چهارشنبه 30/آوریل/2025

دلایل سه گانه تمایل رژیم صهیونیستی به امضای مبادله اسرای جدید با حماس

دوشنبه 8-اکتبر-2018

رژیم صهیونیستی هر از چند گاهی تمایل خود برای امضای قرارداد مبادله اسرای جدید با جنبش مقاومت اسلامی “حماس” با میانجیگری مصر را نشان می دهد، اما حاضر به ارائه امتیازات بزرگ نیست. در مقابل، جنبش حماس برقراری هر گونه ارتباط با طرف صهیونیستی در زمینه مبادله اسرا را تکذیب و بر پایبندی خود به شروطش برای انجام مبادله جدید اسرا تاکید می کند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، شبکه 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی اخیرا اعلام کرد که این رژیم خواهان امضای قرارداد مبادله فوری اسرا با جنبش حماس است؛ به ویژه در شرایطی که این جنبش در حال بررسی 2 پرونده اساسی مربوط به آرام سازی اوضاع در نوار غزه با تل آویو و دستیابی به توافق با مصر برای نهایی کردن مساله مبادله اسرا با رژیم صهیونیستی است؛ هر چند که تل آویو به خاطر حفظ وجهه خود در جامعه بین المللی نمی خواهد امتیازات بزرگی به این جنبش بدهد.

این شبکه صهیونیستی خاطر نشان کرده بود که رژیم صهیونیستی می خواهد به قرارداد طولانی مدتی با جنبش حماس دست پیدا کند که به موجب آن آرامش طولانی مدتی با میانجیگری مصر در غزه برقرار شود، اما جنبش حماس صرفا خواهان نهایی شدن مبادله اسرا به صورت علنی و آزادی آن دسته از اسرای فلسطینی است که در قالب مبادله شالیت از زندان های صهیونیستی خارج شده بودند، اما این رژیم دوباره آنها را بازداشت کرده است.

در همین راستا، “محمود مرداوی” کارشناس مسائل صهیونیستی در گفتگو با الرساله اظهار داشت:« رژیم صهیونیستی تلاش می کند با استفاده از وضعیت موجود، بعد سیاسی مساله مبادله اسرا را به مساله اوضاع انسانی باریکه غزه و بهبود شرایط این منطقه گره بزند.»

وی خاطر نشان می کند که هدف از انتشار اخبار صهیونیستی در ارتباط با مبادله اسرا مشخص است و آن اینکه در صورت بهبود اوضاع انسانی غزه در راستای تلاش های طرف های بین المللی، این مساله به نفع جنبش حماس تمام خواهد شد و باعث صلابت و ایستادگی بیشتر آن در مذاکرات با رژیم صهیونیستی خواهد شد، اما در مقابل، باعث تضعیف این رژیم و سوختن برگ های برنده آن و در نهایت اعمال فشار بیشتر خانواده های نظامیان صهیونیست علیه تل آویو برای نهایی کردن مبادله اسرا خواهد شد.

با پیگیری اخبار متوجه می شویم که رژیم صهیونیستی با انتشار این شایعات سعی در تحریک افکار عمومی فلسطین به اعمال فشار علیه جنبش حماس را دارد و مرداوی در این زمینه می گوید که تاثیر افکار عمومی بر احزاب فلسطینی در زمینه تصمیم گیری ها، بر خلاف افکار عمومی جامعه صهیونیستی کم است.

 تل آویو با ارسال نامه های غیر مستقیم به جنبش حماس اعلام کرده بود که هیچ پیش شرطی مانند آزادی 46 اسیر فلسطینی مشمول مبادله اسرای “شالیت” را که این رژیم دوباره آنها را بازداشت کرده است، برای آغاز مذاکرات مبادله اسرای جدید نخواهد پذیرفت.

رژیم صهیونیستی تاکید کرده است که «آن دسته از اسرای فلسطینی را که دست شان به خون یهودیان آغشته است، آزاد نخواهد کرد و در جریان این توافق، آتش بس طولانی مدت یا تغییرات چشمگیری در زمینه ارائه تسهیلات به غزه صورت نخواهد گرفت؛ مگر اینکه مساله نظامیان اسیر و ناپدید شده اسرائیلی در مسیر حل شدن قرار بگیرد» اما جنبش حماس این شروط را قبول نکرده است.

علاوه بر این، رژیم صهیونیستی قبلا هم از طرف های بین المللی خواسته بود که به جنبش حماس اعلام کنند که این رژیم در زمینه خط قرمزهایش جدی است و این جنبش باید با جدیت و هر چه سریعتر قدم در عرصه مذاکرات با رژیم صهیونیستی و “یارون بلوم” مسئول پرونده مذاکرات برای مبادله اسرا و تیم وی شود.

در همین راستا، “حاگای زامیر” نویسنده صهیونیست در روزنامه یدیعوت أحرونوت اعلام کرده بود که «زمان آن فرا رسیده است که قرارداد مبادله اسرا با جنبش حماس برای بازگرداندن نظامیان اسیر امضا شود» و برخی مسائل اسرائیل را وادار به انجام چنین کاری می کند.

وی نخستین عامل در این زمینه را چنین تشریح کرده بود که دولت صهیونیستی تصمیمی برای عدم امضای قراردادهای مبادله اسرا اتخاذ نکرده است و از همین رو، این رژیم مانند دیگر طرف های بین المللی باید همیشه آماده آزاد سازی نظامیان خود باشد.

این نویسنده صهیونیست تاکید کرد که دومین عامل این است که کمیته “شمگار” که در سال 2008 تشکیل شده است و نتایج تحقیقات خود را در سال 2012 و پس از امضای قرارداد مبادله شالیت میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس اعلام کرد، توصیه ای برای عدم امضای قرارداد مبادله اسرا نداشته است، بلکه در جریان مذاکرات جزئیات تاکتیکی و فنی مرتبط با تعداد اسرای فلسطینی و پرونده های آنها را مورد بررسی قرار داده است؛ لذا، تنها چیزی که باقی مانده است پرداخت تاوان از سوی رژیم صهیونیستی است.

وی افزود: وجود اختلاف نظر و بحث ها در این زمینه مساله ای عادی و طبیعی است، اما این مساله باید مشخص شود که امضای قرارداد مبادله اسرا لازم و ضروری است و این یک اصل در تمامی جنگ هاست که بلافاصله پس از پایان عملیات نظامی، روند مبادله اسرا میان طرفین آغاز می شود.

زامیر تاکید کرد که عامل سوم این است که اسرائیل همواره تکرار می کند که برخی اسرای فلسطینی دست شان به خون یهودیان آغشته است و این مساله نوعی مغالطه است؛ چرا که دست هر دو طرف؛ اعم از مقامات سیاسی و نظامی برجسته تا کوچک‌ترین سرباز میدان جنگ که ماشه تفنگش را فشار می دهد، به خون هم آغشته است.

لینک کوتاه:

کپی شد