ارتش صهیونیستی پنج سناریو را بررسی کرده است: حمله هوایی، تقابل محدود، جنگ فراگیر، جنگ منطقه ای و جنگ در درون مرزهای فلسطین/ 2 کابوس وحشتناک برای اسراییل در جنگ با حزبالله کدامند؟
گزارش تحلیلی قدسنا از احتمال ماجراجویی تل آویو علیه بیروت (2) ارتش صهیونستی پنج سناریو را بررسی کرده است: حمله هوایی، تقابل محدود، جنگ فراگیر، جنگ منطقه ای و جنگ در درون مرزهای فلسطین 2 سناریوی کابوس بار برای اسراییل کدامند؟ 2
به اعتقاد کارشناسان نظامی، اسراییل در جنگ اینده تنها حزب الله را پیش روی خود نخواهد دید بلکه ارتش صهیونیستی باید تمامی ساختاری که به محور مقاومت در سوریه معروف شده را در جنگ بعدی در مقابل خود ببیند.
از منظر تحلیلگران صهیونیست، گفتمان خصومت بین اسرائیل وحزب الله از لحظه پایان جنگ 33 روزه به قوت خود باقی مانده است. هر دو طرف هم نشان می دهند که خود را برای این جنگ آماده می کنند. مانورهای نظامی که هر چند ماه یک بار در شمال فلسطین اشغالی انجام می شود بیانگر تلاش ارتش صهیونیستی برای انجام این جنگ است. این در حالی است که از نگاه تحلیلگران صهیونیست حضور حزب الله در محور مقاومت علیه تکفیری ها در سوریه به این سازمان ضد صهیونیستی تجارب بسیار زیادی در جنگ های زمینی وجنگ شهری بخشید که می تواند در جنگ بعدی با آنها نیز راهبردهای دفاعی صهیونیست ها را دستخوش چالش بزرگی کند.
با نگاهی به تحلیل وتفسیر رسانه های صهیونیستی شاهد آن هستیم گرچه آنها به نقل از مسئولان ارشد خود ادعا می کنند که لبنان باید در انتظار جنگ سختی باشد وتمامی زیربناهای این کشور را هدف قرار خواهند داد اما تحلیلگران وصاحبنظران امور نظامی در رژیم صهیونیستی که واقع نگر تر هستند در بخش هایی از تحلیل های خود تاکید می کنند که این جنگ برای ارتش صهیونیستی نیز تفریح نخواهد بود وامروز جنگ با حزب الله حتی از دوره ی بعد از جنگ 33 روزه هم سخت تر شده وگزارش تحقیق وتفحص انجام گرفته در این جنگ نیز برای تعامل با نقاط قوت وضعف حزب الله کارگشا نخواهد بود.
به اعتقاد این کارشناسان امروز دیگر حزب الله به تنهایی رو در روی آنها قرار نخواهد گرفت بلکه ارتش اسرائیل تمامی ساختاری که به محور مقاومت در سوریه معروف بود را باید در جنگ بعدی در مقابل خود ببیند وباید در اندیشه جنگ با جنبش های مقاومت عراقی در چارچوب حشد الشعبی بویژه جنبش نجباء عراق، لشکر فاطمیون افغانستانی ، نیروهای پاکستانی وحتی جوانان یمنی باشد، در حالیکه قدرت وفن آوری نظامی جمهوری اسلامی ایران بزرگترین کابوس صهیونیستها در این جنگ خواهد بود.
در این حال رسانه های صهیونیستی چند سناریو را برای این جنگ ترسیم کرده اند و در این سناریوها تلاش دارند تا به نحوی خود را از تمامی داشته های حزب الله مطلع جلوه دهند.
این سناریوها عبارتند از :
1ـ انجام حملات هوایی: از دیدگاه محافل اطلاعاتی ونظامی اسرائیل ، حزب الله همچنان در حال توسعه توانمندی های نظامی خویش است امری که بر شدت تهدیدهای امنیتی علیه اسرائیل می افزاید. این امر تل آویو را بر آن می دارد تا نظارت هوایی گسترده وفراگیری را به مرحله اجرا گذارد.
