پنج شنبه 01/می/2025

یک یهودی ضد صهیونیسم برنده نوبل شیمی 2018 شد

یکشنبه 7-اکتبر-2018

“جرج پی اسمیت” شیمیدان یهودی به رغم اینکه برنده جایزه نوبل شیمی 2018 شد، همواره خود را به عنوان یکی از فعالان ضد صهیونیسم و حامی مسئله فلسطین و جنبش های تحریم رژیم صهیونیستی معرفی می کند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از الجزیره، شاید این دلیل اصلی هجمه گسترده رسانه های اسرائیلی علیه اسمیت پس از اعلام نام او به عنوان یکی از برندگان جایزه نوبل شیمی در کنار هموطنش فرانسس اچ.آرنولد و گرگوری پی.وینتر از انگلیس باشد.

اسمیت مقالات خود را طی 6 سال گذشته در پایگاه ضد صهیونیستی “ mondoweiss” منتشر کرده است. او بیشتر از آنکه به دستاوردهای خود در زمینه شیمی اشاره کند، خود را در وهله اول یک فعال حامی “جنبش عدالت در فلسطین” معرفی می کند که در دانشگاه میسوری آمریکا تاسیس شده است.

او همچنین خود را یکی از اعضا و فعالان “جنبش صدای یهودی برای صلح” که سازمانی آمریکایی است و در زمینه منازعه اسرائیلی ـ فلسطینی فعالیت دارد، معرفی می کند.

اسمیت 77 ساله خود را در پایگاه مذکور اینگونه معرفی می کند: من یک فرد غیر مذهبی هستم، از خانواده ای یهودی به دنیا آمده ام و همسرم یهودی است و فرزندانم نیز بر دین یهود هستند. من عمیقا در مورد سیاست و فرهنگی یهودی و تحقق عدالت در فلسطین تأمل و تحقیق می کنم.

پس از اعلام نام اسمیت به عنوان یکی از برندگان نوبل شیمی، رسانه های اسرائیلی او را به شدت مورد حمله قرار داده و تاکید کردند که او یکی از مخالفان سرسخت صهیونیسم و از حامیان جنبش تحریم جهانی رژیم صهیونیستی “BDS” است.

روزنامه عبری زبان هاآرتص تاکید کرد که فعالیت های سیاسی اسمیت موجب شده است تا جریان های حامی اسرائیل در دانشگاه میسوری او را به شدت مورد حمله قرار دهند.

او در سال 2015 تصمیم به برگزاری کنفرانسی در دانشگاه میسوری آمریکا تحت عنوان “دیدگاه ها در مورد صهیونیسم” گرفت اما جریان های حامی اسرائیل در نهایت مانع از برگزاری این کنفرانس شدند.

اسمیت پس از لغو این کنفرانس در گفتگو با روزنامه “کلمبیا دیلی تریبون” اظهار داشت که “هیچ مشکلی با پیروان دین یهود یا یهودیان ساکن فلسطین ندارد، بلکه مخالفت او با حاکمیت یهودیان بر دیگر ملت ها و اقوام است.

از سوی دیگر، روزنامه “د تایمز آف اسرائیل” نیز روز چهارشنبه گذشته تاکید کرد که موضع ضد صهیونیسم اسمیت و فعالیت های او در جنبش جهانی تحریم رژیم صهیونیستی موجب شده است تا او مقالاتی علیه صهیونیسم و رژیم صهیونیستی بنویسد.

او آوریل گذشته مراکز و نهادهای سیاسی و رسانه ای آمریکا را به حمایت از کشتار فلسطینیان در غزه از 70 سال گذشته تاکنون متهم کرد.

جرج پی اسمیت در مقاله ای تحت عنوان “غزه.. گذشته و حال” که در روزنامه محلی “کلمبیا دیلی تریبون” در ایالت میسوری آمریکا منتشر شد، به بیان این مطالب پرداخت.

اسمیت در این مقاله نوشت که مردم اکنون می توانند واقعیت ها را در مورد “اسرائیل” و فلسطین از منابعی جایگزین و از طریق جنبش های بین المللی بی شمار فعال در عرصه تحریم رژیم صهیونیستی، درک کنند.

او وعده شوم بالفور را نیز فصل تازه و بی رحمانه ای از ظلم استعمار انگلیس می داند.

این فعال یهودی سال 2012 در مقاله ای رژیم صهیونیستی را به سرکوب هدفمند فلسطینیان و مصادره اراضی فلسطینیان در کرانه باختری و قدس شرقی متهم کرد.

او در این مقاله از آمریکا خواسته بود فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را سریعا متوقف کند.

نام جرج پی اسمیت در پایگاهی بین المللی که اسامی دانشجویان و اساتید حامی فلسطین را منتشر می کند، نیز ذکر شده است.

پایگاه مذکور اسمیت را به عنوان یک فعال یهودی ضد صهیونیسم و یکی از کسانی که رژیم صهیونیستی را یک دولت آپارتاید و نژادپرست می داند و غزه را به زندانی روباز تبدیل کرده و دست به قتل و کشتار ساکنان آن می زند، معرفی کرده است.

اسمیت در سال 2014 طوماری را به امضا رساند که طی آن رژیم صهیونیستی به استعمار، تبعیض و پاکسازی نژادی متهم شده بود.

لازم به ذکر است که آکادمی علوم سلطنتی سوئد در بیانیه‌ای در خصوص اعطای این جایزه اعلام کرد که این پژوهشگران به دلیل مطالعه بر روی پروتئینی که «مشکلات شیمیایی بشر را حل خواهد کرد»، این جایزه یک میلیون دلاری را از آن خود کردند. نتایج تحقیقات این دانشمندان می‌تواند به سوالات علمی در خصوص مسائل مرتبط با فرگشت و ژنتیک پاسخ دهد.

این پروتئین که نوعی آنزیم است می‌تواند در تولید محصولات شیمیایی، دارویی و سوخت‌های پاک بکار رود. یکی از مهمترین خصوصیات این پروتئین سازگاری آن با محیط زیست است و به همین علت استفاده از آن بی‌ضرر است.

جرج پی. اسمیت” ۱۰ مارس ۱۹۴۱ در شهر نورواک کنتیکت آمریکا متولد شد. او مدرک کارشناسی خود را در رشته زیست شناسی و از “دانشگاه هاورفورد” و مدرک کارشناسی ارشد و دکترای خود را نیز در رشته باکتری شناسی و ایمونولوژی از “دانشگاه هاروارد” اخذ کرد. این زیست‌شیمی‌دان استاد علوم زیستی “دانشگاه میزوری” بوده است.

لینک کوتاه:

کپی شد