به دنبال بازنشستگی ژنرال “گادی ایزنکوت” رئیس ستاد مشترک ارتش صهیونیستی از سمت خود، مراجع صهیونیستی انتقادهای متعدد و گسترده ای را از وی مطرح کرده و اعلام نموده اند که وی باعث کاهش قدرت نظامی و بازدارندگی ارتش صهیونیستی شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از پایگاه صهیونیستی “دبکا”، ایزنکوت در دوره ریاست خود بر ستاد مشترک ارتش صهیونیستی باعث نهادینه شدن دکترین نظامی منفی و از بین رفتن هیبت و قدرت بازدارندگی ارتش صهیونیستی در برابر مخالفان این رژیم شد.
در ادامه گزارش این پایگاه صهیونیستی آمده است که ژنرال ایزنکوت که دوره ریاست وی بر ستاد مشترک به عنوان 21 امین رئیس این نهاد در طول تاریخ جعلی رژیم صهیونیستی، هفته جاری به پایان می رسد، باعث نهادینه شدن دکترین نظامی و مفاهیم سیاسی جدیدی شد که ارتش صهیونیستی از قبل رابطه ای با آنها نداشت.
این گزارش آورده است که ژنرال ایزنکوت ارتش را به یک ارتش منفی تبدیل کرد و اختلاف زیادی میان وی و افسران و فرماندهان نظامی صهیونیستی وجود داشت و از جمله تاثیرات منفی وی در ارتش می توان به کاهش قابل ملاحظه قدرت ارتش در 10 ماه اخیر به خاطر عدم تحقق هر گونه موفقیت قابل ذکر در برابر جنبش حماس با وجود شلیک دهها موشک و راکت از باریکه غزه به سمت شهرک های صهیونیست نشین اطراف این منطقه و نیز تداوم اجرای عملیات های مقاومتی مانند ارسال بالون ها و بادبادک های آتش زا اشاره کرد.
دبکا همچنین خاطر نشان کرده است که ارتش صهیونیستی در دوره ریاست ایزنکوت بر ارتش صهیونیستی دست به هیچ عملیات نظامی مستقیمی در جبهه شمالی علیه سوریه و حزب الله نزد و به یک سری عملیات های نظامی محرمانه بسنده کرد و این مسئله بر روحیه فرماندهان و نظامیان ارتش تاثیر منفی گذاشته است.
این پایگاه اطلاعاتی تاکید کرده است که اسرائیل “اصل غافلگیری” در برابر این حملات را از دست داده است و از همین رو، کارشناسان مسائل راهبردی ایران همیشه پاسخ آماده ای برای دکترین نظامی منفی ایزنکوت داشتند و این کشور توانست کاروان های تسلیحاتی متعددی به حزب الله و سوریه بفرستد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که ایزنکوت نظامیان جدید ارتش صهیونیستی را به عضویت در یگان های رزمی و مهم ارتش تشویق نمی کرد و همین مسئله بر روی دکترین جنگی این رژیم؛ به ویژه در فاصله سال های 2014 تا 2018 تاثیر منفی گذاشت و از سوی دیگر، ارتش صهیونیستی از سال 2006؛ یعنی از زمان جنگ دوم لبنان، به مدت 13 سال است که وارد هیچ جنگ بزرگی نشده است و همین مسئله باعث می شود که نظامیان ارتش فکر کند آماده هیچ گونه جنگی در آینده نیستند و در گزارش ژنرال “اسحاق بریک” مسئول سابق کمیته رسیدگی به شکایت ها هم آمده است که ارتش دچار مشکلات و کمبودهای اساسی است.