سه شنبه 06/می/2025

فشارهای ترامپ بر فلسطینیان، موجب شکست آتش‌بس در غزه می‌شود

دوشنبه 27-آگوست-2018

یک تحلیلگر نظامی اسرائیلی اظهار داشت که فشارهای اقتصادی آمریکا بر فلسطینیان ممکن است تلاش های مبذول شده برای آرام سازی اوضاع در نوار غزه بین حماس و رژیم صهیونیستی را به شکست بکشاند و موجب آغاز دور جدیدی از درگیری ها در کرانه باختری شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، آموس هرئیل تحلیلگر روزنامه هاآرتص تاکید کرد که تحرکات و اقدامات اخیر دولت آمریکا از جمله کاهش کمک های اختصاصی به فلسطینیان و آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی “آنروا” و ارائه تعریفی جدید از اصطلاح “آوارگان فلسطینی”، همگی اصول و مبانی اساسی فلسطینیان در نزاع با رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

هرئیل تصریح کرد که دونالد ترامپ از همان ابتدا در موضوع قدس علیه فلسطینیان موضع گرفت و سفارت آمریکا را از تل آویو به این شهر منتقل کرد و اکنون اقدامات و تدابیری مشابه را در رابطه با مسئله آوارگان و حق بازگشت آوارگان فلسطینی اتخاذ کرده است.

وی خاطر نشان کرد که ادعاهای ترامپ مبنی بر اینکه مسئله قدس را از میز مذاکرات رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین حذف کرده است، کاملا بی پایه و اساس است.

این تحلیلگر سرشناس اسرائیلی عنوان کرد که سیاستمداران راست گرای اسرائیلی سال هاست که به دنبال ایجاد تغییراتی اساسی در موضع جامعه بین الملل در قبال مسئله آوارگان فلسطینی هستند و دلایلی که آن ها در این زمینه ارائه می دهند، هیچ پایه و اساسی ندارد.

آموس هرئیل تاکید کرد که سازمان ملل و آژانس آنروا از طریق خدمات و امدادرسانی های خود به آوارگان فلسطینی، به رغم گذشت 70 سال از فاجعه اشغال فلسطین در سال 1948، موجب ابقا و زنده نگه داشتن نسل چهارم آوارگان فلسطینی شده اند. وی اشاره کرد که تفاوت زیادی بین کمک های ارائه شده به نوادگان آوارگان فلسطینی از سال 1948 و کمک های ارائه شده به دیگر آوارگان عرب در کشورهای سوریه، یمن و عراق وجود دارد.

هرئیل تصریح کرد که کاهش کمک های ارائه شده به آژانس آنروا ممکن است موجب وخامت هرچه بیشتر اوضاع اقتصادی نوار غزه و کرانه باختری و حتی فروپاشی آن شود.

وی تاکید کرد که این سیاست ها و تدابیر آمریکا همچنین می تواند زمینه ساز تشدید خشونت و درگیری ها در نوار مرزی باریکه غزه شود، آن هم در شرایطی که تمامی طرف ها در تلاش برای آرام سازی اوضاع و جلوگیری از وقوع جنگی دیگر در این منطقه هستند.

هرئیل سکوت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در قبال سیاست ها و اقدامات ترامپ را هم غیرعادی خواند.

وی خاطر نشان کرد که این بار وضعیت نتانیاهو به سبب ترس و نگرانی از تشدید تنش و درگیری ها در مرزهای رژیم صهیونیستی و هشدارهای نهادهای امنیتی نسبت به گذشته بسیار پیچیده تر است و هر لحظه ممکن است صبر جناح راست گرا به سر آمده و کنترل خود را از دست بدهد.

آموس هرئیل اظهار داشت که تصور و دیدگاه مسئولان سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی در مورد اوضاع و شرایط جاری چندان جالب نیست، زیرا آنروا در سایه اقدامات و تدابیر آمریکا، خود را برای برکنار کردن هزاران معلم در کرانه باختری، نوار غزه و اردن آماده می کند.

این تحلیلگر و کارشناس نظامی اسرائیلی عنوان کرد که عدم بازگشایی مدارس وابسته به آنروا در موعد مقرر بر رفتار دانش آموزان در اردوگاه های آوارگان تاثیرگذار خواهد بود و زمینه ساز تنش و درگیری بیشتر فلسطینیان با نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی خواهد شد، آن هم در شرایطی که همکاری امنیتی تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی در بهترین شرایط قرار دارد و عملیات های مقاومتی فلسطینیان هم کاهشی نسبی داشته است.

آموس هرئیل تاکید کرد که کاهش کمک های اقتصادی به سازمان ملل در سایه وعده های توخالی برای بهبود اوضاع اقتصادی باریکه غزه موجب فشار هرچه بیشتر به این منطقه خواهد شد و در صورتی که این وضعیت ادامه داشته باشد، احتمال وقوع تنش و درگیری هر لحظه بیشتر خواهد شد.

به گفته هرئیل، هرچند مسئولان سیاسی رژیم صهیونیستی از رویکرد و مواضع ترامپ در مورد وضعیت آوارگان فلسطینی رضایت دارند، اما برآوردهای نهادهای امنیتی صهیونیستی حاکی از آن است که ترس و نگرانی های زیادی وجود دارد از اینکه سیاست های ترامپ در این زمینه در نهایت موجب شود کاسه صبر فلسطینیان لبریز شود.

لینک کوتاه:

کپی شد