ارتش رژیم اسرائیل با حملاتی که بهپایگاههای نظامی ارتش سوریه که در آنها نیروهای ایرانی نیز حضور دارند، دو هدف رادنبال میکند، نخست محک زد.
ارتش رژیماسرائیل با حملاتی که به پایگاههای نظامی ارتش سوریه که در آنها نیروهای ایرانینیز حضور دارند، دو هدف را دنبال میکند، نخست محک زدن ایران و سپس تحریک جمهوریاسلامی برای پاسخ احساسی به اقدامات ارتش رژیم صهیونیستی.
سران رژیم اسرائیل از حضور ایران درسوریه بسیار نگران هستند، این نگرانی تبدیل به یک وحشت عمیق شده است، اگر تا پیشاز این تنها نیروهای حزبالله لبنان بودند که در کنار مرزهای سرزمینهای اشغالیحضور داشته و اجازه تحرک به صهیونیستها را نمیدادند، اکنون نیروهای ایرانی درخاک سوریه و در مرزهای سرزمینهای اشغالی حاضر هستند.
ایجاد پایگاههای نظامی از سوی ایراندر سوریه به یک کابوس مرگبار برای رژیم اسرائیل تبدیل شده است، به همین خاطر سعیمیکند تا ایران، خاک سوریه را ترک کند. حمله موشکی آمریکا، انگلیس و فرانسه بهسوریه را میتوان در راستای تهدید ایران نیز دانست. هر چند این حمله نتوانست بهاهداف خود دست یابد، اما آمریکاییها درپی خروج ایران از خاک سوریه هستند، چراکهوجود نیروهای ایرانی در سوریه مانع بزرگی برای اهداف آمریکا و اسرائیل است، بههمین خاطر ایالات متحده تلاش میکند تا با خروج نیروهای نظامی خود از خاک سوریهضمن جلوگیری از تلفات بیشتر سربازان ارتش خود، نیروهایی از ارتشهای برخی کشورهایعربی را جایگزین کند.
آمریکا با این سیاست هم از هزینههایجانی و مالی خود میکاهد و هم از درگیر شدن با نیروهای نظامی ایران و همچنین روسیهدر سوریه دوری میکند و در واقع قصد دارد تا جنگ را میان کشورهای اسلامی در سوریهراه بیندازد. در این میان، رژیم اسرائیل نیز بدون این که وارد عرصه نبرد شود،نظارهگر جنگی خواهد بود که در سوریه شکل گرفته است. اما نباید توانمندیهای آشکارو پنهان جمهوری اسلامی ایران را نادیده بگیرد.
برای مهار اسرائیل تنها کافی است،نیروی نظامی حزبالله وارد عمل شود، حزبالله در سالهای گذشته توانسته است یگانهایموشکی خود را بهینهسازی کرده و بر تعداد آنها بیفزاید. موشکهای پر تعداد حزباللهدر صورت جنگ، بارانی از موشک را بر سر تلآویو فرود خواهد آورد که حتی گنبد آهنینآن نیز جلودار موشکها نخواهد بود.
آمریکا و ژنرالهای ارتش این کشورباید این نکته را به ترامپ یادآور شوند که، خروج سربازان آمریکایی از سوریه اقدامیعاقلانه است، اما جایگزین کردن نیروهای نظامی برخی کشورهای عربی که عربستان سعودیدر رأس آن قرار دارد، اشتباه بزرگی است. توقع جنگ از سربازان کشورهای عربی همچونسعودی و اماراتی یک انتظار عبث و بیهوده است. هم اکنون نیز ائتلاف کشورهای عربیعلیه مردم مظلوم یمن ۴ سال است که نتوانسته دستاوردی را برای خود داشته باشد،موشکهای قدیمی ارتش و نیروهای مردمی یمن ریاض را به وحشت انداخته است.
تحلیلگران خارجی پیشبینی میکنند کهادامه روند بحران در منطقه غرب آسیا به ویژه سوریه جنگ بعدی را در این کشور بینایران و رژیم اسرائیل درپی خواهد داشت.
جمهوری اسلامی ایران رسماً اعلام کردهاست که پاسخ حمله صهیونیستها به پایگاه «تی ۴» که ۷ نفر از نیروهای ایران به شهادت رسیدند، خواهد داد.مقامات سیاسی و نظامی کشورمان بر روی این نکته تأکید کرده و گفتند این پاسخ درزمان مناسب داده خواهد شد و رژیم اسرائیل در انتظار آن باشد.
آنچه که قاطعانه میتوان گفت این استکه مردم ایران برای نبرد با رژیم صهیونیستی لحظهشماری میکنند. نکتهای که رهبرمعظم انقلاب اسلامی نیز آن را یادآور شدند. ایشان در سال ۹۳ در دیدار شرکتکنندگاندر کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام فرمودند؛ «ملتعاشق مبارزه با صهیونیستها است.» این جمله مهمترین و به یادماندنیترین جمله رهبرانقلاب اسلامی در سال۹۳ از نگاه مردم شد.
سطح تقابل میان ایران و رژیم اسرائیلبا وجود تحولاتی که در بحران غرب آسیا شکل گرفته تغییر کرده است. هدف آن هم وادارکردن ایران برای خروج از سوریه است. اما باید توجه داشت که رژیم اسرائیل تواناییرویارویی با جمهوری اسلامی ایران را نخواهد داشت، ویژگی منحصر به فرد ایران درموشکهایی است که میتواند به آسانی به شهرهای سرزمین اشغالی همچون تلآویو و حیفابرسد و این شهرهای مهم رژیم اسرائیل را با خاک یکسان کند.
رژیم صهیونیستی اکنون در شرایط خوف ورجا قرار دارد، شرایطی که آنها را در یک انتظار وحشتناک قرار داده، پاسخ ایرانقطعی است، چگونگی پاسخ و کیفیت آن زمانی که داده شد، مشخص میشود.
منبع : سیاست روز ، محمد صفری ، 29/01/1397