چهارشنبه 30/آوریل/2025

احساس خطر نتانیاهو با تغییرات در احزاب داخلی

دوشنبه 7-ژانویه-2019

– ایجاد تحولات در بدنه حزب های داخلی رژیم صهیونیستی موجب شده تا بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و رهبر حزب لیکود در این رژیم به دلیل تایید محکومیتش در پرونده های فساد موقعیت خود در انتخابات آینده در خطر ببیند.

موضوع تضعیف و شکستن ائتلاف های درون کابینه نتانیاهو و در نتیجه بروز اختلافات شدید میان احزاب دست راستی و چپ در رژیم صهیونیستی موجب شده تا ابهامات زیادی نزد ناظران سیاسی درباره آینده انتخابات در این رژیم ایجاد شود.
به همین علت نتانیاهو و همفکرانش در حزب لیکود می کوشند تا ضمن متهم کردن رقبای خود برای جذب آرا، دیدگاه های موجود را برای باقی ماندن در قدرت به نفع خود تغییر دهند.
در همین راستا نتانیاهو به تازگی هشدار داد که احزاب چپ می خواهند نتیجه انتخابات را به نفع خود رقم بزنند.
وی اعلام کرده بود که احزاب چپ و رسانه ها سعی در فشار آوردن بر دادستان کل به منظور تغییر روند پرونده ها را علیه او دارند.
آوی گابای رهبر حزب اتحاد صهیونیستی اسرائیل و رهبر یکی از احزاب مخالف لیکود هفته گذشته در فاصله تقریبی 3 ماه مانده به انتخابات اعلام کرد که با حزب هاتنوعا قطع همکاری خواهد کرد.
هاتنوعا و حزب کارگر در دسامبر 2014( آذر ماه 93) با هم ادغام شده و برای حضور در انتخابات سراسری 2015 اسرائیل حزب اتحاد صهیونیستی یک حزب چپ میانه رو را تشکیل دادند.
گابای رهبر حزب کارگر در حضور تسیپی لیونی موسس حزب هاتنوعا در نوامبر 2012 (آبان- آذر 91)، در یک کنفراس خبری اعلام کرد که به وفاداری او اطمینان ندارد.
وی همچنین گفت که کار حزب اتحاد صهیونیستی تمام است و حزب با همان نام حزب کارگر به کار خود ادامه می دهد.
لیونی وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی، پیشتر از احزاب میانه رو و چپ گرا خواسته بود تا یک بلوک متحد علیه نتانیاهو در انتخابات پیش رو ایجاد کنند.
لیونی یک دهه گذشته در کنار نتانیاهو از گزینه های اصلی برای نخست وزیری در سرزمین های اشغالی بود.
به نوشته روزنامه تایمز آو اسرائیل، شایعاتی در مورد پیوستن لیونی به حزب تازه تاسیس امنیت اسرائیل وجود دارد که توسط بنی گانتس رئیس سابق ستاد مشترک ارتش شکل گرفته است. گانتس در واکنش به این شایعات اعلام کرد که در مورد همکاری با لیونی نگران است زیرا وی گرایشات بسیار چپ گرا دارد.
ناظران سیاسی معتقدند، این گونه اظهارات و تغییر و تحولات در احزاب رژیم صهیونیستی با نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی در فروردین ماه 98 نشان از جنگ قدرت در میان چهره های برجسته و مقامات دارد.
حزب لیکود به رهبری نتانیاهو که با وجود تحرکات احزاب میانه رو و چپ گرا و ورود آنها به کنست احساس خطر کرده است، درخواست کاهش حد نصاب رای برای ورود احزاب به پارلمان را ارائه داد. حد نصاب آرا برای ورود احزاب به پارلمان رژیم صهیونیستی طبق قانون موجود کسب 3.25 درصد آرا است.
از سویی دیگر، تشکیل حزب راست جدید توسط نفتالی بنت وزیر آموزش و آیلت شاکد وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی نگرانی های لیکود را برای تشکیل ائتلاف پس از پیروزی احتمالی در انتخابات آینده افزایش داده است. این دو وزیر صهیونیستی جزو ائتلاف حاکم در پارلمان رژیم صهیونیستی در کنار حزب لیکود بودند، اما اکنون از شخصیت های اصلی مخالف نتانیاهو هستند.
همچنین یائیر لاپید رهبر حزب یش آتید به اورنا باربیوای اولین ژنرال زن صهیونیستی قول وزارت در یکی از وزارتخانه های مهم اسرائیل را داده است.
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در سال 2013 لاپید را یکی از یهودیان با نفوذ در جهان معرفی کرده بود و طبق نظرسنجی ها حزب وی اکنون می تواند از نظر کسب کرسی در پارلمان رژیم صهیونیستی رتبه سوم را به دست آورد.
یکی از تغییرات دیگر در درون احزاب، خروج چندین عضو از حزب راستگرای کولانو می باشد. این حزب به رهبری موشه کهلون وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، اکنون جزو ائتلاف حاکم در پارلمان رژیم صهیونیستی با 10 کرسی است.
براساس گزارش روزنامه تایمز آو اسرائیل، از جمله چهره های شاخصی که حزب کولانو را ترک کردند یوآو گالانت وزیر مسکن این رژیم است.
وی هفته گذشته تایید وزاری کابینه صهیونیستی را برای کسب وزیر مهاجرت دریافت کرد و همین موضوع باعث ورود وی به حزب لیکود نتانیاهو شد.
طبق آخرین نظرسنجی از شبکه 7 تلویزیون رژیم صهیونیستی در مورد نتایج انتخابات پارلمانی آینده در سرزمین های اشغالی لیکود با بدست آوردن 28 کرسی در صدر قرار خواهد گرفت.
بنابراین گزارش حزب بنی گانتس (امنیت اسرائیل) در جایگاه دوم با کسب 13 کرسی قرار خواهد گرفت و حزب یش عتید به رهبری لاپید با کسب 12 کرسی در جایگاه سوم قرار می‌گیرد.
همچنین فهرست مشترک عربی 9 کرسی و حزب راست جدید به رهبری نفتالی بنت و آیلت شاکد 8 کرسی به دست می‌آورد. حزب کار به رهبری گابای هم براساس نتایج این نظرسنجی تنها 7 کرسی بدست می‌آورد.
شاکد وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی نیز در اظهار نظری عجیب نتانیاهو را پیروز انتخابات 2019 دانسته است.
رهبر حزب کارگر نیز با بی توجهی به نتیجه نظرسنجی ها در مورد موفقیت دوباره لیکود در انتخابات پیش رو، خود را یکی از گزینه های اصلی برای نخست وزیری دانست.
بنابراین به نظر می رسد به رغم این که این گونه نظر سنجی ها حکایت از ادامه فعالیت لیکود در راس رژیم صهیونیستی دارد، اما همانگونه که گفته شد، اثبات برخی خودکامگی ها و نیز فساد خانواده نتانیاهو موجب شده که سرنوشت وی و حزب متبوعش در راس قدرت این رژیم همچنان در هاله ای از ابهام قرار گیرد و به همین علت بیشتر تحلیل گران از اظهار نظر صریح درباره آینده قدرت در سرزمین اشغالی همچنان خودداری کرده و آن را به روزهای آتی موکول کرده اند.

منبع : ایرنا ، 15/10/1397

لینک کوتاه:

کپی شد