فعالان، هنرمندان و سیاستمداران فلسطینی در شهر رام الله با برگزاری تجمعات اعتراض آمیز متعدد، خواستار توقف فشارها و مجازات های تشکیلات خودگردان فلسطین علیه نوار غزه شدند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، فعالان فلسطینی سعی در تشکیل جبهه ای برای فشار علیه ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین را دارند که مقر آن در فاصله چند صد متری میدان المناره در وسط شهر رام الله که محل اصلی برگزاری این تجمعات بود، قرار دارد.
تجمع کنندگان خواستار توقف مجازات ها و جنایت های تشکیلات رام الله علیه باریکه غزه هستند که بازتاب های خطرناکی بر روی وضعیت اقتصادی و انسانی نوار غزه داشته است.
در همین راستا، “محمد قیق” نویسنده و فعال سیاسی فلسطینی بر لزوم تحرک گسترده مردمی در کرانه باختری به منظور درخواست لغو مجازات ها علیه نوار غزه تاکید کرد و گفت: باریکه غزه تسلیم اراده طرف فلسطینی است و امیدی که در دوران اسلو در حال نابودی بود، قوت گرفته است. علاوه بر این، غزه تسلیم نهاد مشروع فلسطینی است و اسرا و خانواده های آنها در میان سکوت جامعه بین المللی دنبال آزادی برای خود هستند.
وی افزود: باریکه غزه درس خوبی در زمینه مقاومت مردمی و نظامی به رژیم صهیونیستی داد و ما به صراحت به تشکیلات خودگردان اعلام می کنیم که باید مجازات های اعمال شده علیه این منطقه را که هدف از آنها خفه کردن غزه است، متوقف کند.
باسم تمیمی پدر “عهد تمیمی” دختر نوجوان فلسطینی نیز که به 8 ماه بازداشت اداری در زندان های صهیونیستی محکوم شده است، تاکید کرد که سکوت احزاب و گروه ها و تشکل های مردمی در قبال مجازات های تشکیلات رام الله علیه غزه لکه ننگی بر پیشانی آنهاست و زمان آن فرا رسیده است که این گروه ها از ملت خود در برابر چنین اقداماتی حمایت کنند.
تمیمی از روستای “حضرت صالح” تاکید کرد که باریکه غزه تغییر اساسی در روند مبارزات مردمی فلسطینیان ایجاد کرده و باعث تقویت این مبارزات و نوآوری در عرصه آنها شده است و به مفهوم مقاومت مردمی و نوآوری در نقش و رسالت مقاومت معنای واقعی می بخشد.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در تاریخ 19 مارس گذشته تهدید به اتخاذ مجموعه ای از مجازات های مالی و حقوقی علیه نوار غزه کرده بود. پس از این تهدیدات وی، پرداخت حقوق کارمندان تشکیلات خودگردان فلسطین از ماه مارس گذشته به تاخیر افتاد و در نهایت پس از کسر 50 درصد از آنها بقیه حقوق کارمندان در ماه مه گذشته پرداخت شد.
عباس قبل از این نیز در ماه آوریل سال 2017 به بهانه تلاش برای وادار کردن جنبش حماس به تحویل مدیریت باریکه غزه به دولت وفاق ملی مجازات هایی را علیه این منطقه اعمال کرد که از جمله آنها می توان به کاهش 30 درصدی حقوق کارمندان و توقف پرداخت هزینه های برق نوار غزه اشاره کرد.