کارشناسان و تحلیلگران اسرائیلی تاکید کردند که فعالیت ها و برنامه های مربوط به تظاهرات بازگشت در نوار مرزی باریکه غزه، به دردسری بزرگ برای ارتش رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، تحلیلگر نظامی روزنامه عبری زبان یدیعوت احرونوت تصریح کرد که اوضاع در غزه هر لحظه وخیم تر می شود و صبر و تحمل ارتش رژیم صهیونیستی هر لحظه کمتر شده و رو به پایان است و این یعنی نزدیک شدن به جنگی دیگر در غزه، به همین خاطر ارتش نیروهای خود در مرزهای غزه را تقویت کرده تا مانع از هرگونه نفوذ فلسطینیان به اراضی اشغالی شود و امکان ورود سریع به داخل این باریکه در صورت آغاز جنگی دیگر را تسریع بخشد.
“رون بن یشای” افزود که ارتش با استقرار گسترده نیروها و جنگ افزارهای خود در مرزهای غزه، پیام روشنی به حماس داد مبنی بر اینکه بر توقف پدیده ارسال بالون ها و بادبادک های آتش زا اصرار دارد.
بن یشای گفت که هدف اصلی ستاد مشترک ارتش استقرار شمار بیشتری از نیروها به منظور آمادگی جهت هرگونه تحول و درگیری احتمالی است و شاید شاهد عملیات زمینی ارتش علیه غزه به منظور توقف حملات موشکی و راکتی حماس به شهرک های مجاور غزه در هر وقتی باشیم.
این تحلیلگر اسرائیلی که رابطه نزدیکی هم با محافل نظامی و امنیتی صهیونیستی دارد، اظهار داشت که حماس به ضربات خود به رژیم صهیونیستی ادامه می دهد، شاید به این خاطر که می داند محافل سیاسی و نظامی این رژیم چندان رغبتی و تمایلی به حمله زمینی به غزه ندارند.
رون بن یشای تاکید کرد که درست است که رژیم صهیونیستی دو گزینه در مورد غزه پیش روی خود دارد؛ یکی استقرار طولانی مدت در مرزهای غزه تا زمان یافتن جایگزینی برای حماس و یا خروج از گردابی که اکنون خود را در آن می بیند، اما تحرکات و اقدامات حماس علیه این رژیم از ماه مارس گذشته گزینه دیگری پیش روی این رژیم باقی نگذاشته است، مگر ارسال نیروها به مرز غزه به منظور آغاز عملیات و جنگی دیگر علیه این منطقه.
وی در پایان اظهار داشت که ما در آستانه عملیات نظامی گسترده و همه جانبه ارتش علیه نوار غزه قرار داریم، زیرا تلاش های سیاسی مصر و سازمان ملل در سایه سیاست های محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان در قبال غزه و نزدیک بودن زمان انتخابات سراسری رژیم صهیونیستی بی نتیجه مانده است و همین مسئله موجب فشار بیشتر بر بنیامین نتانیاهو و کابینه امنیتی دولت به منظور توقف جنگ فرسایشی با حماس خواهد شد.
از سوی دیگر، تحلیلگر نظامی پایگاه خبری عبری زبان والا نیز گفت که تظاهرات بازگشت در مرز غزه و ترس و نگرانی ارتش از نفوذ فلسطینیان به اراضی اشغالی، این رژیم را مقابل امتحانی دیگر در برابر حماس قرار می دهد، زیرا اعلام استقرار نیروهای بیشتر در نوار مرزی باریکه غزه یعنی اینکه یگان های نظامی تیپ غزه برای مقابله با تظاهرات بازگشت و فعالیت های مربوط به آن از جمله تلاش برای ورود به اراضی اشغالی، آتش زدن پایگاه های ارتش و به اهتزاز درآوردن پرچم های فلسطین بر روی موانع و دیوارهای امنیتی مرزی، کفایت نمی کند.
امیر بوخبوط افزود که تمامی این مسائل موجب سرخوردگی و ناامیدی مقامات ارتش شده است، زیرا فعالیت های فلسطینیان از یک طرف خسارت های زیادی به پایگاه های نظامی وارد کرده و از طرفی هم به توان بازدارندگی ارتش در برابر فلسطینیان ضربه زده است.
وی در پایان اظهار داشت که مسئله عجیب در مورد تظاهرات بازگشت این است که به رغم افزایش شمار شهدا و مجروحان، باز فلسطینیان از شرکت در این تظاهرات دلسرد نمی شوند و همچنان بر تعداد آنان افزوده می شود که این بیانگر اوج خشم و عصبانیت آنان است.