چهارشنبه 30/آوریل/2025

زهار: هیچ شخص یا گروهی نمی تواند پارلمان فلسطین را منحل کند

دوشنبه 15-اکتبر-2018

یک رهبر برجسته جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که هیچ فرد یا گروهی نمی تواند دستور انحلال پارلمان فلسطین را صادر کند؛ چرا که مجلس قانونگذاری بر اساس قانون باید تا زمان روی کار آمدن مجلس جدید به فعالیت خود ادامه دهد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، محمود زهار در گفتگوی ویژه با خبرگزاری شهاب خاطر نشان کرد که «جنبش فتح نمی تواند مجلس قانونگذاری فلسطین را منحل کند؛ چرا که قانون تصریح کرده است که این مجلس باید تا زمان روی کار آمدن مجلس جدید به فعالیت خود ادامه دهد» و «نه فتح و نه حماس یا هیچ گروه دیگری نمی تواند مجلس قانونگذاری را منحل کند.»

این در حالی است که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیروز یکشنبه به شورای مرکزی سازمان آزادی بخش فلسطین دستور داد که ضمن انحلال مجلس قانونگذاری، انتخابات شهرداری ها، پارلمان و ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین را برگزار کند. عباس در جریان نشست روز یکشنبه شورای انقلابی جنبش فتح در شهر رام الله، اتخاذ “مواضع قاطعانه” علیه آنچه را که “مواضع حماس” توصیف کرد، خواستار شد.

عباس در این سخنرانی خود هیچ اشاره ای به انتخابات شورای ملی فلسطین که دروازه اصلاح ساختار سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” به شمار می رود و می تواند آنرا تبدیل به نماینده تمامی اقشار ملت فلسطین در داخل و خارج کند، نکرد. این در حالی است که در تمامی توافقنامه های آشتی ملی و  به ویژه توافقنامه قاهره امضا شده در سال 2011 بر برگزاری همزمان انتخابات پارلمانی، ریاست تشکیلات خودگردان و شورای ملی تاکید شده است، اما جنبش فتح همواره از اجرای این مفاد توافق آشتی طفره می رود.

زهار در واکنش به این دستور عباس اظهار داشت که «این نوعی قلدرمآبی سیاسی و عربده کشی و نیز تلاش برای ضربه زدن به مجلس قانونگذاری است، اما قانون اساسی بزرگتر از آنهاست» و این مجلس تا زمانی که مجلس جدید بر اساس قانون روی کار بیاید، به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

وی افزود:«محمود عباس تشکیلات خودگردان را غصب کرده است؛ چرا که منصب ریاست تشکیلات پس از گذشت 5 سال لغو می شود و از همین رو، دوره ریاست عباس به سر آمده است و باید رئیس مجلس قانونگذاری، ریاست تشکیلات خودگردان را بر عهده بگیرد؛ همان طوری که این کار پس از رحلت “یاسر عرفات” رئیس فقید تشکیلات رام الله نیز انجام گرفت و روحی فتوح رئیس موقت تشکیلات شد.»

این رهبر حماس تصریح کرد که شورای ملی و شورای مرکزی فلسطین ارزشی ندارند؛ چرا که محمود عباس آنها را بدون توافق با دیگر طرف های فلسطینی تشکیل داده و اعضای آنها را هم بدون برگزاری انتخابات منصوب رده است.

محمود زهار با اشاره به فشارهای رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین بر نمایندگان پارلمان فلسطین در کرانه باختری، اعلام کرد که جنبش حماس در سال 2011 با جنبش فتح بر سر برگزاری انتخابات فراگیر به توافق رسیده بود، اما جنبش فتح اصل مساله برگزاری انتخابات را به یک آشتی به معنای “بسترسازی برای سیطره بر نوار غزه” تغییر داد.

وی درباره تهدیدات جنبش فتح و تشکیلات خودگردان علیه باریکه غزه هم اظهار داشت که این ها جنایت هایی است که تشکیلات رام الله علیه این منطقه مرتکب می شود و عباس در حال پیاده کردن دیدگاه طرف صهیونیستی در غزه و تلاش برای اجرای معامله قرن از طریق اعمال فشار علیه باریکه غزه با هدف خلع سلاح مقاومت است.

این رهبر برجسته جنبش حماس در بخش دیگری از سخنان خود به تهدیدات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و اویگدور لیبرمن وزیر جنگ این رژیم علیه غزه اشاره کرد و گفت:«نتانیاهو باید تاریخ بخواند.» دشمن در گذشته هم جنگ هایی علیه غزه به راه انداخته است، آیا توانسته به چیزی دست پیدا کند؟ هر طوری می خواهد تهدید کند. این تهدیدها از سر ترس است و حماس امروز قوی‌تر از گذشته است.

لینک کوتاه:

کپی شد