احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب تصریح کرد که اردن و مصر خود را برای برگزاری کنفرانس بین المللی حمایت از آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی “آنروا” آماده می کنند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ابوالغیط این مساله را دیروز سه شنبه در جریان نشست پایانی وزرای خارجه اتحادیه عرب عنوان کرد.
وی خاطرنشان ساخت:«اردن به ما ابلاغ کرد که با همکاری مصر قصد برگزاری کنفرانس بین المللی برای بررسی بحران مالی آنروا دارد.»
وی یادآور شد که هدف آمریکا از تصمیم خود مبنی بر قطع کامل کمک های مالی اش به آنروا اعمال فشار بر فلسطینیان و دیکته کردن خواسته هایش بر آنان است.
وی از ارائه هرگونه توضیح در مورد جزییات این کنفرانس (محل و زمان برگزاری آن) خودداری کرد.
این اقدام در حالی صورت می گیرد که وزرای خارجه کشورهای عربی با تاکید بر لزوم تداوم اقدامات آژانس امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی “آنروا” در زمینه رفع نیازهای حیاتی و انسانی آوارگان فلسطینی، نسبت به هر گونه تعرض به نقش و یا کاهش خدمات آن که باعث بحرانیتر شدن اوضاع منطقه خاورمیانه می شود، هشدار دادند.
وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب با صدور بیانیه ای در پایان نشست خصوصی دیروز سه شنبه خود در حاشیه 150 امین نشست وزارتی اتحادیه اروپا که با مشارکت “ریاض مالکی” وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین و به منظور بررسی بحران آنروا برگزار شد، بر لزوم تداوم خدمت رسانی آنروا به بیش از 5 میلیون آواره فلسطینی در مناطق مختلف تاکید نمودند.
این وزرا خاطرنشان کردند که حفظ آنروا به منزله احترام به حق آوارگان فلسطینی در زمینه برخورداری از زندگی شرافتمندانه و حق بیش از 550 هزار کودک آواره در زمینه حضور در مدارس و نیز تاکیدی از سوی جامعه بین المللی بر روی این مساله است که موضوع آوارگان فلسطینی از مسائل مشمول حل نهائی است که باید بر اساس قطعنامه های سازمان ملل و در راس آنها قطعنامه شماره 194 و طرح صلح عربی که ضامن حق بازگشت آوارگان فلسطینی و پرداخت غرامت به آنهاست، حل و فصل شود.
وزرای خارجه اتحادیه عرب در این نشست بر تداوم بررسی این مساله در سایه نتایج نشست بین المللی که اردن با هماهنگی مصر و فلسطین و نیز سوئد، آلمان، ژاپن و اتحادیه اروپا و همچنین ترکیه به عنوان ریاست فعلی کمیته مشورتی آنروا خواستار برگزاری آن شده اند، تاکید کردند.
این وزرا ضمن تمجید از مواضع بین المللی حامل تداوم فعالیت آنروا، از تمامی کشورهایی که طی سال جاری با کمک های مالی خود زمینه جمع آوری نزدیک به 200 میلیون دلار کمک مالی به منظور کاهش کسری بودجه 417 میلیون دلاری این سازمان به 217 میلیون دلار را فراهم کردند و به تداوم فعالیت مدارس آنروا کمک نمودند، نسبت به تصمیم اخیر آمریکا در قطع کمک های خود به آنروا ابراز تاسف کردند و تداوم وضعیت مالی فعلی آنروا و تشدید اوضاع انسانی آوارگان را خطرناک دانستند.
