چهارشنبه 30/آوریل/2025

آیا حماس تظاهرات بازگشت را بخاطر آتش بس بلندمدت در غزه متوقف می کند!

سه‌شنبه 6-نوامبر-2018

جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که وضعیت حاکم بر نوار غزه بین این جنبش و دیگر گروه های فلسطینی با رژیم اشغالگر صهیونیستی صرفا تثبیت آتش بس حاصل شده پس از جنگ 51 روزه در تابستان سال 2014 است بر آرام سازی اوضاع در مقابل یک شرط اساسی که همان شکستن محاصره غزه است، تاکید دارد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، حماد الرقب از رهبران حماس در گفتگو با الجزیره اخبار منتشر شده مبنی بر موافقت جنبش متبوعش با آتش بس طولانی مدت 3 ساله و یا بیشتر با رژیم صهیونیستی یا متعهد شدن آن به توقف تظاهرات بازگشت را تکذیب کرد و در همین حال گفت که اقدامات مربوط به آرام سازی اوضاع بین دو طرف عملا وارد مرحله اجرا شده است.

روزنامه عبری زبان هاآرتص اخیرا بندهایی را منتشر کرده است که می گوید بندهای توافق آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حماس است که شامل آرام سازی اوضاع در نوار مرزی غزه، بازخواست و مجازات طرف های نقض کننده آتش بس،  ادامه تظاهرات بازگشت به شیوه ای جدید تا پایان سال جاری، آتش بس 3 ساله، ورود به مذاکرات برای مبادله اسرا، کاهش 70 درصدی محاصره غزه و حمایت از پروژه های زیرساختی و برق می باشد.

این در حالی است که الرقب خاطر نشان کرد که هیچ توافق مکتوبی وجود ندارد و تمامی آنچه که اتفاق افتاده است عبارت است از انتقال پیام هایی از سوی واسطه های مصری و بین المللی. وی همچنین درخواست از حماس برای بازداشت شرکت کنندگان در تظاهرات بازگشت در نوار مرزی و یا متعهد شدن آن برای ورود به مذاکرات برای مبادله اسرای جدید را تکذیب کرد و گفت تمامی آنچه گفته می شود، صرفا آمادگی مصر برای پیشبرد این پرونده است.

وی تاکید کرد که جنبش متبوعش در مرحله آتی چشم انتظار ایجاد تغییراتی محسوس و واقعی در نوار غزه و اقدام رژیم صهیونیستی به بازگشایی گذرگاه ها، بهبود وضعیت برق و زیرساخت های این باریکه و ورود پول و دیگر موارد به این منطقه است و هرآنچه در رسانه های صهیونیستی در مورد آتش بس گفته می شود، غیر دقیق بوده و صرفا با هدف تحقق اهداف و خواسته های طرف صهیونیستی مطرح می شود.

این رهبر حماس در رابطه با آینده تظاهرات بازگشت و دست یابی به آرام سازی اوضاع با رژیم صهیونیستی نیز گفت که توقف یا عدم توقف این تظاهرات ها در گرو تحقق اهداف و خواسته های ملت فلسطین خواهد بود و در صورتی که دشمن صهیونستی از تعهدات خود در رابطه با آتش بس و آرام سازی اوضاع طفره رفته و از آن شانه خالی کند، روند آرام سازی اوضاع به کلی تغییر خواهد کرد.

کاهش چشمگیر

تظاهرات بزرگ بازگشت جمعه گذشته نسبت به هفته های قبل از آن به مراتب کم رنگ تر بود، بدین گونه که جوانان فلسطینی برای اولین بار اقدام به آتش زدن لاستیک نکرده و به سمت موانع مرزی حرکت نکردند. علاوه بر این تعداد شرکت کنندگان در تظاهرات جمعه گذشته بسیار کمتر از هفته های قبل بود و خبری هم از فعالیت های شبانه جوانان فلسطینی و یا جوانان نقاب زده و حتی راه اندازی بادبادک ها و بالون های آتش زا به سمت اراضی اشغالی نبود.

تمامی این تغییرات نشان دهنده اجرای عملی تفاهمات حاصل شده تحت نظارت هیئت سازمان اطلاعات مصر در رابطه با آرام سازی اوضاع در غزه است. علاوه بر این، رژیم صهیونیستی اجازه ورود سوخت ارسالی قطر به نوار غزه را داده و مسافت مجاز برای ماهیگیری فلسطینیان در آب های غزه را نیز افزایش داد و اخباری نیز به گوش می رسد مبنی بر موافقت رژیم صهیونیستی با پرداخت حقوق کارمندان دولت سابق فلسطین در غزه از کمک های مالی قطر.

در همین راستا، “احمد شقاقی” نویسنده و تحلیلگر سیاسی هدف از پرداختن رسانه های عبری زبان به مسئله توافق آرام سازی اوضاع و بزرگنمایی آن را آرام سازی افکار عمومی صهیونیست ها و اطمینان بخشی به ساکنان مجاور باریکه غزه در رابطه با بازگشت آرامش و پایان تنش و درگیری ها دانست.

شقاقی در گفتگو با الجزیره دست یابی به توافق آتش بس چند ساله با رژیم صهیونیستی اما به دور از یک توافق سیاسی را ممکن دانست و تاکید کرد که ادامه آرامش نسبی حاکم بر مرزهای غزه می تواند زمینه ساز رسیدن به یک آرامش همه جانبه و آتش بس طولانی مدت باشد به ویژه اگر رژیم صهیونیستی به شکستن محاصره و تغییر وضعیت کنونی فلسطینیان در باریکه غزه پایبند باشد.

 

 

لینک کوتاه:

کپی شد