عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و نایب رئیس این جنبش در خارج تاکید کرد که احزاب و گروه های فلسطینی بر روی این مساله اتفاق نظر دارند که تصمیم انحلال مجلس قانونگذاری فلسطین غیر قانونی و فاقد مشروعیت سیاسی و مردمی است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، محمد نزال در گفتگوی ویژه با شبکه ماهواره ای القدس که فردا جمعه پخش خواهد شد، خاطر نشان کرد که تصمیم انحلال پارلمان فلسطین اقدامی به دور از درایت است، اما در عین حال، انتظار اتخاذ چنین تصمیمی از سوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین می رفت و وی مسئول کامل شکاف داخلی فلسطین است؛ چرا که در تعامل با عرصه فلسطین به جای اینکه مانند یک رهبر و رئیس سیاسی عمل کند، مانند رئیس یک حزب یا رئیس جریان اپوزیسیون رفتار می کند.
نزال تصریح کرد که در صورت برگزاری انتخابات سالم، محمود عباس شکست سختی را متحمل خواهد شد، اما تضمینی برای برگزاری انتخابات وجود ندارد. وی در ادامه این سوال را مطرح کرد که اگر عباس قصد برگزاری انتخابات را داشت؛ چرا پارلمان فلسطین را منحل کرد. نزال در عین حال، اظهار داشت که عباس در زمان انتخابات پارلمانی سال 2006 انتظار پیروزی جنبش فتح و شکست حماس را داشت.
این عضو دفتر سیاسی حماس درباره پرونده آشتی ملی فلسطین هم اعلام کرد که موضع حماس تلاش برای تحقق آشتی ملی است و بهترین دلیل برای اثبات این مدعا، تشکیل اتاق عملیات مشترک با گروه های فلسطینی در غزه و هماهنگی سیاسی و میدانی در عرصه میدانی در این منطقه است. وی افزود: محمود عباس شخصا مسئول عدم تحقق آشتی ملی فلسطین است و اکثریت جنبش فتح خواهان آشتی ملی است، اما مشکل در رهبران بانفوذ این جنبش و به ویژه محمود عباس است و تا زمانی که وی ریاست جنبش فتح را بر عهده داشته باشد، خبری از آشتی ملی نخواهد بود.
محمد نزال در پاسخ به سوال دیگری درباره تظاهرات های حق بازگشت هم اظهار داشت که این تظاهرات ها پیام آشکاری به جهانیان ارسال کرد که مفاد آن مخالفت ملت فلسطین با معامله قرن و فداکاری آن در راه تحقق این هدف بود. وی در همین راستا اعلام کرد که جنبش حماس و دیگر گروه های مقاومت فلسطین، مقاومت مردمی را زنده کرده و توانستند شدت محاصره ظالمانه اعمال شده علیه غزه را کاهش دهند و این مساله به صورت مداوم بر روی رژیم صهیونیستی تاثیر می گذارد.
نایب رئیس جنبش حماس در خارج درباره پیام های عملیات های مقاومتی جنبش حماس در کرانه باختری هم اعلام کرد که در آغاز دوست دارم اظهارات محمود عباس را که طی آن مجریان عملیات های مقاومتی در کرانه باختری را “قاتل” توصیف کرده بود، محکوم و تاکید کنم که حماس بخشی از مقاومت ملت فلسطین است و این عملیات ها سعی در تاکید بر روی این مساله را دارد که ملت فلسطین در کرانه باختری همچنان زنده است و مقاومت در رگ های این منطقه جریان دارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در این باره که آیا حماس در آستانه رهبری پروژه ملی فلسطین قرار گرفته است، تصریح کرد که ما قصد رقابت با هیچ کسی بر سر رهبری پروژه ملی فلسطین را نداریم. ما خواهان رهبری مشترک پروژه ملی فلسطین هستیم و مشکل برادران مان در جنبش فتح این است که آنها می خواهند به تنهایی پروژه ملی فلسطین را رهبری کنند.
نزال در پایان درباره روابط جنبش حماس هم اظهار داشت که این جنبش سعی در ایجاد پل های ارتباطی با تمامی جهانیان؛ به جز رژیم صهیونیستی و مقابله با دشمن را دارد. ما باید تا جایی که می توانیم با تمامی کشورهای جهان رابطه برقرار کنیم. وی درباره ارتباط حماس با ایران نیز تاکید کرد که ایران از نخستین کشورهای جهان بود که با این جنبش ارتباط برقرار کرد و نخستین دیدار میان رهبران حماس و مقامات ایرانی در سال 1989 برقرار شد، اما پس از بحران سوریه و حوادث برخی کشورهای عربی، اختلافاتی درباره نحوه تعامل با این بحران ها ایجاد شد که منجر به سردی روابط طرفین شد، اما منجر به قطع کامل روابط نشد و سپس روابط به روال سابق بازگشت و اکنون نیز در حال توسعه است و روال سابق خود را در پیش گرفته است.