به رغم اینکه رژیم صهیونیستی در سال 2018 در جبهه های غزه، سوریه و لبنان دست به حملات گسترده ای در مقایسه با سال های گذشته زد، اما این حملات و درگیری ها به جنگی همه جانبه منجر نشد و چالش های امنیتی پیش روی این رژیم در 3 جبهه مذکور نیز برطرف نشد و همچنان پابرجا است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، رژیم صهیونیستی در سالی که گذشت، بارها دست به عملیات ها و حملاتی علیه نوار غزه و سوریه و بعضا لبنان زد.
“مقابله با حضور ایران در سوریه با منافع روسیه در ارتباط است”
“طال لیف رام” تحلیلگر نظامی روزنامه عبری زبان معاریو تاکید کرد که تلاش ها و تحرکات رژیم صهیونیستی برای ممانعت از حضور ایران در سوریه پس از خروج نیروهای آمریکایی، اساسا با منافع روسیه و شکل و شیوه روابط مقامات سیاسی اسرائیلی و کرملین در ارتباط خواهد بود.
لیف رام تصریح کرد که ائتلاف روسیه و ایران با نیروهای بشار اسد و حزب الله برای بیرون راندن نیروهای مخالف در سوریه دیگر نیاز و ضرورتی ندارد، کما اینکه منافع روسیه از حضور ایران در سوریه به مرور زمان کاهش می یابد و توان و قدرت رژیم صهیونیستی برای تاثیرگذاری بر حضور ایران در سوریه، به میزان قدرت آن در ملاحظه تفاوت های روس ها و ایرانی ها و موفقیت در ورود بین این دو بستگی دارد.
به گفته لیف رام، هرچند که این ماموریتی اساسا سیاسی است، اما ارتش رژیم صهیونیستی و سازمان اطلاعات آن از طریق اخلال در فعالیت های ایران به ویژه در زمینه هایی که موجب متضرر شدن روس ها خواهد شد، نقش مهمی در آن خواهند داشت.
“سوریه و لبنان.. دو جبهه نه جبهه ای واحد”
از سوی دیگر، این تحلیلگر نظامی اسرائیلی اظهار داشت که با پایان یافتن بخش عمده عملیات سپر شمال، یک سوال همچنان بی جواب باقی مانده است و آن اینکه تکلیف تونل های نزدیک به مناطق مرزی که وارد اراضی اشغالی نشده اند، چه خواهد بود و این یکی از اصلی ترین چالش های پیش روی ارتش در مقابل حزب الله در سال 2019 خواهد بود و در کنار آن رژیم صهیونیستی باید در تلاش برای ممانعت از دست یابی حزب الله به موشک های دقیق باشد.
طال لیف رام با اشاره به برآوردهای محافل صهیونیستی مبنی بر اینکه حزب الله در مرحله کنونی در تلاش برای دست یابی به صدها موشک دقیق و پیشرفته و زیرساخت های مدنظر خود است، تاکید کرد که در همین حال، سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی معتقد است که در حقیقت، حزب الله تعداد بسیار کمی از این موشک ها را در اختیار دارد.
وی اشاره کرد که بیشتر عملیات های ارتش رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن محموله های موشکی، در خاک سوریه انجام گرفته است اما اوضاع در شرایط فعلی مختلف است و پیش بینی می شود که شکست های عملیاتی هم مختلف باشد.
لیف رام عنوان کرد که به رغم ضرباتی که رژیم صهیونیستی به حزب الله وارد کرده است و اخلال ایجاد شده در برنامه های موشکی آن، با این حال بعید است که حزب الله بی خیال این موشک ها شود، اما به جای سوریه، این جنبش در تلاش برای دست یابی به این نوع از موشک ها در خاک لبنان خواهد بود که اساسا این کار از طریق قاچاق این موشک ها از راه هوایی به طور مستقیم از ایران به بیروت انجام خواهد گرفت.
بر همین اساس، “عفیف کوخاوی” رئیس جدید ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی باید تعیین کند که خط قرمز رژیم صهیونیستی که این رژیم را وادار به عملیات نظامی و شاید هم جنگ علیه لبنان خواهد کرد، چه چیزی است؟
به گفته روزنامه معاریو، به رغم بازگشت نیروهای حزب الله به لبنان، اما هنوز تعداد نه چندان کمی از مشاوران و افسران این جنبش برای کمک به دولت بشار اسد و بازسازی ارتش او در سوریه باقی مانده اند.
این روزنامه اشاره کرد که روابط نزدیک و مستحکم حزب الله و ارتش سوریه، ارتش رژیم صهیونیستی را وادار خواهد کرد تا همیشه خود را برای این سناریو که در جنگ آتی با دو جبهه سوریه و لبنان مواجه باشد، آماده کند.
معاریو مدعی شد که نوار غزه و حماس همانند سال های گذشته تهدید اصلی و مرکزی برای رژیم صهیونیستی به شمار نمی روند اما با این حال، ملتهب ترین جبهه که هر لحظه ممکن است اوضاع در آن متشنج شود، هنوز هم جبهه جنوبی است.
احتمال وقوع جنگ در جبهه غزه بسیار زیاد است
روزنامه عبری زبان معاریو بیان کرد که سال 2018 سال تشدید تنش و درگیری ها در غزه بود، آن هم پس از 3 سال آرامش (نسبی) بعد از جنگ 51 روزه در تابستان سال 2014 و به رغم آرامش نسبی حاکم بر مرزهای غزه طی ماه های اخیر، احتمالا کوخاوی کاملا بر جبهه غزه متمرکز خواهد شد، به ویژه اینکه او به خاطر مناصب قبلی خود، با این جبهه آشنایی کامل دارد و بدین ترتیب، احتمال وقوع جنگ در جبهه غزه در سال جاری بسیار زیاد است.
این روزنامه تاکید کرد که به رغم آرامش نسبی کنونی، فرض بر این است که انتخابات پیش روی رژیم صهیونیستی، جنگی دیگر را در جبهه غزه به دنبال داشته باشد. این روزنامه اشاره کرد که هفته گذشته تحول مهمی رخ داد که موجب نگرانی رژیم صهیونیستی شده است که آن آزادی 3 نفر از فعالان بارز و سرشناس گردان های قسام توسط مصر است که ماموریت آن ها ظاهرا قاچاق سلاح و تجهیزات جنگی به باریکه غزه بوده است. (منظور حسام ابو وطفه، محمد غیث و دکتر ایمن ملیحه که روز یکشنبه گذشته در پی تلاش های مهندس روحی مشتهی عضو دفتر سیاسی حماس، مصر آن ها را آزاد کرد.