عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” با تشریح 3 نیاز اصلیمشارکت سیاسی در فلسطین، تصریح کرد که قبل از هر چیزی باید شورای ملی وحدت بخشی کهمورد توافق تمامی طرف ها باشد، تشکیل شود و شورای ملی فاقد صلاحیت کنار گذاشتهشود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، موسی ابو مرزوق امروز شنبه در صفحه شخصیخود در شبکه اجتماعی “توئیتر” نوشت که کمیته مقدماتی تشکیل نشست شورایملی گام های مهمی در این راستا برداشته است، اما پافشاری بر تشکیل جلسه شورایغیرتوافقی باعث تشدید انزوای سیاسی مخالفان همکاری با رژیم صهیونیستی و برگزارینشست در سایه تداوم اشغالگری و تجاوزات آن می شود.
وی افزود: مشارکت بدین معناست که یک نهاد اجرایی بر همه چیز سلطه نداشته باشدو ارتباط میان نهاد حاکم و گروه های مخالف بر پایه توزیع مناسب قدرت و تداومجداسازی نهادهای قانونی، اجرایی و قضایی باشد و دولت موفق دولتی است که از موسساتمستقل و از حاکمیت بر اراضی تحت اداره و ملت خود برخوردار باشد.
ابو مرزوق تاکید کرد که «مشارکت سیاسی به معنای یکجانبه گرایی یک فرد؛ در هر سمتیکه باشد، یا یک سازمان؛ صرفنظر از حجم و بزرگی آن، در عرصه تصمیم گیری های سیاسی وملی و یا یکجانبه گرایی در عرصه پروژه ملی نیست، بلکه به معنای تقویت دموکراسی ومخالفت با انحصار سیاسی و یا حذف مخالفان است.
این عضو دفتر سیاسی حماس خاطر نشان کرد که مشارکت سیاسی بدین معناست که دولترئیس تشکیلات خودگردان که تحت امر او فعالیت می کند، باید برود و دولت توافق ملیبا مشارکت تمامی احزاب و گروه های فلسطینی تشکیل دهد و این چیزی است که تمامی گروههای فلسطینی از جمله دو جنبش فتح و دبیرخانه شورای ملی در فوریه سال 2017 در بیروتبر روی آن تاکید کرده اند.
کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین در جریان نشست خود به ریاست محمود عباسرئیس تشکیلات خودگردان و جنبش فتح، تصمیم به برگزاری نشست شورای ملی فلسطین درتاریخ 30 آوریل 2018 گرفت.