود توصیه های ضعیف آن،تشکیلات خودگردان از اجرای این توصیه ها خودداری کرد و ضمن نادیده گرفتن آنها، بههمکاری امنیتی ادامه داد.

وی افزود:«این نشست ها بر اساس رویکرد یکجانبه گرایانه و بدون توافق و به دوراز اجماع ملی برگزار می شود و از همین رو، از مشروعیت واقعی بی بهره اند.»

در همین راستا، “جمیل مزهر” عضو کمیته سیاسی جبهه خلق برای آزادیفلسطین هم خواستار برگزاری نشست ملی یکپارچه و برگزاری انتخابات با مشارکت تمامیگروه های فلسطینی از جمله دو جنبش حماس و جهاد اسلامی شد.

مزهر در گفتگوی ویژه با خبرگزاری شهاب خاطر نشان کرد که برگزاری نشست شورایملی با همان ترکیب قدیمی باعث تشدید شکاف داخلی و تفرقه و دودستگی بیشتر می شود ومحمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین باید خواستار برگزاری نشست کمیته احیایساف شود.

مزهر در واکنش به تصمیم امروز چهارشنبه کمیته اجرایی ساف، از دولت رامیحمدالله خواست که طرحی برای تبیین ماهیت روابط با اسرائیل ارائه دهد. وی افزود:«تصمیمات شورای مرکزی باید از طریق توقف تمامی اشکال همکاری امنیتی با رژیمصهیونیستی اجرا شود و هیچ گونه تاخیر و تعلل در این زمینه قابل قبول نیست، بلکهباید اقدامات جدی‌تر و مسئولانه‌تری برای مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی اتخاذشود.»

این عضو جبهه خلق همچنین خواستار بازنگری در توافقنامه اقتصادی پاریس وتوافقنامه اسلو شد که به مساله فلسطین ضربه زده است.

گفتنی است که کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین در جریان نشست امروزچهارشنبه به ریاست محمود عباس تصمیم به برگزاری نشست شورای ملی فلسطین در تاریخ 30آوریل آینده شد، اما گروه های فلسطینی با برگزاری نشست این شورا با ترکیب قدیمی آنمخالف و خواستار اجرای تصمیمات کمیته مقدماتی شورای ملی هستند که در ژانویه سالگذشته در بیروت برگزار شد.

لینک کوتاه:

کپی شد