مرکز مطالعات امور اسرا و آزادگان فلسطین اعلام کرد که دادگاه های فرمالیته رژیم صهیونیستی در سال گذشته به صدور حکم بازداشت موقت علیه اسرای فلسطینی در زندان های صهیونیستی ادامه دادند و به رغم تحریم این دادگاه ها از سوی اسرای فلسطینی به مدت بیش از 7 ماه، ولی در سال گذشته 920 مورد حکم بازداشت موقت علیه این اسرا صادر گردید که بیشتر آنها احکام تمدید مدت بازداشت بود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ریاض اشقر سخنگوی مرکز مطالعات امور اسرا و آزادگان فلسطین تصریح کرد که صدور احکام بازداشت موقت در سال 2018 نسبت به سال 2017 کاهش 13 درصدی را نشان می دهد. این اقدام نشان می دهد که رژیم صهیونیستی از توسل به این سیاست سرکوبگرانه که با تمامی موازین و مبانی قوانین بین المللی تضاد دارد، عقب نشینی کرده است و از این سیاست به طور محدود استفاده می کند و میزان افزایش و کاهش بازداشت ها در کرانه باختری و قدس با شرایط میدانی این مناطق گره خورده است.
وی خاطرنشان ساخت که دادگاه های صهیونیستی در سال گذشته 539 مورد حکم بازداشت موقت را از 2 الی 6 ماه تمدید کردند؛ به نحوی که این دادگاه ها در سال گذشته مدت بازداشت موقت اسیر ابراهیم عبدالله العروج 35 ساله و قدیمی ترین اسیر فلسطینیی محکوم به بازداشت موقت را 10 بار تمدید کردند. العروج از اهالی روستای العروج در شرق بیت لحم است که از 3 سال پیش به اسارت درآمده است، دشمن صهیونیستی به دستور دستگاه اطلاعاتی اسرائیل او را به بهانه اینکه امنیت رژیم صهیونیستی را به خطر می اندازد به سلول انفرادی زندان مجدو انقال داده است.
اشقر همچنین گفت که اسرای فلسطینی محکوم به بازداشت موقت که تعدادشان به 450 تن می رسد به خاطر تشدید سیاست صدور حکم بازداشت موقت در 15 فوریه گذشته تصمیم گرفتند که دادگاه های اسرائیلی را به شیوه های مختلف تحریم کنند، این اسرا با درز نامه ای از داخل زندان های صهیونیستی دلیل تحریم این دادگاه ها را اعلام کرده و گفتند که این اقدام تا دهم سپتامبر ادامه پیدا می کند.
این پژوهشگر حوزه امور اسرا و آزادگان فلسطین تاکید کرد که به رغم تحریم این دادگاه ها از سوی اسرای فلسطینی از 7 ماه پیش تاکنون و عدم حضور در این دادگاه ها، ولی دادگاه های یاد شده به صدور احکام بازداشت موقت ادامه می دهند و از زمان آغاز این تحریم تاکنون، 590 مورد حکم بازداشت موقت علیه اسرای فلسطینی صادر شده است که این امر نشان می دهد که دادگاه های مذکور کاملا فرمالیته هستند و واقعی نمی باشند و از سرویس های اطلاعاتی دستور می گیرند.
سخنگوی این نهاد حقوقی اعلام کرد که مدیریت زندان های صهیونیستی برای چندین ماه متوالی در اجرای وعده خود در زمینه بررسی پرونده بازداشت موقت و تصویب قوانین جدید برای تعامل با اسرای محکوم به بازداشت موقت تعلل می کند.
اشقر گفت که در سال گذشته 15 اسیر فلسطینی در اعتراض به تمدید مدت بازداشت موقتشان دست به اعتصاب انفرادی غذا زدند که مدت این اعتصاب بین 10 تا 30 روز بود، برجسته ترین این اعتصاب کنندگان شیخ رزق عبدالله الرجوب 60 ساله از استان الخلیل بود که سه بار متوالی دست به اعتصاب غذا زد، او اولین بار به مدت 25 روز و دومین بار به مدت 10 روز و سومین بار به مدت 24 روز دست به اعتصاب غذا زد، سپس به منظور توافق با مدیریت زندان های صهیونیستی در مورد عدم تکرار تمدید مدت بازداشتش اعتصاب غذای خود را به حالت تعلیق درآورد.
وی یادآور شد که اسیر حسن حسنین شوکه 30 ساله از شهر بیت لحم به مدت 62 روز دست به اعتصاب غذا زد، او 10 سال از عمر خود در زندان های صهیونیستی سپری کرده است، وضعیت جسمی او در جریان این اعتصاب وخیم شد؛ به نحوی وزن بدنش 25 کیلو کم شد، او هم اکنون از مشکلات بینایی و کمر درد و سرگیجه مستمر رنج می برد.
اشقر ادامه داد که دشمن صهیونیستی در سال گذشته به صدور احکام بازداشت موقت علیه کودکان فلسطینی ادامه دادند و 14 مورد حکم بازداشت موقت علیه این کودکان صادر کرد که بخش اعظم آنان آزاد شدند، ولی هم اکنون دو تن در اسارت می باشند.
این کارشناس فلسطینی یادآور شد که دادگاه های اسرائیلی در سال 2018 احکام بازداشت موقت علیه 7 زن فلسطینی صادر کردند که همگی آنان به جوسازی علیه رژیم اشغالگر قدس متهم شده بودند، دشمن صهیونیستی 5 تن از آنان را آزاد کرد، ولی همچنان دو تن دیگر در بازداشت موقت به سر می برند.
مرکز مطالعات امور اسرا و آزادگان اعلام کرد که دشمن صهیونیستی از بازداشت موقت به عنوان ابزاری برای سرکوب فرزندان ملت فلسطین استفاده می کند، سیاست سرکوب دامنگیر تمامی طیف ها و قشرهای ملت فلسطین شده است، این سیاست در سال گذشته صدها تن از آزادگان فلسطینی را که برای دومین بار به اسارت درآمده بودند، نشانه رفت، برخی از آنان در جریان اولین تجربه اسارت خود به مدت ده ها روز دست به اعتصاب غذا زده بودند، در میان این اسرا تعدادی نماینده مجلس قانونگذاری فلسطین، چندین تن از رهبران گروه های ملی و اسلامی، شماری از چهره های دانشگاهی، فعالان حقوقی، خبرنگار، افراد خردسال، زن و کودک دیده می شود.
این مرکز تصمیم کمیته مناسبات خارجی سنای اسپانیا برای تصویب پیش نویس قانون ارائه شده از سوی عضو چپگرای این کشور مبنی بر لزوم ملزم کردن رژیم اشغالگر قدس به متوقف کردن بازداشت های موقت و عدم بازداشت کودکان فلسطینی را ستود.
این مرکز خواستار موضع گیری جدی و واقعی محافل بین المللی در قبال این سیاست تجاوزگرانه رژیم اشغالگر قدس علیه فرزندان ملت فلسطین شد.
شایان ذکر است که در حال حاضر 7000 فلسطینی در زندان های صهیونیستی به حبس کشیده شده اند که نزدیک به 400 تن از آنان را کودکان و 80 تن را زنان تشکیل می دهند، ماموران زندان های صهیونیستی مدام دست به سرکوب این اسرا می زنند؛ به نحوی که تاکنون صدها تن از این اسرا به خاطر جنایات ماموران صهیونیستی به شهادت رسیده اند.
