رئیس کمیته تحقیق درباره جنایت های رژیم صهیونیستی در نوار غزه تنها به فاصله یک ماه پس از انتصاب خود به این سمت، استعفا داد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد که “دیوید کرین” دادستان آمریکایی سابق دادگاه جنایت های جنگی که مسئول رسیدگی به جنایت های رژیم صهیونیستی در جریان تظاهرات های حق بازگشت فلسطینیان بود، سه شنبه گذشته به شورای حقوق بشر اعلام کرد که به خاطر مسائل شخصی از سمت خود کناره گیری کرده است و این شورا هم اقدامات بعدی را در دست بررسی دارد.
“فوییسلاو سوک” سفیر اسلوونی در سازمان ملل که در حال حاضر ریاست شورای حقوق بشر این سازمان را بر عهده دارد، با این استعفا موافقت کرده و قرار است رئیس جدیدی برای این کمیته انتخاب کند.
کرین قبلا در فاصله سال های 2002 تا 2005 دادستان دادگاه ویژه ای در سیرالئون بود و به تازگی در تاریخ 25 ژوئیه گذشته به ریاست کمیته 3 نفره تحقیق درباره جنایت های جنگی رژیم صهیونیستی علیه تظاهرات کنندگان فلسطینی انتخاب شده بود و قرار بود در تاریخ 24 سپتامبر آینده گزارش خود درباره سیر تحقیقات را به شورای حقوق بشر ارائه دهد. گزارش نهایی این شورا در ماه مارس سال 2019 به شورای حقوق بشر ارائه خواهد شد.
در همین راستا، جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد که استعفای دیوید کرین که سازمان ملل یک ماه پیش وی را به عنوان رئیس کمیته تحقیق درباره تجاوزات رژیم صهیونیستی در غزه انتخاب کرده بود، نشانگر حجم فشارهای دولت آمریکا و رژیم صهیوینستی علیه نهادهای سازمان ملل است.
یوسف حساینه از رهبران این جنبش خاطر نشان کرد که دولت های آمریکا و رژیم صهیونیستی موسسات سازمان ملل را تحت فشار گذاشته اند تا آنها نتوانند ماموریت های انسانی و وظایف خود در زمینه حفظ امنیت و صلح بین المللی را انجام دهند و شواهد و سوابق این دولت های به وضوح نشانگر زورگویی و سلطه طلبی دولت آمریکا و رژیم اشغالگر قدس علیه این موسسات است.
این جنبش با اشاره به تشدید تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان و سالخوردگان فلسطینی، اعلام کرد که استعفای کرین در این شرایط به معنای شانه خالی کردن از انجام وظایف حقوقی و انسانی خود است و شورای حقوق بشر سازمان ملل باید هر چه سریعتر رئیس جدید این کمیته را تعیین کند تا این کمیته بتواند وظایف خود را انجام دهد.
گفتنی است که از آغاز تظاهرات های حق بازگشت در مرزهای باریکه غزه دست کم 170 فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان ارتش صهیونیستی به شهادت رسیده و بیش از 17 هزار نفر دیگر هم زخمی و یا در اثر استنشاق گازهای اشک آور مسموم شده اند.