جمعه 02/می/2025

حماس : خودکامگی شورای ملی فلسطین به تلاش های آشتی ملی لطمه می زند

پنج‌شنبه 8-مارس-2018

عضودفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” گفت که برگزاری نشست شورای ملیفلسطین با ترکیب کنونی اش در تاریخ 30 آوریل آینده بدون دعوت از این جنبش و جنبش جهاداسلامی موجب تعمیق شکاف داخلی می شود و به تلاش های آشتی لطمه می زند.

بهگزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، عزت الرشق در صفحه خود در شبکه اجتماعی توئیترنوشت که این اقدام شورای ملی به مثابه تثبیت خودکامگی در عرصه تصمیم سازی و نادیدهانگاشتن تمامی نتایج و مصوبات نشست مقدماتی این شورا در بیروت است و زمینه ساز شکل گیری یک شورای ناکارآمد و فاقد مشروعیت می گردد.
وی یادآور شد که عدم دعوت شورای ملی فلسطین از حماس و جهاد اسلامی مانع از آن می شود که شورایی با حضور نمایندگان تمامی گروه های فلسطینی تشکیل گردد که بتواند با معامله قرن مقابله کند.

این در حالی است که گروههای فلسطینی مخالفت خود را با برگزاری نشست شورای ملی در تاریخ 30 آوریل آیندهاعلام و آنرا نشانه یکجانبه گرایی در تصمیمات و کودتا علیه توافق گروه های فلسطینیدر بیروت اعلام کردند و تاکید نمودند که این کار باعث تشدید شکاف داخلی خواهد شد.

عبداللطیف قانوع سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی”حماس” تاکید کرد که تعیین روز 30 آوریل به عنوان زمان برگزاری نشستشورای ملی نوعی یکجانبه گرایی و دیکتاتورمآبی در اداره نهادها و دستگاه های ملی و کودتا علیهتوافق گروه های فلسطینی در بیروت است.

ویدر گفتگوی ویژه با خبرگزاری “شهاب” خاطر نشان کرد که گروه های فلسطینیدر بیروت توافق کردند که نشست شورای ملی یکپارچه و در کنار آن انتخابات برگزار شودو دولت وحدت ملی تشکیل گردد و تصمیم امروز کمیته اجرایی ساف یکجانبه گرایی ودیکتاتورمآبی است.

ویافزود:«شورای ملی با ترکیب کنونی اش نمی تواند دستاوردی در عرصه سیاسی داشته باشد»و باید نتایج نشست کمیته مقدماتی شورای ملی فلسطین در بیروت به مرحله عمل درآیند.

قانوعتاکید کرد که ما در مسیر آشتی واقعی قدم برمی داریم و به تحقق آن ادامه می دهیم واین ایجاب می کند که آشتی بر پایه اصل مشارکت شکل گیرد و نه یکجانبه گرایی و کودتاعلیه اجماع ملی.

ویافزود: پروژه آمریکایی علیه قدس و پروژه های نابودی مساله فلسطین نیازمند تحققوحدت فلسطینی، یکپارچه سازی نهادهای ملی و احیای راهبرد ملی برای مقابله با توطئهها علیه مساله فلسطین است.

ازسوی دیگر، “داود شهاب” سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین بر مخالفت اینجنبش با تصمیم کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” با برگزارینشست شورای ملی فلسطین در تاریخ 30 آوریل آینده تاکید و اعلام کرد که این نشست ها«بی ارزش و بی نتیجه است.»

شهابخاطر نشان کرد که تجربه این مساله را به ما ثابت کرده است؛ به طوری که شورای مرکزیقبل از مدتی کوتاه تشکیل جلسه داد و با وجود توصیه های ضعیف آن، تشکیلات خودگرداناز اجرای این توصیه ها خودداری کرد و ضمن نادیده گرفتن آنها، به همکاری امنیتیادامه داد.

ویافزود:«این نشست ها بر اساس رویکرد یکجانبه گرایانه و بدون توافق و به دور ازاجماع ملی برگزار می شود و از همین رو، از مشروعیت واقعی بی بهره اند.»

درهمین راستا، “جمیل مزهر” عضو کمیته سیاسی جبهه خلق برای آزادی فلسطین همخواستار برگزاری نشست ملی یکپارچه و برگزاری انتخابات با مشارکت تمامی گروه هایفلسطینی از جمله دو جنبش حماس و جهاد اسلامی شد.

مزهردر گفتگوی ویژه با خبرگزاری شهاب خاطر نشان کرد که برگزاری نشست شورای ملی با همانترکیب قدیمی باعث تشدید شکاف داخلی و تفرقه و دودستگی بیشتر می شود و محمود عباسرئیس تشکیلات خودگردان فلسطین باید خواستار برگزاری نشست کمیته احیای ساف شود.

مزهردر واکنش به تصمیم امروز چهارشنبه کمیته اجرایی ساف، از دولت رامی حمدالله خواستکه طرحی برای تبیین ماهیت روابط با اسرائیل ارائه دهد. وی افزود:« تصمیمات شورایمرکزی باید از طریق توقف تمامی اشکال همکاری امنیتی با رژیم صهیونیستی اجرا شود وهیچ گونه تاخیر و تعلل در این زمینه قابل قبول نیست، بلکه باید اقدامات جدی‌تر ومسئولانه‌تری برای مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی اتخاذ شود.»

اینعضو جبهه خلق همچنین خواستار بازنگری در توافقنامه اقتصادی پاریس و توافقنامه اسلوشد که به مساله فلسطین ضربه زده است.

گفتنیاست که کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین در جریان نشست امروز چهارشنبه بهریاست محمود عباس تصمیم به برگزاری نشست شورای ملی فلسطین در تاریخ 30 آوریل آیندهشد، اما گروه های فلسطینی با برگزاری نشست این شورا با ترکیب قدیمی آن مخالف وخواستار اجرای تصمیمات کمیته مقدماتی شورای ملی هستند که در ژانویه سال گذشته دربیروت برگزار شد.

لینک کوتاه:

کپی شد