تقریبا یک ماه از سرنگونی جنگنده اف 16 ارتش رژیم صهیونیستیتوسط پدافند هوایی ارتش سوریه می گذرد و در این مدت، خبری از حمله جنگنده های اسرائیلیبه خاک سوریه نبوده است. این مسئله موجب شده تا تحلیلگران از دوره کنونی به عنوان”ماه آرام” نام ببرند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از شبکه هفتمتلویزیون رژیم صهیونیستی، در این مدت، مسئولان رژیم صهیونیستی همچنان به تهدیداتخود علیه ایران به خاطر سرنگونی جنگنده اف 16 و حضور نیروهای این کشور در سوریهادامه داده اند. اسرائیلی ها همچنین در تلاش هستند تا به دقت در جریان موضع روسیهدر قبال عملیات های این رژیم در سوریه و احتمال تشدید اوضاع و درگیری ها و درنهایت وقوع جنگ نیز قرار گیرند.
شبکه مذکور در همین راستا افزود که معاون رئیس سابق موساددر مقاله ای که جمعه در روزنامه “معاریو” منتشر شد، تصریح کرد که برخلاف باور حاکم، رویارویی اسرائیل با سوریه، ایران و حزب الله شاید با منافع مسکونیز تناقضی نداشته باشد و حتی به نفع این کشور هم باشد.
“حاییم تومیر” عنوان کرد که رای غالب در اسرائیلاین است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نمی خواهد اوضاع در سوریه به سمت جنگبین اسرائیل و ایران (و همپیمانانش) کشیده شود، بلکه هدف او برقراری ثبات و امنیتدر سوریه و نابودی مخالفان بشار اسد است تا بتواند وجود خود در سوریه برای مدتیطولانی را تضمین کند و همسو با اهداف و خواسته های خود مبنی بر استقرار نظامی وراهبردی دائم در شرق دریای مدیترانه، بتواند قدرتی دریایی و هوایی را در این منطقهایجاد کند.
تومیر افزود که برخی نیز در اسرائیل معتقدند که پوتین درسایه روابط خوب و نزدیکی که با نتانیاهو دارد و می خواهد خود را به عنوان تنهارهبری که اعتماد تهران، دمشق و قدس را کسب کرده، مطرح کند، مصلحتی در ضربه زدن به قدرتاسرائیل نمی بیند. آن ها ادعا می کنند که پوتین تحرکات و اقدامات نظامی در سوریهرا با هماهنگی اسرائیل انجام می دهد و در تلاش برای محدود کردن حضور ایران درسوریه است.
وی که قبلا ریاست شعبه “تیفل” در موساد را برعهده داشته است و مسئول روابط با سرویس های اطلاعاتی خارجی بوده است، خواستار دقتدر رویکردهای مخالف مواضع کنونی اسرائیل در قبال پوتین شد.
تومیر تصریح کرد که در چارچوب رقابت روسیه بر سر تقویتجایگاه خود به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی همسو با آمریکا و چین، وقوع جنگ ورویارویی نظامی بین اسرائیل و شرکای مسکو در دمشق و تهران ضرورتا نباید با منافعپوتین تناقضی داشته باشد، شاید به نفع او هم باشد.
این تحلیلگر اسرائیلی افزود که در صورت وقوع جنگ و درگیرینظامی بر اثر تحرکات اسرائیل یا ایران و سوریه، ممکن است پوتین هیچ اقدامی در جهتآرام سازی اوضاع و ممانعت از وقوع جنگ انجام ندهد.
بر عکس، شاید او از این رویارویی برای مطرح کردن خود بهعنوان رهبر اردوگاه پیروز در شرق دریایی مدیترانه بهره برداری کند و اینگونه نشاندهد که قادر به مقابله با آمریکا و همپیمانانش خواهد بود.
“حاییم تومیر” خاطر نشان کرد که از دیدگاه جهانیپوتین، اسرائیل به نخست وزیری نتانیاهو همپیمان آمریکا و ترامپ یعنی اردوگاه رقیباست و در مقابل بشار اسد شریکی راهبردی است که هر بار تحت حمایت روسیه قرار میگیرد، حتی زمانی که از سلاح شیمیایی علیه غیرنظامیان استفاده کند.
تومیر اینگونه نتیجه گیری می کند که در هر سناریویی کهاسرائیل علیه سوریه یا حتی حزب الله وارد جنگ شود، این احتمال وجود دارد که پوتینهمپیمانان خود را برای واکنش به اقدامات اسرائیل تشویق کند و شاید از این وضعیتبهره برداری کرده و این پیام را به طرف مقابل ابلاغ کند که در میدان نبرد جهانی،شرکای روسیه پیروز خواهند شد یا حداقل شکست نخواهند خورد و سرنگونی جنگنده اف 16رژیم صهیونیستی می تواند اشاره ای به این رویکرد و دیدگاه باشد.