عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که تحقق آشتی ملی و برگزا ری نشست شورای ملی یکپارچه با حضور تمامی طرف های فلسطینی امکانپذیر است.
موسی ابو مرزوق در گفتگوی اختصاصی با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که هیات جنبش حماس در جریان سفر اخیر به مصر دیدارهای متعددی با مسئولان سازمان اطلاعات این کشور و در راس آنها “عباس کامل” مدیر سازمان اطلاعات مصر برگزار کرد.
وی افزود در این دیدارها مسائل دوجانبه و راه های تقویت آنها و ساماندهی به اوضاع داخلی فلسطین به صورت برادرانه میان ما و برادران مصری مان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و ما از نقش مصر تمجید کرده و حمایت حماس از این تلاش ها و پایبندی آن به آشتی ملی بر پایه مشارکت ملی و طبق توافقات صورت گرفته در ماه مه سال 2011 و تفاهمات سپتامبر سال 2017 را اعلام کردیم.
ابو مرزوق خاطر نشان کرد که «ما در این دیدارها دلایل مخالفت مان با برگزاری نشست شورای ملی فلسطین به شکل کنونی را اعلام کردیم و برادران مصری هم تاکید کردند که به تلاش هایشان در زمینه نظارت بر آشتی ملی و حمایت از شهروندان فلسطینی ساکن غزه ادامه خواهند داد.
این رهبر برجسته حماس در پاسخ به سوالی درباره درخواست محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای تحویل گرفتن مسئولیت تمامی امور در نوار غزه اظهار داشت: «یکی از مهمترین موانع اجرایی کردن آشتی ملی عدم وجود اراده نزد جنبش فتح و به ویژه شخص محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان و اتخاذ تصمیمات این جنبش تنها از سوی عده ای خاص و رد کامل نظرات مخالف نظر ابو مازن است.»
وی افزود:« ما نگران این هستیم که اولویت مبارزات جنبش فتح و تشکیلات خودگردان، پایان دادن به حکومت حماس و قدرت آن در غزه باشد و این مساله باعث تضعیف مقابله با رژیم صهیونیستی و از بین رفتن پروژه ملی جامع خواهد شد و این لزوما منجر به این خواهد شد که مساله مقابله با اسرائیل و طرح های آن تبدیل به مساله درجه دو و مقابله با حماس تبدیل به اولویت شود.»
ابو مرزوق تاکید کرد که جبهه داخلی فلسطین امروز پر از هرج و مرج است و بی شک، لجبازی های عباس منجر به افزایش ناآرامی ها هم خواهد شد و این در حالی است که حماس تمامی مقتضیات پایان شکاف داخلی را فراهم کرده و از روز اول تاکنون سعی در ر فع موانع آشتی ملی و پایان شکاف داخلی دارد و امتیازاتی فراتر از سقف توافق مه سال 2011 در قاهره ارائه داده است، اما با این وجود، جنبش فتح پاسخ همه این اقدامات را با لجبازی و خیره سری داده است.
وی افزود:«ما مطمئن هستیم آنچه را که رژیم صهیونیستی با جنگ نتوانست به دست بیاورد، عباس با گرسنه نگه داشتن مردم نخواهد توانست بگیرد. ما چیزی به نام بسترسازی برای فعالیت دولت نداریم، بلکه باید دولت وفاق یا وحدت ملی تشکیل شود که بر فعالیت و عملکرد پارلمان فلسطین نظارت داشته باشد. ما چیزی به نام تحویل دادن و تحویل گرفتن نداریم. جنبش حماس گروهی منتخب از سوی مردم است و نه یک طرف اشغالگر تا حاکمیت یک منطقه از آن گرفته شود و هر آنچه از سپتامبر سال 2017 به بعد صورت گرفته است، خارج از توافقات صورت گرفته بوده است.»
ابو مرزوق تاکید کرد که حماس هیچ امتیاز جدیدی نخواهد داد؛ مگر اینکه عباس تمامی مجازات های اعمال شده علیه ملت فلسطین در غزه از آوریل سال 2017 را لغو کند و به توافقات صورت گرفته در ماه مه 2011 پایبند باشد.
