اتحادیه عرب امروز پنجشنبه طرحی را در سطح وزرای خارجه کشورهای عضو بررسی می کند که در آن 15 بند با هدف مقابله با دو پروژه انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی و دوم مقابله با جنایت های رژیم صهیونیستی علیه تظاهرات کنندگان فلسطینی در محکومیت انتقال سفارت آمریکا به غزه گنجانده شده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، از مهمترین این بندهای پیشنهادی می توان به قطع یا کاهش سطح روابط با کشورهایی اشاره کرد که سعی در الگوبرداری از آمریکا در ماجرای انتقال سفارت به قدس دارند.
وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب همچنین از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته اند جلوی تاسیس دفاتر هیات های دیپلماتیک در قدس را بگیرد و ضمن تشکیل کمیته تحقیق بین المللی درباره جنایت اخیر غزه، برای محاکمه رژیم صهیونیستی به خاطر جنایت هایش، به دادگاه های بین المللی مراجعه کند.
بندهای پیش نویس این قطعنامه
بند نخست پیش نویس هشدار داده است که اقدام واشنگتن در انتقال سفارتخانه اش به قدس اقدامی بی سابقه و خطرناک و مغایر اجماع بین المللی درباره قدس به شمار می رود و نقض آشکار قوانین بین المللی است.
در بندهای 2 و 3 این پیش نویس بار دیگر تصمیم آمریکا برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان “پایتخت اسرائیل” (در ماه دسامبر گذشته) محکوم و باطل شمره شده و از این کشور خواسته شده است که از این تصمیم خود عقب نشینی کند. علاوه بر این، انتقال سفارت آمریکا به قدس در سالروز فاجعه اشغال فلسطین، نوعی تجاوز به حقوق ملت فلسطین و تحریک احساسات امت عربی، اسلامی و مسیحی و نیز تشدید تنش و منازعه به شمار رفته است.
بند چهارم پیش نویس این قطعنامه بر تلاش برای اتخاذ اقدامات بازدارنده به منظور مقابله با تصمیم انتقال سفارت به قدس تاکید شده است که از جمله آنها می توان به قطع یا کاهش روابط سیاسی و اقتصادی با هر کشوری اشاره کرد که سعی در انتقال سفارت خود به قدس دارد.
در بندهای 5 و 6 این پیش نویس بر حمایت از تصمیمات مقامات فلسطینی؛ از جمله پیوستن به معاهدات و سازمان های بین المللی و ارجاع جنایت های رژیم صهیونیستی به دادگاه های بین المللی و نیز درخواست از جامعه بین المللی؛ از جمله شورای امنیت برای به رسمیت نشناختن تصمیمات یا اقداماتی که با هدف تغییر چهره شهر قدس اتخاذ می شود و درخواست از تمامی کشورها برای خودداری از استقرار هیات های دیپلماتیک شان در قدس تاکید شده است.
بندهای 7 الی 11 پیش نویس این قطعنامه از کشورهایی که با اقدام اخیر آمریکا مخالفت و تصمیم تعداد اندکی از کشورها برای انتقال سفارت هایشان به قدس را محکوم کرده اند، تشکر و قدردانی شده است و به ملت فلسطین به خاطر مبارزات مشروع درود فرستاده شده و جنایت های رژیم صهیونیستی که در ردیف جنایت های جنگی قرار می گیرند، محکوم شده اند.
بندهای 12 الی 15 نیز از شورای امنیت و سازمان ملل متحد خواسته اند کمیته تحقیق بین المللی درباره حوادث غزه تشکیل داده و مقامات صهیونیستی را به خاطر این جنایت شان تحت محاکمه قرار دهند و در عین حال از جامعه بین المللی بخواهند که برای حمایت از غیرنظامیان وارد عمل شوند.
اتحادیه عرب در پیش نویس این قطعنامه همچنین به دبیرخانه خود دستور داد طرحی را برای برای مقابله با تصمیم آمریکا در زمینه به رسمیت شناختن قدس به عنوان “پایتخت اسرائیل” و انتقال سفارت این کشور به آن تهیه کند.
ارتش صهیونیستی طی روزهای دوشنبه و سه شنبه گذشته جنایت کم سابقه ای را علیه تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز در مرزهای غزه مرتکب شد و 62 فلسطینی را شهید و بیش از 3188 نفر دیگر را به ضرب گلوله های جنگی و مشقی و با شلیک بمب های حاوی گاز اشک آور مجروح یا مسموم کرد.
تظاهرات کنندگان فلسطینی در اعتراض به انتقال سفارت آمریکا به قدس همزمان با 70 امین سالروز فاجعه اشغال فلسطین در مرزهای باریکه غزه تظاهرات می کردند که هدف تیراندازی گسترده نظامیان صهیونیست قرار گرفتند.