بر اساس این سناریو حملات هوایی به محموله های سلاحی که از سوریه به سوی لبنان در حرکت اند ادامه خواهد یافت اما با توجه به آمادگی که سامانه های پدافند هوایی سوریه از خود نشان دادند ، احتمالا دامنه فعالیت ها بیشتر از طریق حریم هوایی لبنان وبا افزایش دامنه نقض این حریم انجام خواهد گرفت تا سرنگونی جنگنده های اسرائیلی مجددا تکرار نشود.
به اعتقاد کارشناسان صهیونیست پیروی ارتش اسرائیل از الگوی روسیه در سوریه علیه حزب الله می تواند حجم تلفات آن را به شدت کاهش داده واجازه رقم خوردن شکست بزرگ دیگری در مقابل حزب الله را ندهد.
2- تقابل محدود: برخی از ارزیابی های ساختار امنیتی واطلاعاتی رژیم صهیونیستی مدعی است که حزب الله بیش از 150 هزار فروند موشک در اختیار دارد، صهیونیستها با اذعان به این توانمندی قابل توجه حزب الله وقرار گرفتن تمامی خاک فلسطین اشغالی در تیررس این موشک ها آن را یک کابوس توصیف کرده ومدعی هستند که تل آویو دیر یا زود مجبور است برای پایان دادن به این تهدید وارد عمل شود.
به گفته این تحلیلگران جنگ بعدی به جای هدف بازدارندگی یک جنگ سرنوشت ساز خواهد بود.
روزنامه یسرائیل هیوم در یکی از شماره های ماه مارس گذشته خود نوشت ارتش اسرائیل مانور محرمانه ای را به موازات مانور مشترک با ارتش آمریکا برگزار کرد، برخی از منابع آگاه به این روزنامه عبری زبان خبر دادند که این رزمایش بعد از آن صورت گرفت که فرماندهی ارتش آمریکا به همتای اسرائیلی خود مجوز انجام جنگ علیه لبنان را داده است.
کارشناسان صهیونیست که برای فرار از جرم افشای اطلاعات طبقه بندی شده انرا به گزارش های خارجی نسبت می دهند در این راستا اعلام کردند این جنگ برق آسا ومحدود (چند روز) خواهد بود زیرا در سایه عدم حمایت جامعه جهانی وافکار عمومی جهان از جنگ نسبتا طولانی همانند آنچه که در سال 2006 شاهد آن بودیم همچنان با این گونه جنگها مخالفت خواهد شد از اینرو تنها راه حل برای مقابله با تهدید جنگ محدود است.
این مسئله زمانی پیچیده تر می شود که به نوشته مجله فارن پالسی ارتش لبنان هم تصمیم به ورود به جنگ وحمایت از خاک خود در مقابل تجاوز صهیونیستها بگیرد.
اما از سوی دیگر برخی ناظران سیاسی هم بر این باورند آمریکا چندان تمایلی به تغییر شرایط شکننده حاکم حداقل در شرایط فعلی ندارد این امر از تلاش های دیوید ساترفیلد فرستاده ویژه دولت آمریکا برای میانجی گیری بین لبنان واسرائیل در رابطه با ترسیم مرزهای دریایی وپذیرش اعتراضات لبنان توسط رژیم صهیونیستی کاملا هویداست. ساترفیلد آخرین تلاش های خود را هم برای فراهم کردن زمینه توافق ترسیم مرز بین لبنان وفلسطین اشغالی در منطقه راس الناقوره نیز انجام می دهد تا آخرین مترهای مورد منازعه نیز به هر شکل ممکن در این شرایط فعلی ترسیم شود.
3 ـ سومین سناریو جنگ فراگیر است: به نوشته تحلیلگران صهیونیست احتمال ورود ارتش اسرائیل به خاک لبنان واشغال بخش هایی از آن همانند آنچه که در جنگ سال 1982 شاهد آن بودیم هم در دستور کار طراحان ستاد مشترک ارتش اسرائیل قرار دارد. امری که گرچه در میان کارشناسان نظامی چندان طرفدار ندارد اما گفته می شود این سناریو نیز به عنوان یکی از گزینه های ناگزیر احتمالی بر روی میز مراکز تصمیم گیری صهیونیستی قرار گرفته است.
