چهارشنبه 30/آوریل/2025

رزمایش نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل، اهداف و نتایج محتمل

جمعه 9-مارس-2018

  مسلماً بخشی از این رزمایش‌ ها به موضوع نقایص عمده سپرهای دفاعموشکی مستقر در این رژیم از جمله موشک های پاتریوت و سامانه پرهزینه گنبد آهنینباز می گردد که هر دو در مقابل تعداد زیاد موشک های نه چندان قوی گروه حماس نیزکارنامه موفقی را از خود بر جای نگذاشته اند.    

 

آمریکاو رژیم صهیوینستی روز یکشنبه 4 مارس یک مانور مشترک را با حضور هزارن نظامی بزرگرا آغاز کردند. هدف از این رزمایش مشترک نظامی آمادگی عملیاتی ارتش های رژیمصهیونیستی و آمریکا در جنگ مشترک در منطقه و چگونگی مواجه با  حملات موشکیاحتمالی اعلام شده است.  

 

اینمانور که «جنیفر کوپرا» نام گرفته، در برگیرنده تمرین شبیه سازی سناریوی ورودنیروهای آمریکایی به اسرائیل و همکاری میان دو طرف در ماموریت حفاظت از حریم هواییاست. تا اکنون ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی و ده ها خودروی نظامی برای شرکت در این مانوربه اسرائیل آورده شده اند و به  همراه ۲۰۰۰ سرباز از سامانه پدافند هواییوابسته به نیروی هوایی اسرائیل و یگان های دیگر ارتش این رژیم در این مانورها حضورخواهند داشت. این مانور به عنوان بزرگترین مانور مشترک دو ارتش در سال جاری بسیار حائزاهمیت می باشد زیرا در برگیرنده  شبیه سازی یک جنگ تمام عیار است که در جریانآن اسرائیل از تمامی جبهه ها در معرض حملات موشکی قرار می گیرد. در این مانور،سامانه‌های دفاعی موشکی، سامانه گنبد آهنین و پاتریوت بکار گرفتهشده و بالگردها، جنگنده‌ها و پهپادهای آمریکایی و صهیونیستی نیز مشارکت خواهندداشت.

مانورنظامی و مشارکت آمریکا برای اسرائیل به حدی استراتژیک و مهم می باشد که زمانبرگزاری آن دو هفته به طول می‌انجامد و شامل آموزش‌ها و تمریناتی برای مقابله باحملات موشکی و هدف قراردادن دقیق موشک‌ها از طریق پدافند ضد هوایی و سامانه گنبدآهنین خواهد بود. بخش اصلی آموزش از 4 تا15 مارس برگزار خواهد شد، اما فعالیت های مشترک تا پایان ماه ادامه خواهد داشت .اسرائیل بعد از ساقط شدن هواپیما جنگنده اش و نیزاوضاع رو به ثبات سوریه  بشدت نگران تحولات آینده در  منطقه می باشدبالاخص حضور قدرتمندانه  مقاومت در  نزدیکی مرزهای خود را به خوبی درک وشدیدا  به واهمه این رژیم افزوده است.

 

ازاین رو در مورد چرایی برگزاری این مانور مشترک در این برهه زمانی می توان مسائلذیل را عنوان داشت: 1- روند تحولات سوریه و روشن شدن سرانجام کار به سود بشار اسد2- اختلافات گازی اسرائیل با لبنان و عدم توانایی اقدام نظامی موثر اسرائیل درمواجه با قدرت موشکی رو به افزایش حزب الله و نیروهای دیگر مقاومت 3- مطرح شدنانتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس و خطر تهدید مستقیم اسرائیل در مقابله بامخالفت‌های نیروهای فلسطینی بویژه جهاد اسلامی و حماس 4- تقویت جبهه در پی حضورموثر در جنگ سوریه و ترس از حضور این نیروها در نزدیکی مرزهای رژیم صهیونیستی درجولان اشغالی

بهطور کلی رژیم صهیونیستی طی سال های اخیر رزمایشات مشترک متعددی را با آمریکابرگزار کرده است به طور مثال در اکتبر 2015، جولای 2016 و ژانویه 2017 که عمدتاًبا محوریت تلاش برای ارتقاء آمادگی به منظور مقابله با موشک هایجبهه مقاومت که اکنون تمام نقاط اسرائیل را در تیررس خود دارد، انجام شده اند.

 

مسلماًبخشی از این رزمایش ها به موضوع نقایص عمدهسپرهای دفاع موشکی مستقر در این رژیم از جمله موشک های پاتریوت و سامانه پرهزینهگنبد آهنین باز می گردد که هر دو در مقابل تعداد زیاد موشک های نه چندان قوی گروهحماس نیز کارنامه موفقی را از خود بر جای نگذاشته اند. مسئله مهم دیگر تغییر درموازنه تهدید میان نیروهای مقاومت و ارتش صهیونیستی پس از سقوط هواپیمای جنگندهاین رژیم بوسیله سیستم دفاع هوایی سوریه می باشد. در واقع توان هوایی اسرائیل کهتل آویو آن را برگ برنده خود در مقابله احتمالی با سوریه و یا حزبالله لبنان می دانست پس از سقوط هواپیمای پیشرفته اف 16 این رژیم دیگر محلی ازاعراب نخواهد داشت و اکنون شرایط به سود نیروهای مقاومت ورق خورده است.

 

دربعدی دیگر تل آویو ادعای وجود پایگاه هاینظامی ایران در سوریه را بهانه ای برای تجاوزات مکرر خود به خاک این کشور و انهداماهداف نظامی و غیرنظامی در راستای کمک به گروه های تروریستی برای تداوم بحران در سوریه قرار داده است. از این رویکی از مهمترین اهداف این رزمایش اعلام همراهی آمریکا با اسرائیل در مقابله باحضور نظامی ایران در آینده سوریه می باشد. در همین راستا فاکس نیوز آمریکا عنوانداشت: “در هفته گذشته، گزارش‌های بیشتری در خصوص برنامه‌های ایران برای ساختپایگاه و کارخانه‌های تسلیحاتی منتشر گردید”. نیویورک تایمز نیز مدعی انتشارجزئیات مفصلی از پایگاه‌های ایران در سوریه شد و در ادامه این سناریو سازی اعلامکرد “احتمالا این پایگاه (در نزدیکی دمشق) محل استقرار موشک‌هایی می باشد کهقادرند هر نقطه‌ای در اسرائیل را هدف قرار دهند.” در همین راستا بنیامیننتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که همزمان با آغاز این رزمایش به آمریکا سفر کرده بودیکی از مهمترین اهداف این سفر را موضوع حضور نظامی ایران در سوریه در دیدار باترامپ اعلام کرد.

 

درپایان واقعیت آن است تصمیم به انجام این مانور به دلیل نگرانی اساسی رژیمصهیونیستی از تداوم امنیت خود در منطقه، اتخاذ شده است. اما می توان گفت این مانوربیشتر جنبه تبلیغی دارد زیرا با وجود کثرت و پراکندگی پایگاه های موشکی و نظامیجبهه مقاومت در سوریه و لبنان که تمام اراضی اشغالی را به شکل کاملی در تیررسموشکهای خود دارد، تل آویو حتی با کمک آمریکا نیز هرگز قادر به مقابله موثر با اینموشک ها نخواهد بود.

 

منبع :الوقت ، 14/12/1396

لینک کوتاه:

کپی شد