وی خاطر نشان کرد که «غزه هیچ وقت انگشتری بر دست هیچ فرد یا پایتخت یا هیچ نهاد دیگری نبوده و نخواهد بود، بلکه غزه همان دستی است که اشغالگران را بیرون کرد و با محاصره به مقابله برخواست. اینجا مهد کرامت ملی است و من از ابو مازن می خواهم که به جای مجازات ملت خود، در بحران های پیش روی مساله فلسطین از آنها کمک بگیرد؛ به ویژه که در آینده اتفاقات بدتری خواهد افتاد و وی نیازمند یکپارچگی و کنار گذاشتن بسیاری از اختلافات برای مقابله با طوفان هاست.»
برگزاری نشست شورای ملی
موسی ابو مرزوق در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره پافشاری محمود عباس بر برگزاری نشست شورای ملی در اواخر ماه جاری در شهر رام الله در سایه مخالفت حماس، جبهه خلق و جنبش جهاد اسلامی تصریح کرد که «جنبش فتح نشان داد که علاقه ای به مشارکت با هیچ طرفی ندارد؛ چه جنبش حماس و جهاد اسلامی و چه جنبش ها و گروه های فلسطینی دیگر عضو سازمان آزادی بخش فلسطین و حتی با مخالفان در داخل این جنبش.»
وی افزود:«جنبش فتح می خواهد مساله فلسطین محدود به این جنبش باشد و معتقد است که هر کس نظری مخالف نظر آن داشته باشد، از حیطه اجماع ملی خارج شده است. این جنبش کل وضعیت داخلی فلسطین را به رفتار و سیاست های خود گره زده است و ما در جنبش حماس مخالف برگزاری نشست شورای ملی در این شرایط هستیم و می خواهیم نشست آتی شورای ملی عامل وحدت طرف های فلسطینی باشد و نه تشدید شکاف داخلی فلسطین.»
این عضو برجسته دفتر سیاسی حماس خاطر نشان کرد که «توافقات نشست بیروت درباره شورای ملی که در آغاز سال 2017 برگزار شد برای همگان مشخص بود که مغایر برگزاری نشست شورای ملی قدیم بود و خواستار برگزاری نشست شورای ملی یکپارچه در خارج بود. در همین راستا، چندین پایتخت عربی برای میزبانی این نشست پیشنهاد شد، اما عباس با یکجانبه گرایی در زمینه تصمیمات فلسطینی، به همه توافقات صورت گرفته پشت پا زد.»
وی افزود:«ما از “نبیه بری” رئیس پارلمان لبنان درخواست کردیم که میزبانی این نشست را در بیروت قبول کند و وی عملا با این درخواست موافقت کرد و از سفیر فلسطین در بیروت خواست که با محمود عباس تماس بگیرد و این مساله را به او اطلاع دهد، اما عزام احمد عضو کمیته مرکزی جنبش فتح با این مساله مخالفت کرد و گفت که این نشست باید در داخل فلسطین برگزار شود. حال، در صورتی که ما مجبور به برگزاری این نشست در داخل فلسطین باشیم، چرا آنرا در باریکه غزه برگزار نکنیم؟ دلیل آن این است که جنبش فتح باریکه غزه را بخشی از وطن نمی داند.»
ابو مرزوق با اشاره به یکجانبه گرایی های عباس و تاکید وی بر برگزاری نشست شورای ملی در شهر رام الله تصریح کرد که این شکل از برگزاری نشست شورای ملی باعث کاهش تعداد حاضران و سطح این نشست خواهد شد و تصمیمات آن به نفع رژیم صهیونیستی اتخاذ خواهد شد و ایده تبدیل سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” را به نماینده تمامی فلسطینیان نابود خواهد کرد. چنین نشستی همچنین فرصت تعدد گرایی در داخل فلسطین را از بین خواهد برد و توافقات مارس سال 2005 و مه سال 2011 درباره ساف را لغو خواهد کرد و منازعه محدود به عرصه ملی خواهد بود و این وضعیت باعث تشدید شکاف داخلی خواهد شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد که «برگزاری نشست شورای ملی در رام الله به این معناست اجماع ملی طرف های فلسطینی درباره این مساله که ساف نماینده تمامی فلسطینیان باشد، جای خود را به محدود شدن شورای ملی در یک گروه فلسطینی و آن هم در بخشی از رهبران جنبش فتح بدهد و ما هیچ وقت نتایج این نشست را قبول نخواهیم کرد؛ خواه از سوی کمیته اجرایی باشد، خواه از سوی ریاست ساف و خواه شورای ملی.»