ارتش صهیونیستی اواسط مهر سال گذشته در رزمایشی سناریوی پیشروی به سوی شهرهای مختلف لبنان را تمرین کردند.
به اعتقاد برخی از کارشناسان، صهیونیستها بعد از نتایج بدی که از جنگ 1982 وشکست سنگینی که از جنگ 2006 متحمل شدند به دنبال طرح عملیات تهاجمی هستند که بتواند چیزی بین این دو عملیات باشد تا در صورت نیاز بتوان آنرا به اجرا آورد.
4- جنگ منطقه ای: این جنگ چهارمین سناریو محسوب می شود. گرچه رسانه های صهیونیستی خود را برترین ارتش در خاورمیانه توصیف می کنند اما با نگاهی به تحلیل کارشناسان نظامی این رژیم از این سناریو به عنوان کابوس بزرگ رژیم صهیونیستی سخن می گویند که در آن احتمال تحقق خواسته ایران در « نابودی اسرائیل» وجود دارد.
به گفته کارشناسان، امروز دغدغه جنگ برای آنها صرفا از ناحیه جنوب لبنان نیست بلکه منطقه جولان سوریه وکل مرز سوریه با فلسطین اشغالی نیز پتناسیل تبدیل شدن به جبهه ای علیه ارتش صهیونیستی را داراست.
اعتقاد تحلیلگران صهیونیست بر این است که در سایه پیروزی های محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران وتقویت حضور ایران در آینده سوریه در کنار افزایش تنش بین دولت ترامپ و تهران در رابطه با برجام احتمال وقوع جنگی منطقه ای که ایران نیز بعنوان حامی محور مقاومت در آن حضور پیدا می کند، وجود دارد.
به گفته این تحلیلگران این احتمال زمانی قوت بیشتری می گیرد که با انجام این جنگ منافع روسیه نیز در منطقه ونیز اهدافش از جمله حمایت از دولت سوریه به رهبری بشار اسد تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
5- پنجمین سناریو یک سناریوی کابوس بار برای صهیونیستها است: این سناریو که طرفداران زیادی در میان مراکز تحقیقاتی وپژوهشی رژیم صهیونیستی دارد جنگ ارتش اسرائیل را با مبارزان حزب الله در داخل فلسطین اشغالی ترسیم می کند.
به اعتقاد کارشناسان وپژوهشگران صهیونیست ، حزب الله در جنگ علیه داعش وگروه های تکفیری از چنان تجارب گرانبهایی در زمینه جنگ های درون شهری بهره مند شده است که می تواند خطر بزرگی را برای تمامی شهرها وشهرک های صهیونیست نشین شمال فلسطین اشغالی به وجود آورد.
این پژوهشگران تاکیدمی کنند ارتش صهیونیستی باید پیش از هر تهاجمی به خاک لبنان ، خود را برای جنگ در داخل شهرک های صهیونیست آماده کرده وبرنامه های مشخصی را برای جنگ شهری با حزب الله در اختیار داشته باشد.
سناریوی جنگ با لبنان هرچه باشد دولت نتانیاهو از یک سال پیش آتش آن راچه در بعد سیاسی وچه نظامی گرم وگرم تر کرده واز یک ماه پیش نیز بر دامنه ی آن افزوده است این در حالی است که برخی از جریان های عمدتا مخالف نتانیاهو تلاش می کنند تا نه تنها وقوع آنچه که شکست بزرگ پیش روی اسرائیل توصیف می کنند را به تاخیر بیاندازند بلکه فعالیت هایی را هم برای توقف مطلق لغزش به سوی این باتلاق، شدت بخشیده اند.
قدسنا نگاه جامعه صهیونیستی به جنگ پیش رو با حزب الله را در بخش بعدی بررسی می کند.
منبع : قدس ، سید عمار حسینی ، 18/01/1397